Artikel top billede

It-branchen føler sig gjort til grin efter udbudsfarce

"It-branchen føler sig gjort til grin," lyder reaktionen på SKI's beslutning om at lade et stort udbud gå om.

Læs også: 

Efter hård kritik: Kæmpe it-udbud skal gå om

Hos landets it-brancheforeninger er man ikke ligefrem glade for den nye annullering af SKI-udbuddet 02.18, hvor en stribe it-firmaer ellers var blevet prækvalificerede.

"It-branchen føler sig gjort til grin," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

It-virksomhederne, der har brugt masser af krudt på det her, skal nu starte forfra på processen, forklarer han.

Dertil kommer, at der ifølge direktøren, vil opstå forsinkelser og yderligere huller på de pågældende leveringsområder til det offentlige.

Han ærgrer sig derfor over, at SKI ryster på hånden. For faktisk har det hele tiden været planen, at mange leverandører skulle sorteres fra.

"Vi har været med undervejs, og planen var, at færre leverandører skulle med. Men så brokker nogen sig lidt, og så ryster SKI på hånden," siger Tom Togsverd.

"Det er dybt kritisabelt. SKI spilder folks tid," siger Tom Togsverd.

Brandærgerligt

Hos IT-Branchen påpeger man dog, at SKI "viser lydhørhed og bruger dialogen til reelt at evaluere både proces og resultat." 

"SKI har vurderet, at kritikken var berettiget, og har på den baggrund truffet beslutning om, at lade prækvalificeringen gå om," udtaler Mette Lundberg, direktør for Politik og Kommunikation i IT-Branchen, i en skriftlig kommentar. 

"Det er altid brandærgerligt, når en afsluttet runde skal gå om. Især for de af vores leverandører, der er blevet prækvalificerede, mens andre naturligvis vil være glade for en ny og justeret proces."

"Men SKI har altså vurderet, at der er grundlag for et større konkurrencefelt," lyder det fra hende.

Nu handler det i stedet om at få et godt resultat ud af det med så få transaktionsomkostninger og forsinkelser som muligt, forklarer hun.

Læs også: 

Efter hård kritik: Kæmpe it-udbud skal gå om




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere