Artikel top billede

Her tjener erfarne it-folk mindre end kassedamer

Se hvor meget de it-ansatte tjener.

Læs også:
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Lønstatistik 2011: Så meget får du i løn som it-ansat

Du skal nok ikke bestille flyttekasser og booke flybillet til Asien eller Østeuropa, hvis du går på arbejde for at tjene kassen.

For i en af verdens største offshoring-nationer, Indien, tjener it-folk med fire eller flere års erfaring gennemsnitligt det samme som en dansk faglært kassedame, hvilket vil sige omkring 230.000 kroner om året.

I Bulgarien er lønnen endnu lavere for samme personalegruppe, da den gennemsnitligt ligger nede på omkring 140.000 kroner årligt, hvilket er en del lavere end den danske minimumsløn for fuldtidsarbejde.  

Derimod kan du godt begynde at kigge nærmere efter transportmidler til Schweiz, da det bjergrige land har verdens højeste lønninger for it-folk med fire eller flere års erfaring, der i gennemsnit kan skrabe en lille million kroner sammen for et års arbejde.

Det viser tal fra rekrutteringsbureauet MyHiringClub, der i august har undersøgt gennemsnitslønningerne for folk med fire eller flere års it-erhvervserfaring i mere end 6.000 it-selskaber i 40 lande, skriver The Economic Times.

Danmark på tredjepladsen

I undersøgelsen er it-folkenes løn og andre vederlag blevet sammenlignet fra land til land, og måske ikke så overraskende bor de mest gavmilde arbejdsgivere i Vesteuropa.

Heriblandt ligger Danmark lunt i svinget på en tredjeplads over de bedste it-lønninger med en angivet gennemsnitlig løn for en it-medarbejder med fire eller flere års erfaring på 800.000 kroner om året.

Den løn bliver kun overgået af førnævnte Schweiz og Belgien, hvor it-folkene tjener 850.000 kroner årligt.  

Efter Danmark ligger it-stornationen USA, hvor it-folkene i gennemsnit får en årlig løn på godt 750.000 kroner.

Satser på bonus

MyHiringClubs undersøgelse viser også, at i de lavt betalende lande er der en tendens til, at it-folkene frem for faste, høje lønninger kan se frem til bonusordninger og kontant afregning for godt udført arbejde.

Dermed kan it-selskaberne bedre holde på deres rutinerede arbejdskraft og ledere, når der er gulerødder i form af variable indtægter, forklarer kilder fra MyHiringClub til The Economic Times.

Avisen skriver derimod ikke noget om it-folkenes skattetryk, levestandard, og hvad indbyggerne i de undersøgte lande reelt kan få for deres lønninger.

Danmark med højere realløn

Når eksempelvis en danske it-medarbejder tjener næsten seks gange så meget som en bulgarisk it-ansat, skal det naturligvis medregnes, at prisniveauet og skattetrykket i Danmark er højere.

Alligevel kan danske it-folk være godt tilfredse, for de har umiddelbart en langt højere realløn end deres østeuropæiske kolleger.

En brugergeneret motor over forbrugerprissammenligninger på tværs af landegrænser viser, at de danske forbrugspriser ligger nogle få hundrede procent over de bulgarske priser.

Lejeprisen for en dansk lejlighed ligger eksempelvis kun omkring to til tre gange over de danske priser, hvorimod lønnen for it-folk med fire eller flere års erhvervserfaring herhjemme er knap seks gange så høj som den bulgarske.

Læs også:
Løntjek: Får du for lidt i løn?

Lønstatistik 2011: Så meget får du i løn som it-ansat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere