Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft giver Windows 8 Pro til pirater ved fejl

Microsoft udleverer angiveligt aktiveringsnøgler kvit og frit til pirater, og hvem der ellers er interesseret.

Selvom Microsoft med lanceringen af Windows 8 har fokuseret på at eliminere huller, der kunne giver pirater mulighed for at skaffe sig gratis kopier, synes en ny dør dog nu at stå pivåben.
 
På forumsiden, Reddit, har en bruger ved navn 'noveleven' nemlig fundet en ny måde.

Oops 

Han skriver blandt andet:

"Microsoft giver gratis opgraderings-nøgler, når man opgraderer Windows 8 Pro til Windows 8 Pro+WMC (Windows Media Center, der er et separat add-on til Windows 8)."

"De tjekker nemlig ikke om den nøgle, du i forvejen har, er valid. Siden nøglen kommer direkte fra Microsoft og er unik for hver bruger, aktiverer det Windows 8 Pro permanent. Oops!," skriver han.

Han forklarer det nærmere. 

"Når du aktiverer Windows via KMS (key management service), siger Windows i aktiveringsvinduet 'Windows er aktiveret indtil...' og så en dato. Når du har installeret opgraderingen, vil det blot sige 'Windows var aktiveret på...' og så den dato du aktiverede på."

Den ene nøgle bliver skiftet ud med den anden og vupti.

"Det betyder, at aktiveringen er permanent. Når du installerer opgraderingsnøglen, der erstatter den eksisterende produktionsnøgle, vil kun den nye opgraderingsnøgle blive brugt i fremtidige tjek. Windows vil ikke tjekke den nøgle, du brugte til at installere med, da den ikke længere er at finde," skriver han.   

Gratis produktionsnøgle

Enhver version af Windwos 8 Pro, lige meget hvordan den er kommet i ens hænder, bliver efter opgraderingen derfor fuldt aktiveret og 'legal'. 

På Microsofts 'Download & Shop' skriver de blandt andet:

"For a limited time, get Windows 8 Media Center Pack for free**. To receive a free product key and get Windows 8 Media Center Pack, provide a valid email address in the space provided."

Hos Microsoft er man bekendt med historien på nettet. 

"Jeg har set historien. Men jeg har ingen kommentarer. Jeg vender tilbage, hvis der skulle dukke noget op," siger Anders Adelhorst, kommunikationsdirektør hos Mircosoft Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.