Artikel top billede

Flere måneder til rapport om politiets it-skandale er klar

Der er flere måneder til længe ventet beretning om Polsag-skandalen ser dagens lys.

Læs også:
Politiet dropper gigantisk it-system

Hos Rigsrevisionen oplyser pressechef Lisbeth Sørensen, at Rigsrevisionen fortsat  arbejder på undersøgelsen af forløbet omkring Polsag, der i februar blev droppet af justitsministeren.

Hvornår beretningen fra Rigsrevisionen kommer, ønsker hun ikke at oplyse. Men der kommer mindst til at gå et par måneder endnu.

Rigsrevisionen reviderer på vegne af Folketinget statens regnskaber.

Selv taget initiativ

"Det betyder, at vi undersøger, om regnskaberne er rigtige og om statens penge går til de formål, som Folketinget har besluttet."

Hvad Rigsrevisionen præcist undersøger i forhold til Rigspolitiet og Polsag, ønsker Lisbeth Sørensen dog ikke at oplyse.

"Når vi selv har taget initiativ til en undersøgelse, så holder vi det internt," siger hun til Computerworld.

Ifølge Rigspolitiet blev Rigsrevisionens undersøgelse af Polsag besluttet allerede ultimo 2011 og har altså været igang i en del måneder efterhånden.

Slutopgørelsen efter skandalen har politiet iøvrigt selv offentliggjort. Læs mere om den her.

Staten var i øvrigt på nippet til at beslutte at tage en retssag mod CSC i spørgsmålet om Polsag. Det kan du lære om her.

Politiet frygtede større regning

Totalregningen efter fadæsen omkring Polsag kostede politiet 535 millioner kroner.

Men nu er det også kommer det frem, at politiet anslog, at miseren i værste fald ville komme til at koste yderligere 62 millioner kroner oveni.

Således omtales i et aktstykke til Folketinget et såkaldt "worst case", hvor beløbet 62 millioner kroner nævnes.

Risiko for ekstra millionregning

Betyder det, at politiet frygtede en yderligere udgift på 62 millioner kroner oveni de 535 millioner kroner?

"Ja, eller måske snarere at der var risiko for en yderligere udgift på op til 62 millioner kroner," lyder det fra økonomichef Nikolaj Veje fra Rigspolitiet.

Du kan læse hele aktstykket her, hvor det altså også kommer frem, at ministeren havde grønt lys til retsopgør med CSC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.