Artikel top billede

Foto: John Kristensen. Jørn Lodahl er it-chef hos Region Midtjylland. (Foto: Kommunikationsafdelingen, Aarhus Universitetshospital, Skejby / John Kristensen)

Top-chef: Derfor smutter top-CIO'er fra regionerne

Fire ud af fem it-direktører har forladt regionerne. Den sidste tilbageværende er Jørn Lodahl fra Region Midtjylland. Han har en ide om, hvorfor regionernes øvrige top-CIO'er har sagt op.

Læs også:
Masseflugt fra regionerne: Top-CIO'er siger op på stribe

Landets fem regioner har i løbet af det sidste års tid mistet fire ud af fem it-direktører, som alle er gået til andre.

Kun Region Midtjylland har kunnet holde på deres topchef inden for it, hvor Jørn Lodahl stadig fungerer som it-direktør.

"Jeg kender jo de er folk relativt godt. Og jeg har da også tænkt, at jeg nu pludselig er den eneste, der sidder tilbage," siger Jørn Lodahl, der er it-direktør i Region Midtjylland.

Han mener, at der er en klar årsag til de mange udskiftninger i regionernes it-ledelse.

"Hvis man ser på dem én for én, så er der jo mange, der har siddet der lang tid, og de har jo også skiftet til nogle oplagt spændende job."

Det gælder eksempelvis Michael S Hansen der skiftede fra Region Sjælland til Politiet og Jan Topp Rasmussen, der skifter Region Syddanmark ud med Skat.  

Opfatter ikke som dramatisk

Derfor opfatter han ikke it-direktør-flugten fra regionerne som dramatisk.

Faktisk stiller han spørgsmålstegn ved, om man kan tale om en udskiftning ud over det sædvanlige, når der kun findes fem regioner i alt.

Han mener ikke, at det er lange udsigter til strukturelle ændringer mod mere medindflydelse og placering af it-direktøren i den øverste direktion, som det eksempelvis sker hos politiet og Skat, der har trukket hans kolleger væk fra deres stillinger ved deres respektive regioner.

"Det ved jeg ikke. Der sker rigtig meget med it's rolle i sundhedsvæsenet. Dramatisk meget. Og det betyder selvfølgelig også meget for organisationen," siger han.

Han fortæller, at de it-direktører som har forladt regionerne samtidig har tiltrådt nogle tunge stillinger.

Får spændende opkald

Jørn Lodahl er ikke den sidste tilbageværende oprindelige it-direktør i regionerne, fordi han mangler gode tilbud, fortæller han.

Og med fire ud af fem kolleger på nye topposter har han da også statistikken i ryggen, når det handler om at komme videre i karrieren.

"Jeg kan da også mærke interesse. Der er da også folk, der ringer til mig og spørger om det ene og andet," siger Jørn Lodahl. 

Han tolker interessen sådan, at der er interesse for folk som gennem ledelsen af regionernes it har vist at de kan bestride de stadigt mere tunge job som it-direktører i virksomheder, hvor it spiller en stadigt vigtigere rolle.

"Jeg synes ikke, at der er så meget dramatik i det, men det er muligt, at der sker et skifte i det her hjørne af arbejdsmarkedet," siger Jørn Lodahl.

Her er det, som trækker

Han har ikke noget bud på, hvorfor alle kollegerne fra regionerne har skiftet job lige præcis inden for det seneste års tid.

Han mener ikke, at det handler om åremålskontrakter, som er løbet ud, for sådan en har han ikke selv, og han mener ikke, at flertallet af de andre regioner benytter åremål i kontrakterne med it-cheferne.

Tre ud af de fire kolleger, som har skiftet job, har fået en topstilling i det offentlige, mens kun en er blevet ansat i et privat firma. '

Derfor mener Jørn Lodahl ikke, at det er en bedre løn, som trækker dem ud af hænderne på regionerne.

"Men omvendt er det selvfølgelig rigtigt, at både politiet og Skat med den nye struktur formentlig har erkendt, at man skal aflønne folk på et højere niveau," siger han.

Spændingen trækker

Derfor er det slet og ret noget helt andet som har gjort at hans it-direktør kolleger har vinket farvel til deres regioner, mener han.

"Spændingen. Et skridt videre. At der har været noget nyt, som har trukket. Jeg har ikke hørt om nogen, som er søgt væk. Jeg har hørt om nogen, som er søgt videre," siger Jørn Lodahl.

Han fortæller, at han selv har siddet har været hos Region Midtjylland i lidt mere end fem et halvt år.

Og selvom statistikken dermed taler for, at regionen ikke kan holde på ham så meget længere, så har han ingen planer om at løbe af pladsen lige nu.

Han peger på, at man ikke kan programmere sig ud af sygeplejearbejde, men at it vil fylde meget mere end tidligere.

Andre it-roller kræver andre mennesker

"Der sker nogle rigtig spændende ting, hvor det er nyt, at it fylder så meget," siger han.

Han peger på, at den rivende udvikling gør, at han ikke lige nu har planer om at skifte job.

Omvendt har han heller ikke planer om at holde 25 års-jubilæum som it-direktør.

Han mener i øvrigt, at hvis det er rigtigt, at it-branchens rolle er under meget store forandringer, ja så må it-funktionerne nødvendigvis også undergå meget store forandringer.

"Det har vi i al fald set. Og det kan jo godt være, at det betyder, at man også skal skifte ud i ledelsen. Det er ikke sikkert det er en fordel, at vi alle sammen har 10 års jubilæum," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere