Artikel top billede

Medie: Alvorligt Java-hul har været åbent i månedsvis

En gammel kending er på banen igen med beskyldninger mod Oracle for at have ladet Java-platformen stå åben for it-kriminelle månedsvis før en egentlig sikkerhedsopdatering.

Det nok så omtalte sikkerhedshul i Java 7 har stået åbent siden oktober 2012.  

Det skriver netmediet The Next Web på baggrund af analyser fra det polske sikkerhedsfirma Security Explorations, der tidligere har været i haserne på Oracle for manglende sikkerhed i Java-platformen.

The Next Web fortæller, at Java-hullet kunne have været undgået, hvis Oracle havde lyttet bedre efter Security Explorations, som helt tilbage i august 2012 informerede it-giganten om en mangelfuld implementering af Reflection API'et.

Som svampe i en skovbund

Oracle fiksede problemet med en sikkerhedsopdatering i oktober, men denne lappeløsning var ifølge direktøren for Security Explorations, Adam Gowdiak, også mangelfuld, hvilket han beskrev tilbage i oktober 2012.

Adam Gowdiak rundede i oktober 2012 sin gennemgang af den tilsyneladende hullede Java-platform af med følgende sætning:

"Software-fejl er som svampe, der i mange tilfælde kan findes i nærheden af de allerede fundne af slagsen. Det ser ud til, at Oracle enten er stoppet plukningen for tidligt, eller selskabet stadig er dybt begravet i skovbunden."

Langsommelige lappeløsninger

Det er ikke første gang, at Oracle er blevet skudt langsommelig sikkerhedsopdatering af Java i skoene fra Security Explorations.
 
Også ved fundet af det store Java-hul i slutningen af august 2012 var Adam Gowdiak fra det polske sikkerhedsfirma fremme med beskyldninger om, at Oracle var blevet advaret om sikkerhedshuller i april 2012 - altså fire måneder før alarmklokkerne ringede om et stort sikkerhedshul i Java-platformen.

Dengang svarede Oracle ikke på beskyldningerne om mulige advarsler tilbage i april.

I denne omgang brød forlydender om de nye sikkerhedshuller igennem hos medierne i slutningen af sidste uge, hvorefter Oracle var ude med en sikkerhedsopdatering få dage efter.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Oracle Danmark om den seneste anklage fra Security Explorations om, at it-giganten skulle have overset mulige huller ved sin Java-opdatering tilbage i oktober 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere