Artikel top billede

Derfor rejser Nykredit 9.000 km til it-konference

Nykredit har sendt seks mand til Oracles OpenWorld i San Francisco, og selskabets it-direktør har fået glædelige og knap så rare oplevelser med hjem på notesblokken.

Læs også:
Oracle-boss sluger kamel: Nu er cloud altså et hit

Her er Oracles næste generation af databaser

San Francisco: Blandt de mere end 50.000 deltagere på Oracles OpenWorld-konference i San Francisco er også Nykredits CIO, Lars Mathiesen.

Han er sammen med en håndfuld kolleger fordelt ligeligt mellem teknikere og it-chefer rejst den halve jordklode rundt for at blive inspireret af, blive klogere på og få afprøvet Oracles nyeste og mere bedagede teknologi-produkter, som Nykredit har kørende under sin motorhjelm.

Årsagen til, at Nykredit er så relativt godt repræsenteret, er, at Lars Mathiesen og hans folk i deres datacenter arbejder med Oracle-databaser.

Derudover har finansvirksomheden igennem tiden investeret heftigt i produkter fra selskaber som Siebel, Hyperion og Bea, som Oracle har opslugt inden for de seneste syv år.

Lars Mathiesen er først og fremmest glad for, at Oracle på et møde mandag aften har lovet ham, at selskabet vil vedligeholde Siebels CRM-system.

"At vi kan fortsætte med Siebel betyder, at vi kan spare et tocifret millionbeløb på, at vi ikke skal til at overflytte vores CRM-system til en ny platform," forklarer han til Computerworld i en stille stund mellem hans heftige mødeaktivitet på en café et lille stenkast fra det store Moscone-konferencecenter.

Planlægger konference hjemmefra

Nykredits it-direktør møder masser af Oracle-folk på konferencen lige fra selskabets præsident Mark Hurd til fagspecialister på de enkelte applikationer.

Og så er halvdelen af Nykredit-delegationen afsat til at følge Java-udviklingen på den sideløbende Java One-konference.

"Vores deltagelse skal ikke kun fokuseres på Oracles strategiske udmeldinger, men heller ikke kun være på det tekniske," forklarer Lars Mathiesen Nykredits arbejdsfordeling på konferencen.

Om aftenen mødes folkene fra den danske finanskoncern så og samler op på dagens indtryk, ligesom de også tager deres noter med hjem til rapportskrivning og afrapportering til Nykredits ledergruppe.

"Min erfaring er, at man får mest ud af at være godt forberedt hjemmefra omkring, hvad man vil se, og hvem man vil møde. Ellers risikerer man at blive revet med af stemningen og de nye produkter," siger Lars Mathiesen.

Meget udansk konference

Han påpeger i denne sammenhæng, at Oracle gør meget ud at føre sig frem som verdens bedste it-selskab, selvom han ikke køber retorikken.

"Det kan som dansker godt være trættende med den enorme selvtillid, som kendetegner Oracle, men det er jo det samme med andre amerikanske it-leverandører. Sådan er deres business bare," siger Lars Mathiesen.

Derfor køber CIO'en ikke Oracle-skyen

Han fortæller, at Nykredit ikke har en strategi med en komplet Oracle-stak, som den amerikanske leverandør ellers gør et stort nummer ud af at sælge til de mere end 100.000 ører, der er til stede på konferencen.

"Jeg mener ikke, at det holdbart på længere sigt at binde sig til én leverandør, om det så er Oracle eller en af de andre. Om fem år er der jo noget andet teknologi, som er det nye og smarte, og så går det ikke at være bundet til forældet teknologi," lyder begrundelsen.

Springer over skyen

Lars Mathiesen fortæller, at Nykredit generelt har en filosofi med at købe hyldevarer frem for selv at udvikle løsninger, da størstedelen af it-omkostningerne ligger i personale- og udviklingsressourcerne frem for på software-licenserne.

Alligevel har Nykredit en del egenudviklede systemer, der gør, at han ikke føler sig specielt fristet af at have hele Oracles mylder af applikationer til rådighed i de mange skyer, som Oracle slår hårdt på tromme for på OpenWorld.

"Vi arbejder ud fra en serviceorienteret arkitektur, og vi ønsker moduler, som vi kan udskifte til en lav pris. Og når Oracle taler cloud, så handler det jo om Oracles egen cloud," forklarer Lars Mathiesen og fortsætter:

"I den henseende vil vores udfordring være at lægge egenudviklede applikationer i sådan en sky og få dem til at køre stabilt og dermed få værdi ud af dem."

Langt fra slideshows

Nykredits it-direktør peger også på, at versionsopdateringer kan være en risikabel affære at bevæge sig ud i.

"Når man skal versionsopdatere eksempelvis en database, så skal de tilhørende applikationer jo følge med, og det er ikke altid sikkert, at det er tilfældet," siger Lars Mathiesen.

Han har efter tre dage på konferencen ellers fået et ganske godt indblik i, hvor modne Oracles produkter er, og ikke mindst, hvor egnede de er til at understøtte Nykredits forretning.

"Vi er naturligvis glade for at være her, for der er godt nok langt fra slideshows til at se produkterne og tale med folkene selv. På den måde er det en rigtig god konference," siger it-direktøren fra Nykredit, inden han skal videre og trykke endnu flere Oracle-hænder.

Læs også:
Oracle-boss sluger kamel: Nu er cloud altså et hit

Her er Oracles næste generation af databaser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere