Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fiberkonkurrenter tvinger Telenor til at droppe kobberet

Fiberkonkurrenterne har overhalet indenom, erkender Norges statslige teleselskab, Telenor, der nu vil udfase kobberet i hjemlandet.

Læs også: Gigantbesparelser på vej hos Telenor

Mens TDC i Danmark holder stædigt fast i det mere end 100 år gamle kobber, har selskabets modsvar i Norge, det statslige Telenor, valgt at indlede en udfasning af teknologien.

Det sker i erkendelse af, at selskabets fastnetforretning gennem de seneste år har fået mere og mere baghjul af fiberkonkurrenterne i Norge.

"Konkurrenterne har taget føringen med fiberbredbånd," lød det fra Telenors norske direktør Berit Svendsen.

Meddelelsen kom fra talerstolen på teleselskabets årlige Capital Markets Day, hvor selskabet også meldte store kommende besparelser ud.

"På fastnetsiden har vi et arbejde, der skal gøres. 100.000 af vores fastnetkunder vælger hvert år en anden løsning, og samtidig koster det os dyrt at holde kobberet ved lige. Det skal løses, ellers får vi problemer," lød det fra Berit Svendsen.

Hun tilføjede, at omkostningerne til driften af kobberinfrastrukturen sidste år løb op i 5,3 milliarder norske kroner, eller hvad der svarer til 60 procent af Telenor Norges samlede driftsomkostninger.

Men mens omkostningerne til kobber-infrastrukturen forventes at ligge på samme niveau de næste år, forventes indtægterne på kobber at falde fra 9,3 milliarder norske kroner i 2011 til 6,5 milliarder i 2015. 

Planen er dog stadig at modernisere kobberet i de yderområder, hvor konkurrenterne ikke har rullet fiber ud, mens kobberet i første omgang kun skal udfases de steder, hvor fiberkonkurrenterne er til stede. Hun forventer, at det meste kobber vil være udfaset i løbet af 5-7 år.

"Vi vil fokusere kobberforretningen i en særlig unit, der skal reducere omkostningerne og kompleksiteten og blive maindriver til teknologiskiftet. Vi speeder fiber op og vil udfase kobbernetværket i udvalgte områder," lød det fra Berit Svendsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.