Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ups: CSC fandt glemte regninger i millionklassen

Dårlig styring af kontrakter har kostet CSC dyrt. Regninger for hundreder af millioner af kroner er aldrig blevet faktureret.

Læs også:
Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

CSC-topchef: Derfor er det gået så galt for CSC

Fakturaer for millioner af dollar er aldrig blevet faktureret til kunderne hos CSC, fordi firmaet ikke havde ordentlig styring på kontrakterne.

Det fortæller firmaets nye topchef Mike Lawrie, der overtog posten hos det kriseramte firma for fem måneder siden. 

Nu har han lanceret en omfattende restrukturering, som i løbet af tre til fem år skal løfte værdien af investorernes aktier fra blot et par kroner til mere end 30 kroner per styk.

Ifølge topchefen gennemgår virksomheden minutiøst samtlige aftaler og kontrakter for at få styr på situationen.

"Vi har været i gennem dem alle. Og vi har gjort betydelige fremskridt i løbet af en relativt kort periode."

Han fortæller, at han med gennemgangen er ved at få et forvaltningssystem på plads.

"Vi vil altid have problematiske kontrakter. Men jeg vil bare gerne kende til dem på forhånd, før jeg er nødt til at afskrive otte milliarder kroner, sådan at vi måske kan foretage nogle korrigerende foranstaltninger," siger han.  

"Aldrig faktureret"

Noget som kunderne ellers ofte er med på, men som altså ifølge Mike Lawrie ikke er blevet gjort.

"Vi har haft en kultur, hvor vi ikke har villet konfrontere kunden med ændringer i projektets omkostninger eller tidsrammer, fordi de muligvis ikke var tilfredse med leveringen, og vi derfor ville udsætte beslutningen om ændringerne," siger Mike Lawrie.

"På den måde går der to måneder, og inden du ser dig om er der gået seks måneder, og til sidst får du aldrig spurgt," siger han.

Ifølge Mike Lawrie har CSC et fantastisk projektstyringssystem, som i minutiøse detaljer fortæller alt hvad virksomheden har foretaget sig. Og det system har han kigget i.

"Og her fandt vi hundreder af millioner af dollars, som aldrig er blevet faktureret, fordi vi ikke havde lyst til at spørge kunden," siger Mike Lawrie.

Læs også:

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

CSC-topchef: Derfor er det gået så galt for CSC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.