Artikel top billede

Medie: Alvorligt Java-hul har været åbent i månedsvis

En gammel kending er på banen igen med beskyldninger mod Oracle for at have ladet Java-platformen stå åben for it-kriminelle månedsvis før en egentlig sikkerhedsopdatering.

Det nok så omtalte sikkerhedshul i Java 7 har stået åbent siden oktober 2012.  

Det skriver netmediet The Next Web på baggrund af analyser fra det polske sikkerhedsfirma Security Explorations, der tidligere har været i haserne på Oracle for manglende sikkerhed i Java-platformen.

The Next Web fortæller, at Java-hullet kunne have været undgået, hvis Oracle havde lyttet bedre efter Security Explorations, som helt tilbage i august 2012 informerede it-giganten om en mangelfuld implementering af Reflection API'et.

Som svampe i en skovbund

Oracle fiksede problemet med en sikkerhedsopdatering i oktober, men denne lappeløsning var ifølge direktøren for Security Explorations, Adam Gowdiak, også mangelfuld, hvilket han beskrev tilbage i oktober 2012.

Adam Gowdiak rundede i oktober 2012 sin gennemgang af den tilsyneladende hullede Java-platform af med følgende sætning:

"Software-fejl er som svampe, der i mange tilfælde kan findes i nærheden af de allerede fundne af slagsen. Det ser ud til, at Oracle enten er stoppet plukningen for tidligt, eller selskabet stadig er dybt begravet i skovbunden."

Langsommelige lappeløsninger

Det er ikke første gang, at Oracle er blevet skudt langsommelig sikkerhedsopdatering af Java i skoene fra Security Explorations.
 
Også ved fundet af det store Java-hul i slutningen af august 2012 var Adam Gowdiak fra det polske sikkerhedsfirma fremme med beskyldninger om, at Oracle var blevet advaret om sikkerhedshuller i april 2012 - altså fire måneder før alarmklokkerne ringede om et stort sikkerhedshul i Java-platformen.

Dengang svarede Oracle ikke på beskyldningerne om mulige advarsler tilbage i april.

I denne omgang brød forlydender om de nye sikkerhedshuller igennem hos medierne i slutningen af sidste uge, hvorefter Oracle var ude med en sikkerhedsopdatering få dage efter.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Oracle Danmark om den seneste anklage fra Security Explorations om, at it-giganten skulle have overset mulige huller ved sin Java-opdatering tilbage i oktober 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.