Artikel top billede

Sikkerhedseksperter: CPR-situationen er horribel

CPR-nummeret skal slet ikke bruges som valideringsværktøj, mener to sikkerhedseksperter

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Telefirmaer taget med bukserne nede: Anede intet om CPR-huller

"Situationen er horribel."

Så kontant er udmeldingen fra CSIS sikkerhedskonsulenten, Jens Christensen.

Reaktionen kommer ovenpå afsløringen af nye CPR-huller ved to forskellige televirksomheder.

Og hullerne er måske kun toppen af isbjerget.

Ifølge Jens Christiansen er brugen af CPR-validering så omfattende, at lignede huller gemmer sig i flere CPR-validerings-systemer.

Ivan Bjerre Damgård, der er professor i kryptering og it-sikkerhed ved Aarhus Universitet, mener, at benyttelsen af CPR-nummeret som identifikation er helt forfejlet.

"Du kan ikke bruge personnummeret som bevis på, at en person er en bestemt person. Det giver ingen mening, og det har det aldrig gjort," siger professoren.

Omfanget kan være meget større

CPR-kontoret oplyser, at mere end 100 private virksomheder, foreninger og institutioner i dag har adgang til at benytte CPR-registeret til at validere oplysninger med.

Hos CSIC bekymrer det Jens Christensen, der mener, at der i dag eksisterer flere CPR-huller end blot hos teleindustrien.

"Jeg kan meget vel forestille mig, at problemet er langt større i omfang, end hvad de nye eksempler viser. Det er jo ikke kun telebranchen, der benytter CPR-registeret til validering," siger Jens Christensen. CSIS

Stop brugen af CPR-registeret som valideringsværktøj

Professoren mener, at virksomhederne helt bør benytte helt andre valideringsformer, hvis sikkerheden skal sikres.

"Der er to muligheder til validering. Enten kunne de vælge at betale for at bruge NemID, alternativt må virksomhederne leve med at udsende breve med postvæsnet til deres kunder," siger Ivan Bjerre Damgård.

Det er en holdning som sikkerhedsvirksomheden CSIS deler.

"Virksomhederne bør benytte et alternativ som for eksempel NemID, der netop specifikt er beregnet til at validere med," siger Jens Christensen, der er sikkerhedskonsulent ved CSIS.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Telefirmaer taget med bukserne nede: Anede intet om CPR-huller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.