Artikel top billede

VMware går i flæsket på Microsoft med ny support

Virtualiserings-selskabet VMware åbner nu for en ny slags support, der kan kapre kunder fra Microsoft.

Læs også:

Microsoft skruer op for support af Windows Server 2008

På VMware-konferencen VMworld Europe 2012 i Barcelona kunne virtualiseringsværten løfte sløret for et strategisk skridt, som potentielt kan kapre kunder fra ærkerivalen Microsoft.

Konkret gælder det kapring af kunder til salg af management-værktøjer.

Multi-hypervisor-support hedder midlet, der kan få eksisterende Windows Server-kunder hos Microsoft til at vælge VMwares brede produktportefølje til håndtering af deres virtuelle miljøer.

Kan skrotte Microsoft-værktøjer

"Den første hypervisor, vi også supporterer, er faktisk (Microsofts Hypervisor, red.) Hyper-V," siger VMwares tekniske direktør, Stephen Herrod ved lanceringen af VMwares multi-hypervisor-support, der har været kendt i et stykke tid.

Hypervisoren er den fundamentale virtualiseringteknologi, der logisk adskiller hardware og software, og muliggør virtualisering med multiple operativsystemer kørende på samme fysiske server.

Stephen Herrod nævner ikke, at den support betyder, at Microsoft-kunder med Windows Server 2008 og 2012 i deres datacentre nu kan skrotte deres System Center fra Microsoft og erstatte det med produkter fra VMwares brede vCloud Suite som eksempelvis det nyligt lancerede vCloud Automation.

VMwares CTO nævner pudsigt nok heller ikke, at Microsoft længe har haft multi-hypervisor-support til omvendt at kapre virksomheder kørende på VMwares vSphere-platform, som kan benytte Microsoft management-værktøjer fra selskabets System Center.

Stephen Herrod fortæller til Computerworld, at VMware understøtter multi-hypervisor-support på grund af en efterspørgsel fra kunderne, men afviser dog ikke, at det kan betyde, at VMware kaprer Microsoft-kunder.

"Det er da en mulighed," nøjes han med at sige.

VMware mister markedsandele

VMwares multi-hypervisor-support kommer i en tid, hvor selskabet er begyndt at blive presset af konkurrenter med Microsoft i spidsen.

Omkring 60 procent af it-industrien har virtualiseret sine servere ifølge VMware med tal fra it-analysevirksomhederne IDC og Gartner.

Til sammenligning var det 25 procent af it-industrialiseret i 2008.

Og virtualiseringskæmpen VMware har da selv levet fedt af den virtuelle tid, hvor selskabet er vokset med tocifrede vækstrater fra kvartal til kvartal og eksempelvis fordoblet sin indtjening fra 2,1 milliarder kroner i 2010 til 4,2 milliarder kroner i 2011.

Alligevel er selskabets markedsandele ifølge Gartner skrumpet ind fra 100 procent i 2005 til 65 procent i dag. Microsoft sidder ifølge Gartner på 27 procent af markedet, mens den resterende markedsandel tilfalder Citrix og Red Hat.

Den udvikling bekymrer dog ikke selskabets nyudnævnte topdirektør, Pat Gelsinger.

"Microsoft har leget fangeleg i et årti, og det vil nok fortsætte i fremtiden. Microsoft har lige lanceret selskabets tredje hypervisor, og vi er på den niende, så vi har et stort forspring i forhold til konkurrenterne," lyder det fra Pat Gelsinger på et pressemøde på VMworld Europe 2012.

Læs også:

Microsoft skruer op for support af Windows Server 2008
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.