Artikel top billede

Så er den gal igen: Nye kæmpehuller fundet i Java

Så er der igen sikkerhedsproblemer hos Oracle. Der er fundet nye kritiske sårbarheder i Java-software, der anvendes af en milliard mennesker.

Læs også:
Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Beskyldning: Oracle har kendt farlige Java-huller i månedsvis

Eksperter er enige: Derfor bør du helt droppe Java

Det polske hold af sikkerhedseksperter, fra firmaet Security Explorations, som i august trak overskrifter på grund af, at de fandt kritiske sikkerhedshuller i Java 7, har fundet flere nye sårbarheder i Oracles Java-software.

Sårbarhederne karakteriseres som kritiske.

"Der er tale om et alvorligt hul i alle versioner af Java, og der er også flere huller i IBM's Java-implementeringer," skriver DK-Cert i en sikkerhedsadvarsel.

Mere kritisk

Den nye sårbarhed vurderes til at være mere kritisk end august-udgaven, fordi den har effekt på flere varianter af Java SE.

Hullet findes, ifølge DK-CERT, i Java SE version 5, 6 og 7 herunder den nyeste version af Java, der blev udgivet i forbindelse med august-hullet.

"Det (hullet i Java, red.) kan udnyttes til at bryde ud af Javas sikkerhedssandkasse og afvikle programkode. Derfor er det et hul af den alvorligste type," lyder det fra DK-Cert.

En fuldt opdateret computer med Windows 7 er således i risikozonen, vurderer blandt andet nakedsecurety.

De mange sikkerhedsproblemer i Java har fået flere eksperter til at anbefale, at man ser sig om efter alternativer til Java.

Ifølge Oracle er der omkring en milliard brugere af Java-software på verdensplan.

Oracle har problemer

Oracle er blevet orienteret om sårbarheden, men der er ikke information om, hvornår en rettelse er klar.

"Oracle har allerede travlt med at rette 18 sårbarheder i Java," skriver DK-Cert.

Derfor anbefaler sikkerhedsfirmaet, af man begrænser brugen Java, indtil sikkerhedshullerne er lukket.

IBM har også problemer

Polske Security Explorations har også fundet en stribe sårbarheder i IBM's udgave af Java.

"Det er nogle andre sårbarheder end dem, der er fundet i Oracles Java. IBM's Java har 17 sårbarheder, hvoraf nogle lader angribere få fuld kontrol med det sårbare system," skriver DK-Cert.

IBM's Java kører på AIX, Linux, z/OS til mainframes og IBM i (det tidligere AS/400-styresystem).

Læs også:
Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Beskyldning: Oracle har kendt farlige Java-huller i månedsvis

Eksperter er enige: Derfor bør du helt droppe Java




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere