Sådan får du nemt bedre ydeevne i Windows 8

Programmer, der automatisk starter ved opstart og kører i baggrunden, kan medvirke til at reducere Windows' ydeevne. Dette trick viser, hvordan du let kan deaktivere de programmer, der sluger ressourcer.

Selv om Windows 8 ser en smule anderledes ud på overfladen, er der alligevel en masse, der ikke er ændret fra de tidligere udgaver.

Blandt andet gælder det også for den seneste version af Windows, at programmer, der automatisk åbner, når Windows starter op, har stor indflydelse på det samlede systems ydeevne.

Mange af programmer er så tunge, at de for eksempel resulterer i, at din maskine starter langsommere op - og svarer langsommere tilbage. 

Hvis din computer lider af nogle af symptomerne på, at du har for mange tunge programmer til at starte op, når du åbner Windows, kan du køre det lidt skjulte msconfig-program. 

Her får du overblik og kan lukke ned for de programmer, der tærer på din computers ressourcer.

Hidtil har det dog været for svært at bruge for mange. Dels fordi det er svært at vide, hvilke programmer der kunne være stoppes, uden at det ville få konsekvenser for stabiliteten i Windows. Dels fordi det er vanskeligt at overskue, hvor meget effekt det egentligt ville have på ydeevnen.

Det har Microsoft gjort noget ved, og i Windows 8 har msconfig-programmet fået et pænere ydre, og programmet er nu en del af Jobliste. Desuden viser programmet nu, hvilke programmer der reducerer systemets ydeevne, og om det er sikkert at slukke det pågældende program.

Sådan gør du
Hvis du vil have adgang til dette nye værktøj, skal du sørge for, at du er i det klassiske desktopmiljø, og ikke i den nye startskærm.

Herefter højreklikker du på proceslinjen og vælger "jobliste". Under fanebladet Start kan du se fire kolonner, hvoraf den ene viser, hvor meget programmet påvirker systemet.

Hvis du vil stoppe et program, skal du klikke på det ønskede program og denæst trykke på knappen Annuller nederst til højre på skærmen. Alternativt kan du højreklikke på et program og vælge muligheden Deaktiver.

Det kan måske være fristende at slukke for alle programmerne, men det vil muligvis få indflydelse på, hvordan en del af dine programmer fungerer, fordi nogle af de små programmer i oversigten er tilhørende moduler til andre programmer.

Lukker du eksempelvis for Java Update Scheduler, vil du ikke længere få besked om nye Java-opdateringer.

Er du usikker på, hvilke processer eller programmer du sikkert kan lukke ned, kan du højreklikke på et af dem og vælge Internet Search. Så vil joblisten starte din webbrowser og foretage en søgning på processens navn.

Her kan du så læse om programmet, hvad det gør - og om det er sikkert at deaktivere det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?