Artikel top billede

Sådan får du nemt bedre ydeevne i Windows 8

Programmer, der automatisk starter ved opstart og kører i baggrunden, kan medvirke til at reducere Windows' ydeevne. Dette trick viser, hvordan du let kan deaktivere de programmer, der sluger ressourcer.

Selv om Windows 8 ser en smule anderledes ud på overfladen, er der alligevel en masse, der ikke er ændret fra de tidligere udgaver.

Blandt andet gælder det også for den seneste version af Windows, at programmer, der automatisk åbner, når Windows starter op, har stor indflydelse på det samlede systems ydeevne.

Mange af programmer er så tunge, at de for eksempel resulterer i, at din maskine starter langsommere op - og svarer langsommere tilbage. 

Hvis din computer lider af nogle af symptomerne på, at du har for mange tunge programmer til at starte op, når du åbner Windows, kan du køre det lidt skjulte msconfig-program. 

Her får du overblik og kan lukke ned for de programmer, der tærer på din computers ressourcer.

Hidtil har det dog været for svært at bruge for mange. Dels fordi det er svært at vide, hvilke programmer der kunne være stoppes, uden at det ville få konsekvenser for stabiliteten i Windows. Dels fordi det er vanskeligt at overskue, hvor meget effekt det egentligt ville have på ydeevnen.

Det har Microsoft gjort noget ved, og i Windows 8 har msconfig-programmet fået et pænere ydre, og programmet er nu en del af Jobliste. Desuden viser programmet nu, hvilke programmer der reducerer systemets ydeevne, og om det er sikkert at slukke det pågældende program.

Sådan gør du

Hvis du vil have adgang til dette nye værktøj, skal du sørge for, at du er i det klassiske desktopmiljø, og ikke i den nye startskærm.

Herefter højreklikker du på proceslinjen og vælger "jobliste". Under fanebladet Start kan du se fire kolonner, hvoraf den ene viser, hvor meget programmet påvirker systemet.

Hvis du vil stoppe et program, skal du klikke på det ønskede program og denæst trykke på knappen Annuller nederst til højre på skærmen. Alternativt kan du højreklikke på et program og vælge muligheden Deaktiver.

Det kan måske være fristende at slukke for alle programmerne, men det vil muligvis få indflydelse på, hvordan en del af dine programmer fungerer, fordi nogle af de små programmer i oversigten er tilhørende moduler til andre programmer.

Lukker du eksempelvis for Java Update Scheduler, vil du ikke længere få besked om nye Java-opdateringer.

Er du usikker på, hvilke processer eller programmer du sikkert kan lukke ned, kan du højreklikke på et af dem og vælge Internet Search. Så vil joblisten starte din webbrowser og foretage en søgning på processens navn.

Her kan du så læse om programmet, hvad det gør - og om det er sikkert at deaktivere det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.