Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her tjener erfarne it-folk mindre end kassedamer

Se hvor meget de it-ansatte tjener.

Læs også:
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Lønstatistik 2011: Så meget får du i løn som it-ansat

Du skal nok ikke bestille flyttekasser og booke flybillet til Asien eller Østeuropa, hvis du går på arbejde for at tjene kassen.

For i en af verdens største offshoring-nationer, Indien, tjener it-folk med fire eller flere års erfaring gennemsnitligt det samme som en dansk faglært kassedame, hvilket vil sige omkring 230.000 kroner om året.

I Bulgarien er lønnen endnu lavere for samme personalegruppe, da den gennemsnitligt ligger nede på omkring 140.000 kroner årligt, hvilket er en del lavere end den danske minimumsløn for fuldtidsarbejde.  

Derimod kan du godt begynde at kigge nærmere efter transportmidler til Schweiz, da det bjergrige land har verdens højeste lønninger for it-folk med fire eller flere års erfaring, der i gennemsnit kan skrabe en lille million kroner sammen for et års arbejde.

Det viser tal fra rekrutteringsbureauet MyHiringClub, der i august har undersøgt gennemsnitslønningerne for folk med fire eller flere års it-erhvervserfaring i mere end 6.000 it-selskaber i 40 lande, skriver The Economic Times.

Danmark på tredjepladsen

I undersøgelsen er it-folkenes løn og andre vederlag blevet sammenlignet fra land til land, og måske ikke så overraskende bor de mest gavmilde arbejdsgivere i Vesteuropa.

Heriblandt ligger Danmark lunt i svinget på en tredjeplads over de bedste it-lønninger med en angivet gennemsnitlig løn for en it-medarbejder med fire eller flere års erfaring på 800.000 kroner om året.

Den løn bliver kun overgået af førnævnte Schweiz og Belgien, hvor it-folkene tjener 850.000 kroner årligt.  

Efter Danmark ligger it-stornationen USA, hvor it-folkene i gennemsnit får en årlig løn på godt 750.000 kroner.

Satser på bonus

MyHiringClubs undersøgelse viser også, at i de lavt betalende lande er der en tendens til, at it-folkene frem for faste, høje lønninger kan se frem til bonusordninger og kontant afregning for godt udført arbejde.

Dermed kan it-selskaberne bedre holde på deres rutinerede arbejdskraft og ledere, når der er gulerødder i form af variable indtægter, forklarer kilder fra MyHiringClub til The Economic Times.

Avisen skriver derimod ikke noget om it-folkenes skattetryk, levestandard, og hvad indbyggerne i de undersøgte lande reelt kan få for deres lønninger.

Danmark med højere realløn

Når eksempelvis en danske it-medarbejder tjener næsten seks gange så meget som en bulgarisk it-ansat, skal det naturligvis medregnes, at prisniveauet og skattetrykket i Danmark er højere.

Alligevel kan danske it-folk være godt tilfredse, for de har umiddelbart en langt højere realløn end deres østeuropæiske kolleger.

En brugergeneret motor over forbrugerprissammenligninger på tværs af landegrænser viser, at de danske forbrugspriser ligger nogle få hundrede procent over de bulgarske priser.

Lejeprisen for en dansk lejlighed ligger eksempelvis kun omkring to til tre gange over de danske priser, hvorimod lønnen for it-folk med fire eller flere års erhvervserfaring herhjemme er knap seks gange så høj som den bulgarske.

Læs også:
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Lønstatistik 2011: Så meget får du i løn som it-ansat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere