Artikel top billede

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

Microsoft-stifter Bill Gates er ikke tilfreds med selskabets indsats på mobilområdet.

Læs også:

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Microsofts stifter og nuværende bestyrelsesformand, Bill Gates, forholder sig i et nyt interview på den amerikanske tv-kanal CBS til Microsofts nuværende situation - og specifikt til Steve Ballmer som administrerende direktør i selskabet. 

Direkte adspurgt, om han er tilfreds med Steve Ballmers indsats, svarer Bill Gates:

"Han og jeg er to af de mest selvkritiske mennesker, du kan forestille dig, og Steve lederskab førte til mange fantastiske ting for selskabet sidste år."

"Windows 8 er nøglen til fremtiden ... Surface-computeren; Bing, som folk ser som et bedre søgeprodukt; Xbox," remser Bill Gates blandt andet op.

"Men er det nok? Nej, han og jeg er ikke tilfredse i forhold til at skabe gennembrud, før vi gør alt, der er muligt," siger han i interviewet på CBS.

Gik glip af mobil-boomet

Bill Gates nævner specielt mobil-området som et eksempel på, hvor Microsofts innovation ikke har været god nok. 

"Der er mange ting - som mobiltelefoner - hvor vi ikke var ret hurtigt ude og førte an."

Hvorfor ikke - overså I det? 

"Det er kompliceret ... Vi overså ikke mobiltelefonerne, men måden vi greb det an på gjorde det ikke muligt for os at tage lederskabet. Så det er helt klart et fejltrin," udtaler Bill Gates til CBS.

Microsoft valgte tilbage i 2010 at starte forfra med et nyt styresystem til smartphones, Windows Phone, der skulle erstatte Windows Mobile. 

Selvom Microsofts Windows Phone bragte et helt nyt og interessant design-koncept på banen, har det vist sig svært at følge med Android og iOS rent markeds-mæssigt.

De globale smartphone-markedsandele endte i 2012 således ifølge analysefirmaet IDC: 

Android: 68,3 procent
iOS: 18,8 procent
Blackberry: 4,7 procent
Windows Phone: 2,6 procent
Andre: 2 procent

Men selvom Microsoft indtil videre ikke har formået at gribe de markedsmæssige muligheder på mobil-området for alvor, er Bill Gates godt tilfreds med Steve Ballmers indsats på andre områder.

Bill Gates er glad for Windows 8

Bill Gates roser i CBS-interviewet det nye Windows 8/RT, der er Microsofts bud på et moderne styresystem, der fungerer på både almindelige pc'er og nye platforme som tablet-pc'er.

Microsoft-stifteren har også tidligere udtalt sig om Windows 8:

"Et særdeles spændende produkt," har han forklaret til nyhedsbureauet AP, hvor han samtidig kaldte Windows 8 "en meget stor ting" for Microsoft.

Før nytår var der alligevel - igen - rygter om, at Steve Ballmer står til en fyring blandt andet på grund af Windows 8, hvilket dog indtil videre har vist sig ikke at holde stik.

Her er Ballmers resultater

Den 13. januar var det 12 år siden, at Steve Ballmer blev udnævnt til administrerende direktør i Microsoft.

Steve Ballmer har siden 1980 været en del af Microsoft. Han blev ansat af selveste Bill Gates som blot nummer 30 i selskabet, lyder historien.

Selvom der ofte er megen kritik af Steve Ballmers lederskab, så formår manden at levere gode økonomiske resultater

I 2012-regnskabet havde Microsoft en omsætning på 427 milliarder kroner og en nettoindkomst på 134 milliarder kroner.

Selvom det var et år præget af krise, formåede Steve Ballmer og de 94.290 ansatte i Microsoft at skabe en vækst på fem procent i indkomsten.

Læs også:

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.