Artikel top billede

Købere kigger sultent på HP's skandale-selskab

Rygtebørsen er fyldt med historier om, at flere amerikanske it-selskaber er klar med det helt store checkhæfte for at overtage flere af HP's selskaber.

Læs også:

HP efter massiv ballade: Det har været et fantastisk år

I kølvandet på HP's opkøb af it-selskabet Autonomy, hvor det for nyligt kom frem, at der var indblandet regnskabsfusk for milliarder, står flere selskaber nu i kø og klar til at købe Autonomy.

Det beretter The Wall Street Journal, som nævner, at der blandt bejlerne findes flere indtil videre unavngivne amerikanske it-selskaber.

Ikke nok med, at køberne har set sig sultne på Autonomy, som HP købte i 2011 for omkring 60 milliarder og sidste år måtte afskrive et tab på i alt 51 milliarder kroner som følge af regnskabsfusk.

Flere købere melder sig også interesserede i at få fingrene i et andet HP-selskab, EDS, som HP betalte 70 milliarder kroner for i 2008.
 
HP: Ingen kommentarer
På trods af en aktuel økonomisk krise hos HP, efter selskabet har været på strategisk slingrekurs med skiftende direktører og forretningsplaner, forlyder det, at HP-boss Meg Whitman ikke ønsker at sælge ud af HP-selskaberne. 

Hverken hun eller eller andre hos HP har indtil videre kommenteret på, hvorvidt opkøbs-rygterne har hold i virkeligheden. I stedet har en HP-talsmand kaldt opkøbshistorierne for "spekulationer," som selskabet ikke ønsker at udtale sig om.

HP-chef Meg Whitman har dog tidligere udtalt, at både Autonomy og EDS er vigtige for HP's fremtidige satsninger.

Og selvom der måske ikke bliver en handel med de to HP-selskaber i denne omgang, kan Meg Whitman dog glæde sig over, at aktiemarkedet har reageret positivt på opkøbsrygterne.

For efter spekulationer om flere it-selskaber og andre interesserede har meldt deres interesse i opkøbet af HP-selskaberne, er HP-aktiekursen steget med omkring fire procent.

Læs også:

HP efter massiv ballade: Det har været et fantastisk år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere