Artikel top billede

Google: Angribere forsøger at overtage din konto

Google advarer flere tusindvis af brugere om, at deres konto er under angreb fra Mellemøsten.

Læs også:
Danmark skal have angrebs-cyberhær

USA: Derfor er cyberangreb en kæmpetrussel

Sådan gør du din Google-konto mere sikker

En advarsel fra Google rammer nu flere tusindvis af brugere. Google meddeler, at virksomheden siden juni har oplevet en stigning i omfanget af cyber-angreb.

"Advarsel: Vi mener, at statsstøttede angribere muligvis forsøger, at kompromittere din konto eller computer." lød beskeden til flere brugere, der loggede ind i Gmail.

Advarslen er blevet udsendt siden juni, hvor flere brugere fik den bemærkelsesværdige besked.

Angrebene, der angiveligt strammer fra statsstøttede mellemøstlige organisationer, er ifølge Google eskaleret i omfang. Google udtaler til The New York Times, at virksomheden har opdaget mere end 1.000 angrebsforsøg end først forventet.

Dansk Google Apps storforbruger er helt rolig

Berlingske Media er en af de danske virksomheder, der benytter Google Apps. Virksomhedens CIO, Morten Viktor, mener ikke, at Googles besked til brugerne giver anledning til bekymring.

"Det er ikke noget, der udelukkende rammer Google Apps. Vi mener ikke, at Google Apps skulle være mere usikkert, end andre leverandørers ydelser," siger Morten Viktor.

Ifølge The New York Times meddelte flere journalister og udenrigspolitiske eksperter via Twitter, at de nu havde modtaget advarslen fra Google.

Journalisterne på Berlingske Media benytter sammen med resten af mediehusets ansatte Google Apps platformen. Virksomhedens ansatte har ifølge Morten Viktor ikke modtaget Googles advarsler.

"Men det er selvfølgeligt noget, vi holder øje med. For der kan jo ligge personfølsomme data i vores mail system," siger Morten Viktor.

Google vil ikke afsløre detaljerne

Google vil ikke oplyse, hvilke lande angrebene helt præcist stammer fra, men oplyser dog at angrebene kan spores tilbage til Mellemøsten. Det meddeler Mike Wiacek fra Googles Information Security Team til The New York Times.

Oplysningerne bakkes op af Googles vice direktør, Eric Grosse, der i juni udtalte sig i et blogindlæg om angrebene.

"Vi kan ikke gå i detaljer uden at give oplysninger væk, der vil kunne udnyttes af angriberne. Men vores detaljerede analyser såvel som de indrapporterede brugeroplysninger tyder stærkt på, at angrebene stammer fra grupper, der er statsstøttede," udtaler Googles vice direktør, Eric Grosse, i blogindlægget.

Google anbefaler sikkerhedstiltag

Hvis du ser beskeden i Gmail, er det ikke ensbetydende med, at kontoen er blevet kompromitteret. Det betyder, at Google mistænker, at netop din konto er under angreb.

Google anbefaler i blogindlægget, at du straks laver en nyt unik adgangskode, og samtidig slår 2-trins verifikation til som en yderligere sikkerhedsforanstaltning.

Læs også:
Danmark skal have angrebs-cyberhær

USA: Derfor er cyberangreb en kæmpetrussel

Sådan gør du din Google-konto mere sikker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere