Artikel top billede

Sikkerhedsproblem: Hackere kan overvåge din mus i IE

Sårbarhed i alle versioner af Internet Explorer udnyttes aktivt af flere annoncenetværk, der på ethvert tidspunkt ved, hvor på skærmen din musemarkør befinder sig.

Computerworld News Service: En sårbarhed i Internet Explorer lige fra version 6 til version 10 gør det muligt for en hacker at følge din musemarkør, selv når browseren er minimeret, advarer webanalysefirma i et blogindlæg.

Det betyder ifølge det britiske webanalysefirma Spider.io, at selv adgangskoder, der indtastes ved hjælp af et skærmtastatur, nu kan opsnappes af datakriminelle.

Denne sårbarhed udnyttes allerede af to annoncenetværk, der viser grafiske annoncer. Spider.io oplyser dog ikke, hvilke annoncenetværk det drejer sig om.

"Så længe websiden med den udnyttende annoncørs annonce er åben - selv om det er på et faneblad i baggrunden eller endda selvom man minimerer Internet Explorer - så vil din musemarkør blive ved at kunne spores på hele skærmen," advarer Spider.io.

Ingen planer om rettelse

Firmaet tilføjer, at selvom problemet er blevet bekræftet af Microsoft Security Research Center, så er der tilsyneladende ikke umiddelbart nogen planer om at udsende en rettelse.

Spider.io har også offentliggjort sårbarhedens tekniske detaljer, som involverer browserens globale Event-objekt, samt et spil der demonstrerer, hvordan det kan misbruges til at overvåge brugerens input i et skærmtastatur.

"Internet Explorers hændelsesmodel udfylder det globale Event-objekt med nogle attributter, der har at gøre med musehændelser, og det sker selv i situationer, hvor det ikke burde. Kombineret med evnen til at udløse hændelser manuelt ved hjælp af metoden fireEvent(), så er JavaScript på enhver webside (eller i enhver iframe på enhver webside) til enhver tid i stand til at forespørge om musemarkørens placering på skærmen," forklarer firmaet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere