Sådan bliver iPad trådløs ven med stuens fladskærm

Få din iPad til at afspille film og spil via fladskærmen i stuen. Det er ret simpelt takket være boksen Apple TV. Se her hvordan du gør.

1. Sådan bliver iPad trådløs ven med stuens fladskærm

Selv om Android i øjeblikket forsøger at give iPad lidt kamp, er det fortsat Apples maskine, der er den suveræne tablet-konge. 

Og iPad bliver blot endnu bedre, når den kombineres med Apple TV.

Det er en lille, sort boks, der takket være sin størrelse har fået kælenavnet hockey pucken. 

Den forbindes til fladskærmen via HDMI-kabel, og herefter er det blandt andet muligt at leje eller købe film via iTunes og få dem vist på tv'et.  

Men det er faktisk ikke den mest interessante funktion ved Apple TV. 

Hvis du har en iPad, er det nemlig nemt at spejle indhold fra tablet-pc'en til din fladskærm via teknikken AirPlay. 

For at få det til at virke skal du minimum have en iPad 2 eller den nye iPad (3. generation), og dit Apple TV skal minimum være firmwareopdateret til version 5.0.

Når boksen er koblet til dit trådløse netværk, skal du blot dobbeltklikke på frontknappen på din iPad. Dermed vises en menubjælke i bunden med programmer og indstillinger. Du skal bladre mod venstre, indtil du ser ikonet for AirPlay. 

Klik på det, og du kan nu skyde alt indhold fra iPad'en over på fladskærmen i stuen. 

Du skal huske også at sætte Apple TV til at fungere med AirPlay, og det er blot et underpunkt i indstillingsmenuen.

2. Tv fra lille til stor skærm

Vi har sat vores iPad 2 til at virke med en Slingbox Pro HD - læs mere i denne guide - og det betyder, at alle vores tv-kanaler på hjemmeadressen er tilgængelige på tablet-pc'en, så længe der er en trådløs forbindelse. 

På dette billede kommer tv-signalet faktisk trådløst fra iPad'en over til Apple TV, der sender det videre til fladskærmen.

Det giver måske ikke så meget mening, hvis du alligevel har fyldt dit hus med tv-kabler. 

Men det smarte er, at du kan tage Apple TV og din iPad med på ferie og vupti: Så har du alle dine danske kanaler på fladskærmen på Mallorca. 

Det kræver dog, at du har en udmærket uploadforbindelse på hjemmeadressen på minimum 1 Mbit, mens det trådløse netværk på ferieadressen naturligvis heller ikke skal være alt for sløvt. 

Kombinationen af Apple TV og iPad giver naturligvis langt flere muligheder end blot at vise film og tv. Du kan også få dine spil og apps vist frem på den store fladskærm i stuen, og det gælder også for billeder. Og som her websider:

Ud over at virke med iPad fungerer Apple TV også med iPhone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.