BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Skatte-gabestok kan få danske it-firmaer til at flytte

Gabestokken med virksomheders skattebetaling kan blive den berømte dråbe, der får bægeret til at flyde over, frygter Dansk Industri.

Onsdag blev landets skattebetalinger - og for nogens vedkommende mangel på samme - smidt på nettet hos Skat. Det kan du læse mere om her.

Kritikken omkring listerne har primært gået på, hvorvidt det reelt giver et retvisende billede af, hvad virksomhederne bidrager med til samfundet.

Medtaget i selskabsskatten er ikke miljøafgifter, gebyrer og eksempelvis oplysninger om hvor mange ansatte virksomhederne betaler løn til.

Den berømte dråbe?
Og Itek under Dansk Industri er også voldsomt utilfreds med listerne, som sender et stærkt uheldigt signal.

Men har I hørt om it-virksomheder, der truer med at flytte ud af landet grundet de nye lister?

"Nej, jeg har ikke hørt om, at man alene af den grund vil flytte."

"Men vi er bekymrede for, at den erhvervs-uvenlighed, som gabestokken er udtryk for - oven i et højt omkostnings- og skatteniveau - kan blive den berømte dråbe, der får bægeret til at flyde over," siger direktør Tom Togsverd fra Itek.

Derfor er det ærgerligt, at regeringen nu har valgt at lægge skattelisterne frem - også fordi den sammenhæng, forslaget er blevet til i, "oser af mistænkeliggørelse af erhvervslivet", forklarer han.

Vil koste arbejdspladser
Det burde være omvendt: Hvad der er godt for dansk erhvervsliv, er også godt for Danmark, mener direktøren.

Allerede inden skattelisterne blev offentliggjort advarede den konservative politiker Brian Mikkelsen i Computerworld imod, at de nye lister vil koste danske arbejdspladser.

Læs mere om det her.

Læs også:

Dansk telegigant betaler milliardskat - to andre slipper

Disse danske it-giganter betaler nul kroner i skat.

Skat.dk i knæ efter offentliggørelse af firmaskat.

Så meget betaler KMD i skat.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.