Artikel top billede

Sådan får du nemt bedre ydeevne i Windows 8

Programmer, der automatisk starter ved opstart og kører i baggrunden, kan medvirke til at reducere Windows' ydeevne. Dette trick viser, hvordan du let kan deaktivere de programmer, der sluger ressourcer.

Selv om Windows 8 ser en smule anderledes ud på overfladen, er der alligevel en masse, der ikke er ændret fra de tidligere udgaver.

Blandt andet gælder det også for den seneste version af Windows, at programmer, der automatisk åbner, når Windows starter op, har stor indflydelse på det samlede systems ydeevne.

Mange af programmer er så tunge, at de for eksempel resulterer i, at din maskine starter langsommere op - og svarer langsommere tilbage. 

Hvis din computer lider af nogle af symptomerne på, at du har for mange tunge programmer til at starte op, når du åbner Windows, kan du køre det lidt skjulte msconfig-program. 

Her får du overblik og kan lukke ned for de programmer, der tærer på din computers ressourcer.

Hidtil har det dog været for svært at bruge for mange. Dels fordi det er svært at vide, hvilke programmer der kunne være stoppes, uden at det ville få konsekvenser for stabiliteten i Windows. Dels fordi det er vanskeligt at overskue, hvor meget effekt det egentligt ville have på ydeevnen.

Det har Microsoft gjort noget ved, og i Windows 8 har msconfig-programmet fået et pænere ydre, og programmet er nu en del af Jobliste. Desuden viser programmet nu, hvilke programmer der reducerer systemets ydeevne, og om det er sikkert at slukke det pågældende program.

Sådan gør du

Hvis du vil have adgang til dette nye værktøj, skal du sørge for, at du er i det klassiske desktopmiljø, og ikke i den nye startskærm.

Herefter højreklikker du på proceslinjen og vælger "jobliste". Under fanebladet Start kan du se fire kolonner, hvoraf den ene viser, hvor meget programmet påvirker systemet.

Hvis du vil stoppe et program, skal du klikke på det ønskede program og denæst trykke på knappen Annuller nederst til højre på skærmen. Alternativt kan du højreklikke på et program og vælge muligheden Deaktiver.

Det kan måske være fristende at slukke for alle programmerne, men det vil muligvis få indflydelse på, hvordan en del af dine programmer fungerer, fordi nogle af de små programmer i oversigten er tilhørende moduler til andre programmer.

Lukker du eksempelvis for Java Update Scheduler, vil du ikke længere få besked om nye Java-opdateringer.

Er du usikker på, hvilke processer eller programmer du sikkert kan lukke ned, kan du højreklikke på et af dem og vælge Internet Search. Så vil joblisten starte din webbrowser og foretage en søgning på processens navn.

Her kan du så læse om programmet, hvad det gør - og om det er sikkert at deaktivere det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere