Artikel top billede

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

Microsoft-stifter Bill Gates er ikke tilfreds med selskabets indsats på mobilområdet.

Læs også:

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Microsofts stifter og nuværende bestyrelsesformand, Bill Gates, forholder sig i et nyt interview på den amerikanske tv-kanal CBS til Microsofts nuværende situation - og specifikt til Steve Ballmer som administrerende direktør i selskabet. 

Direkte adspurgt, om han er tilfreds med Steve Ballmers indsats, svarer Bill Gates:

"Han og jeg er to af de mest selvkritiske mennesker, du kan forestille dig, og Steve lederskab førte til mange fantastiske ting for selskabet sidste år."

"Windows 8 er nøglen til fremtiden ... Surface-computeren; Bing, som folk ser som et bedre søgeprodukt; Xbox," remser Bill Gates blandt andet op.

"Men er det nok? Nej, han og jeg er ikke tilfredse i forhold til at skabe gennembrud, før vi gør alt, der er muligt," siger han i interviewet på CBS.

Gik glip af mobil-boomet

Bill Gates nævner specielt mobil-området som et eksempel på, hvor Microsofts innovation ikke har været god nok. 

"Der er mange ting - som mobiltelefoner - hvor vi ikke var ret hurtigt ude og førte an."

Hvorfor ikke - overså I det? 

"Det er kompliceret ... Vi overså ikke mobiltelefonerne, men måden vi greb det an på gjorde det ikke muligt for os at tage lederskabet. Så det er helt klart et fejltrin," udtaler Bill Gates til CBS.

Microsoft valgte tilbage i 2010 at starte forfra med et nyt styresystem til smartphones, Windows Phone, der skulle erstatte Windows Mobile. 

Selvom Microsofts Windows Phone bragte et helt nyt og interessant design-koncept på banen, har det vist sig svært at følge med Android og iOS rent markeds-mæssigt.

De globale smartphone-markedsandele endte i 2012 således ifølge analysefirmaet IDC: 

Android: 68,3 procent
iOS: 18,8 procent
Blackberry: 4,7 procent
Windows Phone: 2,6 procent
Andre: 2 procent

Men selvom Microsoft indtil videre ikke har formået at gribe de markedsmæssige muligheder på mobil-området for alvor, er Bill Gates godt tilfreds med Steve Ballmers indsats på andre områder.

Bill Gates er glad for Windows 8

Bill Gates roser i CBS-interviewet det nye Windows 8/RT, der er Microsofts bud på et moderne styresystem, der fungerer på både almindelige pc'er og nye platforme som tablet-pc'er.

Microsoft-stifteren har også tidligere udtalt sig om Windows 8:

"Et særdeles spændende produkt," har han forklaret til nyhedsbureauet AP, hvor han samtidig kaldte Windows 8 "en meget stor ting" for Microsoft.

Før nytår var der alligevel - igen - rygter om, at Steve Ballmer står til en fyring blandt andet på grund af Windows 8, hvilket dog indtil videre har vist sig ikke at holde stik.

Her er Ballmers resultater

Den 13. januar var det 12 år siden, at Steve Ballmer blev udnævnt til administrerende direktør i Microsoft.

Steve Ballmer har siden 1980 været en del af Microsoft. Han blev ansat af selveste Bill Gates som blot nummer 30 i selskabet, lyder historien.

Selvom der ofte er megen kritik af Steve Ballmers lederskab, så formår manden at levere gode økonomiske resultater

I 2012-regnskabet havde Microsoft en omsætning på 427 milliarder kroner og en nettoindkomst på 134 milliarder kroner.

Selvom det var et år præget af krise, formåede Steve Ballmer og de 94.290 ansatte i Microsoft at skabe en vækst på fem procent i indkomsten.

Læs også:

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.