Guide: Sådan beskytter du dit website mod kriminelle

Alle på nettet er et potentielt mål for svindel, malware, piratkopiering og en mængde andre trusler. Læs her, hvordan du beskytter dit website.

Læs også:

12 typiske fejl på dit website

Danske Banks hjemmeside lagt ned af kunderne

Computerworld News Service: Sikkerheden på nettet er selvfølgelig vigtig, hvis man som lille virksomhed har et websted.

Det er helt afgørende, at man på sine computere både derhjemme og på farten bruger software, der beskytter mod virus og spyware.

Af populære sikkerheds-programmer og programmer, der kan bruges til at rense computeren og rydde op i Windows-registret, kan nævnes AVG
AntiVirus Free
, Spybot Search & Destroy, Microsoft Security Essentials, Malwarebytes Anti-Malware og Piriform CCleaner.

Antivirusprogrammerne fra Microsoft og AVG er cirka lige gode, men Security Essentials har den fordel, at det ikke indeholder reklamer og ikke tigger om, at man opgraderer til en betalingsudgave.

De beskytter også begge imod spyware, men programmet fra Malwarebytes er bedre til at finde malware, der har gravet sig dybt ned.

CCleaner er det mest stabile program til at rydde op i Windows-registret, jeg har kunnet finde. Alle disse programmer er gratis, selvom nogle af dem er tilgængelige i betalingsudgaver med flere funktioner og support.

Det kan forbedre hosting-sikkerheden
Et andet vigtigt område med hensyn til den digitale sikkerhed er, hvilken hosting-løsning man bruger, da det er her en eventuel kompromittering af et websted begynder.

WordPress er et fremragende content management-system, men det er meget udsat for hackerangreb.

En måde at sikre din WordPress-installation er at benytte en virtuel privat server hos din hosting-leverandør.

En sådan VPS-løsning giver mange muligheder for at beskytte din installation, men du er nødt til at undersøge, hvilke løsninger din egen hosting-leverandør tilbyder.

Sørg for eksempel for, at de tilbyder cPanel, der gør det let at foretage backup af databasen.

Når du uploader filer til serveren, så sørg for at bruge secure file transfer protocol (SFTP). Et godt og gratis program at bruge er WinSCP.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.