Artikel top billede

SAP hæver priserne - brugere brokker sig

SAP-brugergrupper er godt utilfredse med, at selskabet hæver priserne.

SAP-brugere er godt utilfredse med, at det store tyske selskab har besluttet at hæve priserne for den såkaldte Standard Support-pakke for nye kontrakter.

SAP opkræver i dag 18 procent af licens-prisen i Standard Support-fee. Det vil stige til 19 procent for kontrakter, der underskrives efter 15. juli.

I alt svarer det til en prisstigning på 5,5 procent.

SAP opkræver 22 procent af licens-prisen i den såkaldte Enterprise Support-pakke, som dog samtidig indeholder en del flere service-ydelser end Standard Support-pakken.

SAP har tidligere oplevet en del ballade med ændringer af support-pakkerne.

Det skete i 2008, da SAP introducerede Enterprise Support-pakken med beskeden om, at samtlige SAP-kunder skulle flyttes til denne noget dyrere pakke.

Det udløste så massivt protest-brøl fra SAP-brugerne, at SAP besluttede sig for at nuance planerne. Det kan du læse mere om her.

Blidere til værks

Denne gang går SAP blidere til værks - ikke mindst ved at give kunderne et varsel på seks måneder, inden prisstigningen træder i kraft.

Samtidig undlader selskabet at indføre prisforhøjelsen på eksisterende kontrakter, hvilket alt sammen er meget godt.

Alligevel er det 'en skam,' at SAP vælger at hæve priserne, lyder det fra Andreas Oczko, der sidder i bestyrelsen i den tyske SAP-brugergruppe DSAG.

Han siger, at SAP har gjort 'nærmest ingenting' for at forbedre Standard Support-pakken, mens Enterprise Support-pakken løbende er blevet forbedret og udbygget.

"Det er at vende tingene på hovedet, når SAP øger prisen for Standard Support. Det giver overhovedet ingen mening," siger han.

Læs også:

SAP]-kunder tvinges over på dyrere support-løsning.

Danske SAP-brugere: Vi blander os ikke i prispolitik.

Her er det dyreste punkt i dine SAP-systemer

Bestemte SAP-kunder slipper for pris-stigninger.

SAP: Derfor hæver vi prisen

SAP begrunder prisforhøjelsen med, at selskabets egne omkostninger for supporten er steget. Det er således nødvendigt med prisforhøjelsen for at "sikre det samme kvalitets-niveau i fremtiden," som det hedder.

Det afviser Andreas Oczko blankt.

"SAP's kunde-base vokser, og så vidt som jeg kender til den måde, som support fungerer på, så vokser omkostningerne ved support ikke, fordi der kommer flere kunder," siger han.

SAP meddeler, at stort set alle nye SAP-kunder - 95 procent - i dag vælger Enterprise Support-pakken.

Overordnet strategi

Også den amerikanske SAP-brugergruppe, ASUG, er utilfreds med prisstigningen.

"ASUG har altid ment, at kunder bør have valgmuligheder, men vi synes aldrig, at prisstigninger for vores medlemmer er nogen god ide," siger direktør Bridgette Chambers.

SAP's beslutning om at øge prisen for Standard Support kan være del af en overordnet strategi.

Virksomhedernes indtjeningsmarginer på support og vedligehold er ofte meget høje. Alligevel vil denne prisstigning kun have "mindre effekt," mener finansanalytikere fra Morgan Stanley.

Her tror man, at prisstigningen snarere handler om at indskrænke prisforskellen på Standard- og Enterprise-pakken.

Hensigten er, at få Enterprise Support-kunderne til at blive, hvor de er, hedder det.

Læs også:

SAP]-kunder tvinges over på dyrere support-løsning.

Danske SAP-brugere: Vi blander os ikke i prispolitik.

Her er det dyreste punkt i dine SAP-systemer

Bestemte SAP-kunder slipper for pris-stigninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.