Artikel top billede

Anklage: Så meget har Microsoft skadet Mozilla

Organisationen bag Firefox beskriver i detaljer, hvordan den har taget skade af, at Microsoft ikke har efterlevet EU's krav om at præsentere brugerne for et frit browservalg.

Computerworld News Service: Microsofts 16 måneder lange forkludring med hensyn til at præsentere sine brugere for et frit browservalg i EU har kostet Mozilla estimerede 8,8 millioner downloads af browseren Firefox.

Sådan lyder det fra open source-organisationens chefjurist.

Microsoft har udsigt til bøder, der kan løbe op i milliarder, for at udelade en særlig browservalg-skærm, som selskabet ellers har fået pålagt at vise de europæiske brugere af Windows 7.

Fadæsen tog sin begyndelse sidst i februar 2011, da Microsoft leverede Windows 7 Service Pack 1 og løb til først i juli 2012, da myndighederne gjorde selskabet opmærksom på problemet.

Firefox' gennemsnitlige antal daglige downloads faldt med 63 procent fra cirka 54.000 til kun 20.000, før Microsoft rettede op på denne udeladelse i sommer, argumenterer Mozillas chefjurist, Harvey Anderson, i et blogindlæg.

Efter Microsoft opdaterede EU-brugernes Windows 7-pc'er med en rettelse, der præsenterede dem for et frit browservalg, steg antallet af downloads af Firefox med 150 procent til gennemsnitligt cirka 50.000, hævder Anderson.

Er gået glip af mere end 8,8 millioner downloads

I løbet af de godt 16 måneder, hvor dette valg ikke blev tilbudt brugerne i EU, "mistede" Mozilla mellem seks og ni millioner potentielle downloads.

Et diagram i Andersons blogindlæg fastsætter tabet mere specifikt til 8,8 millioner downloads af Firefox.

I sidste uge leverede Europa-Kommissionens konkurrencekommissær sin formelle klage til Microsoft for at undlade at have vist den påkrævede browservalg-skærm på Windows 7-systemer, der var blevet opdateret til SP1.

Kommissionen har tidligere oplyst, at over 28 millioner brugere i EU har været påvirket af denne udeladelse fra Microsofts side.

Løsningen med en skærm, der præsenterer et frit browservalg, er resultatet af en aftale, som Microsoft indgik med kommissionen sidst i 2009, efter der blev iværksat en undersøgelse ansporet af en klage fra Opera Software.

Denne norske browserproducent anklagede Microsoft for at skævvride konkurrencen om browser-markedsandele på grund af Internet Explorers fordelagtige position på Windows.

Forliget krævede, at Microsoft præsenterede brugerne for en skærm i Windows med links til download af de andre mest udbredte browsere: Apples Safari, Googles Chrome, Mozillas Firefox og Opera Softwares Opera. Safari er siden faldet ud af aftalen, da Apple har standset den videre udvikling af udgaven til Windows.

Microsoft hævder, at det blot er en "teknisk fejl," der ligger til grund for udeladelsen, og undskyldte omgående og udsendte hurtigt en rettelse af problemet.

Læs også:

Nu kommer Microsofts frie browser-valg til din pc.

Microsoft: Sådan gør vi med EU's browser-krav.

Microsofts frie browservalg er ikke helt frit

EU siger god for Microsofts browser-valgfrihed.

Mozilla går sammen med EU i kampen mod Microsoft.

Anklage: Microsoft holder rivaler ude af markedet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”