Artikel top billede

Skatte-gabestok kan få danske it-firmaer til at flytte

Gabestokken med virksomheders skattebetaling kan blive den berømte dråbe, der får bægeret til at flyde over, frygter Dansk Industri.

Onsdag blev landets skattebetalinger - og for nogens vedkommende mangel på samme - smidt på nettet hos Skat. Det kan du læse mere om her.

Kritikken omkring listerne har primært gået på, hvorvidt det reelt giver et retvisende billede af, hvad virksomhederne bidrager med til samfundet.

Medtaget i selskabsskatten er ikke miljøafgifter, gebyrer og eksempelvis oplysninger om hvor mange ansatte virksomhederne betaler løn til.

Den berømte dråbe?

Og Itek under Dansk Industri er også voldsomt utilfreds med listerne, som sender et stærkt uheldigt signal.

Men har I hørt om it-virksomheder, der truer med at flytte ud af landet grundet de nye lister?

"Nej, jeg har ikke hørt om, at man alene af den grund vil flytte."

"Men vi er bekymrede for, at den erhvervs-uvenlighed, som gabestokken er udtryk for - oven i et højt omkostnings- og skatteniveau - kan blive den berømte dråbe, der får bægeret til at flyde over," siger direktør Tom Togsverd fra Itek.

Derfor er det ærgerligt, at regeringen nu har valgt at lægge skattelisterne frem - også fordi den sammenhæng, forslaget er blevet til i, "oser af mistænkeliggørelse af erhvervslivet", forklarer han.

Vil koste arbejdspladser

Det burde være omvendt: Hvad der er godt for dansk erhvervsliv, er også godt for Danmark, mener direktøren.

Allerede inden skattelisterne blev offentliggjort advarede den konservative politiker Brian Mikkelsen i Computerworld imod, at de nye lister vil koste danske arbejdspladser.

Læs mere om det her.

Læs også:

Dansk telegigant betaler milliardskat - to andre slipper

Disse danske it-giganter betaler nul kroner i skat.

Skat.dk i knæ efter offentliggørelse af firmaskat.

Så meget betaler KMD i skat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere