Artikel top billede

Sådan så det ud på cvr.dk inden Ervervsstyrelsen fik styr på it-problemet.

Centralt it-register humper igang efter langvarigt nedbrud

Erhvervsstyrelsen har fået sit CVR-system i luften efter et dobbeltnedbrud, hvor det første varede 16 dage. Mandag virkede alle systemer samtidigt i en periode på halvanden time.

Det lykkedes mandag eftermiddag Erhvervsstyrelsen og it-leverandørere at rette en it-fejl, som fredag gjorde det umuligt for styrelsen at gennemføre salg af virksomhedsregnskaber, eksempelvis fra hjemmesiden cvr.dk.

Det fortæller kontorchef hos Erhvervsstyrelsen med ansvar for udvikling og vedligehold, Hanne Sommerfelt.

"Problemet skulle gerne være løst. Det er i al fald den seneste melding, jeg har fået," siger hun til Computerworld

Hun forklarer, at fredagens problemer med betalingerne af regnskaber har at gøre med samspillet mellem Erhvervsstyrelsens betalingskomponent og Navision-systemet.

Ved ikke hvad fejlen skyldes

 Præcis, hvad fejlen skyldes, kan hun ikke sige noget om endnu, fordi hun endnu ikke har modtaget en konkret beskrivelse af, hvor fejlen opstod henne.

Dermed lykkedes det i denne opgang Erhvervsstyrelsen at slippe med en få dage lang nedetid på styrelsens it-service.

Fredagens it-fejl opstod få timer efter, at styrelsen netop havde fået løst et it-problem, som i 16 dage gjorde det umuligt at tilgå opdateringer af det centrale virksomhedsregister online.

Med løsningen på fredagens nedbrud har alle it-systemer hos Erhvervsstyrelsen angiveligt fungeret samtidigt i en periode på halvanden time i løbet af mandagen, før Erhvervsstyrelsens søgefunktion stod af.   

Erhvervsstyrelsen befinder sig midt i en stor modernisering af styrelsen it.

Samtidig har styrelsen et spraglet leverandørlandskab, og CVR er ifølge styrelsen et komplekst system, som modtager informationer fra en lang række kilder.

Hos Erhvervsstyrelsen fortæller Hanne Sommerfelt, at styrelsen samtidig frigiver en lang række data fra årsskiftet, som fremover bliver gratis.

Virksomhedernes regnskaber, som altså nu igen kan købes, er dog stadig omfattet af betaling efter årsskiftet, fortæller kontorchefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.