Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Så vild kan fremtidens iPhone blive

At kigge nærmere på Apples patenter kan ifølge en ny rapport være en måde at skue ind i iPhonens fremtid.

Computerworld News Service: Forestil dig en smartphone, der kan holde sig kørende, selvom der går flere uger mellem opladningerne.

Apple har patent på et brændselscelle-system til mobile computere, som ifølge en ny rapport fra Thomson Reuters (pdf) muligvis vil komme til at spille en rolle i fremtidige versioner af selskabets iPhone. Apple søgte dette brændselscelle-patent i august 2010.

En anden smartphone-teknologi, som kan være på vej fra Apple, handler om nye måder at interagere med tekst, beskrives det i rapporten af analytiker Bob Stembridge fra Thomson Reuters.

Berøre ord på skærmen

Et patent, som Apple søgte i januar 2010, beskriver en teknologi, der gør det muligt for brugere af smartphones at berøre et ord på skærmen.

Derved kan man eksempelvis få vist et billede af, hvad ordet dækker over, hvilket kan hjælpe brugeren til at forstå et ords betydning.

Apple vil efter planen i dag, onsdag, introducere sin femte version af iPhone.

Brændselscelle-patentet fremstår for Stembridge som med et særligt potentiale i mobiltelefon-industrien.

Bilproducenter har udforsket anvendelsen af brændselsceller i elbiler, men "det er noget af en udfordring at implementere denne teknologi i en størrelsesorden, der passer til iPod eller iPhone," bemærker han.

Tekstbaseret Siri

Det andet patent på touch-baseret link mellem tekst og andre medier kan ifølge Stembridge bruges til adskillige uddannelsesmæssige formål.

Stembridge synes, at Apple i dette patent lader til at beskrive en form for tekst-baseret Siri-lignende teknologi.

At kigge på Apples patenter kan ifølge Stembridge være en måde at skue ind i fremtiden for Apples iPhone.

"Hvis en virksomhed tager sig tid til at udfylde en patentansøgning til en teknologi, må man gå ud fra, at der i det mindste er en vis interesse i også at udvikle denne teknologi," tilføjer han.

Læs også:

iPhone 5: Se alle billederne af verdens tyndeste smartphone.

Ny iPhone 5 virker ikke på dansk 4G-netværk.

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Apple tager patent på nyt fantastisk iPad-cover.

Android og iOS: Det er slut med den vilde udvikling.

Så vildt mange patentansøgninger har Apple indleveret

Stembridges rapport beskriver også, hvordan Apple har forsvaret sine patenter meget aggressivt de seneste år.

Apple har siden 2007 indgivet cirka 1.200 mobilrelaterede patentansøgninger heriblandt 416 relaterede til smartphones, 279 relateret til mobilkamera, 232 relateret til brugergrænseflade og 149 relateret til skærm.

Før 2007 havde Apple kun søgt 17 mobilpatenter.

Fra 2008 og frem til juli i år har Apple været involveret i 479 patentrelaterede søgsmål herunder 263 som sagsøgte, 120 som stiller af modkrav og 51 som sagsøger.

Alene i 2011 var selskabet indblandet i cirka 150 søgsmål.

I år har selskabet indtil videre anlagt 19 patentsager i forhold til 12 hvert år i både 2010 og 2011, og under fem hvert år mellem 2007 og 2009.

Det er ifølge Stembridge ikke sandsynligt, at der er nogen mindskning af "patentkrigene" mellem Apple og adskillige andre producenter lige om hjørnet.

Et "ultra-konkurrencepræget miljø vil fortsat give brændstof til IP-relaterede (intellectual property eller på dansk: immaterialret, red.) sagsanlæg i en overskuelig fremtid," skriver han i rapporten.

Læs også:

iPhone 5: Se alle billederne af verdens tyndeste smartphone.

Ny iPhone 5 virker ikke på dansk 4G-netværk.

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Apple tager patent på nyt fantastisk iPad-cover.

Android og iOS: Det er slut med den vilde udvikling.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.