Artikel top billede

Efter otte måneder som ledig: Nu får Rolf fedt it-job

Efter otte måneders jobjagt har it-mand Rolf Bollmann landet et drømmejob. De opslidende måneder har taget hårdt på den tidligere CSC-projektleder, der dog også har lært en masse.

Læs også: 

Sådan gik Rolf fra top-projektleder til desperat jobjagt

Smidt på porten: Sådan får du job efter en it-fyring

Efter 40 ansøgninger, 16 jobsamtaler og otte måneders ledighed dumpede der torsdag 31. januar 2013 en kontrakt fra Nets ind af Rolf Bollmanns brevsprække.

"Det er svært at tro på efter så mange skuffelser. Men det passer rigtig godt til mig, og jeg er meget glad, utrolig lettet og enormt spændt på mit nye arbejde hos Nets," fortæller en glad Rolf Bollmann.

Du kan læse mere om Rolf Bollmanns jagt på et it-job her: Sådan gik Rolf fra top-projektleder til desperat jobjagt.

I den nye stilling skal Rolf Bollmann blandt andet være med til at håndtere transformationer og applikations-projekter hos den nordiske udbyder.

Mange måneders opslidende jobjagt

Forud for, at han den torsdag i januar pludselig stod og kiggede på en jobkontrakt, havde Rolf Bollmann gennemlevet en periode på godt og vel otte måneders opslidende jobræs.

Her blev det til utalige jobansøgninger, som næsten hver gang skulle målrettes den konkrete stilling, rettes igennem og følges op.

Af de 16 jobsamtaler blev han inviteret fire gange til 'anden interview' og én enkelt gang til 'tredje interview'.

Men intet af det førte til den kontrakt han siden bruddet med CSC den 30. maj 2012 har arbejdet på at få.

Afslag på afslag tog på hans humør, og sidste gang vi hørte fra den tyskfødte projektleder, var det sidste håb for et nyt job i Danmark nærmest forsvundet.

"Jeg synes også, det lover godt. Der har været en god udvikling og et par åbninger de seneste par dage. Men jeg har før stået med følelsen af, at nu var den hjemme, og så er jeg alligevel gået tomhændet hjem. Vi må vente og se, hvad der sker," sagde han dengang.

Læs hele historien om Rolf Bollmanns opslidende jobjagt, bruddet med CSC og om hvordan du forholder dig til at være jobsøgende her.

En af de åbninger, som Rolf Bollmann dengang talte om, viste sig i sidste ende at give pote.

Masser af reaktioner efter artikel i Computerworld

Hans stemme og ansigtsudtryk er allerede i dag markant forandret.

"Der har været så mange ting i løbet af den seneste stykke tid, som min familie og jeg har måttet udsætte, fordi jeg ikke havde noget job. Vi har ikke vidst, hvad der skulle ske, og om vi blev nødt til at tage tilbage til Tyskland," siger Rolf Bollmann og fortsætter:

"Det var derfor en fantastisk følelse lige pludselig at stå med en kontrakt i hånden. Den bedste måde at beskrive det på er helt konkret bare en utrolig følelse af lettelse."

"Nu vil jeg bare i gang"

Her nogle dage efter den glædelige opringning fra hans kommende chef hos Nets, ser den tidligere CSC-projektleder nu bare frem til at begynde på sit nye job.

"Det kan ikke gå hurtigt nok. Jeg er faktisk ked af, at der lige skal være en vinterferie, for jeg ville helst bare begynde nu og her," siger han.

Man kunne måske forledes til at tro, at han bare ville sige ja tak til næsten alle stillinger efter otte måneders ledighed.  

Men den nye stilling hos udbyderen er alt andet end en trøstepræmie.

"Det er faktisk en drømmestilling, og jeg er meget motiveret for at komme i gang og også bevise over for min nye arbejdsgiver, at de har valgt rigtigt ved at ansætte mig. De vil helt sikkert ikke fortryde, at de ansatte mig," siger han.

Artikel gav flere åbninger

Han fortæller, at han efter en artikel i Computerworld blev kontaktet af flere konsulentvirksomheder, der ville tilbyde ham freelance-stillinger.

Tilmed blev han også tilbudt en gratis PMI-certificering, som han aldrig havde fået sat på cv'et. 

Det generøse tilbud fra kursusvirksomheden har han dog været nødt til at afslå efter, at jobbet i sidste måned endelig kom på plads. 

Det har nemlig været en længere proces at få stillingen, og det siger man ikke bare nej til på grund af en certificering. 

"Jeg søgte allerede stillingen tilbage i november 2012. Derefter kom jeg til samtale i midten af december, hvorefter jeg lavede en række personlighedstests på nettet. Til slut var jeg til en sidste samtale, og det hele må jo derfor have gået godt, for nu har jeg skrevet under på en kontrakt," fortæller Rolf Bollmann.

Det har Rolf Bollmann lært af perioden som arbejdsløs

Svær men lærerig periode

Selvom de otte måneders ledighed var en hård og svær periode, er der dog stadig en masse ting, han vil tage med sig.

"Det sværeste og mest komplekse i løbet af min ledighedsperiode var egentlig at finde ud af, hvad jeg helt konkret ville. Det er i princippet det, det handler om som jobsøgende. For hvis du ikke ved, hvad du vil, hvordan vil du så nå derhen?" siger han og slutter:

"Jeg har lært utrolig meget om mig selv - hvad det er jeg vil, hvad jeg er god til, og hvilke områder jeg bør arbejde mere med. Jeg har lært mig selv at kende, kan sætte ord på det og kan præsentere det som en pænt indpakket pakke, der samtidig er tro mod mig selv. Det er svært, men samtidig også meget lærerigt."

Læs også:

Sådan gik Rolf fra top-projektleder til desperat jobjagt

Smidt på porten: Sådan får du job efter en it-fyring




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere