Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan vil FN overvåge dig på de sociale-medier

Overvågning af Facebook, Twitter og flere andre sociale-medier kan blive en realitet, hvis FN's anbefalinger føres ud i livet.

Læs også:
Sådan overvåger efterretningstjeneste sociale medier

Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet

Borgerne skal overvåges meget mere, hvis det står til de Forenede Nationers agentur for narkotika og kriminalitet (UNODC).

Ifølge UNODC bruges Facebook, Twitter, Skype, YouTube og Dropbox af terrorister til at sprede propaganda.

Derfor vil det være fordelagtigt at overvåge instant-message og VoIP tjenester, fortæller UNODC i en ny rapport.

UNODC anbefaler samtidig, at det skal det skal være slut med åbne Wi-Fi netværk.

Det skyldes, at biblioteker, lufthavne og andre offentligt tilgængelige hotspots tilbyder kriminelle (herunder terrorister) uregulerede adgangsmuligheder, hedder det i rapporten.

Hvis anbefalingerne gennemføres, vil overvågningen derfor ramme alle personer, der falder indenfor kategorien terrorist. Rapporten definerer dog ikke specifikt, hvad en terrorist er.

"FN benytter deres eget vage terrorismebegreb. Men det er klart, at definitionen er meget væsentlig. Inkluderer det eksempelvis Wikileaks, Anonomous eller er det kun Al-Quada-tilknyttede terrorister,"  siger Søren Hove, der forsker i terrorisme ved Dansk Institut for Internationale Studier.

Her er anbefalingerne

FN rapporten anbefaler at lave internationale rammer omkring, hvordan overvågning og logning skal foregå i medlemmernes lande.

"Internettet er et glimrende eksempel på, hvordan terrorister kan opføre sig på en reel tværnational måde, som svar skal medlemsstaterne til at tænkte og fungere på samme transnationale måde," skriver FN's generalsekretær Ban Ki-moon i rapportens forord.

Udover helt konkrete anbefalinger til tiltag, der skal logge sociale-medier, VoIP og Dropbox, får også spilindustrien et par ord med på vejen.

"Videospil udviklet af terrororganisationer, som simulerer terrorhandlinger, opmuntrer brugeren til at engagere sig i rollespil ved at spille rollen som virtuel terrorist," beskrives det.

UNODC er klar over, at den nye overvågning vil koste internetudbyderne penge. Men det er en omkostning som FN selv skal dække.

"Det er ønskværdigt, at regeringerne giver et klart retsgrundlag for de forpligtigelser, der påhviler den private sektors parter. Herunder hvordan omkostningerne, ved at levere disse kapaciteter, skal opfyldes," anbefaler UNODC.

Terroristerne kommer

Søren Hove kan ikke give et nøjagtigt svar på, hvem UNODC helt præcis snakker om, når de benytter betegnelsen terrorist i rapporten.

"Definitionen af en terrorist er en politisk betegnelse, som man bruger til at stemple ens modstandere med. Derfor kan jeg ikke give et nøjagtigt svar på det," siger Søren Hove.

Der er dog én ting, der er sikkert. Hvis du falder indenfor terrorisme-termen, vil du risikere undersøgelse af FN's efterretningstjenester.

"Når terrorisme paragrafferne i lovgivningen kommer i spil, så åbner det lige pludselig op for, at det ikke kun er politiet, der skal tage sig af håndhævelsen. Så bliver det et spørgsmål for efterretningstjenesterne," udtaler Søren Hove.

Læs også:
Sådan overvåger efterretningstjeneste sociale medier

Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.