Artikel top billede

Bill Gates kritiserer Microsofts mobil-indsats

Microsoft-stifter Bill Gates er ikke tilfreds med selskabets indsats på mobilområdet.

Læs også:

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl

Microsofts stifter og nuværende bestyrelsesformand, Bill Gates, forholder sig i et nyt interview på den amerikanske tv-kanal CBS til Microsofts nuværende situation - og specifikt til Steve Ballmer som administrerende direktør i selskabet. 

Direkte adspurgt, om han er tilfreds med Steve Ballmers indsats, svarer Bill Gates:

"Han og jeg er to af de mest selvkritiske mennesker, du kan forestille dig, og Steve lederskab førte til mange fantastiske ting for selskabet sidste år."

"Windows 8 er nøglen til fremtiden ... Surface-computeren; Bing, som folk ser som et bedre søgeprodukt; Xbox," remser Bill Gates blandt andet op.

"Men er det nok? Nej, han og jeg er ikke tilfredse i forhold til at skabe gennembrud, før vi gør alt, der er muligt," siger han i interviewet på CBS.

Gik glip af mobil-boomet

Bill Gates nævner specielt mobil-området som et eksempel på, hvor Microsofts innovation ikke har været god nok. 

"Der er mange ting - som mobiltelefoner - hvor vi ikke var ret hurtigt ude og førte an."

Hvorfor ikke - overså I det? 

"Det er kompliceret ... Vi overså ikke mobiltelefonerne, men måden vi greb det an på gjorde det ikke muligt for os at tage lederskabet. Så det er helt klart et fejltrin," udtaler Bill Gates til CBS.

Microsoft valgte tilbage i 2010 at starte forfra med et nyt styresystem til smartphones, Windows Phone, der skulle erstatte Windows Mobile. 

Selvom Microsofts Windows Phone bragte et helt nyt og interessant design-koncept på banen, har det vist sig svært at følge med Android og iOS rent markeds-mæssigt.

De globale smartphone-markedsandele endte i 2012 således ifølge analysefirmaet IDC: 

Android: 68,3 procent
iOS: 18,8 procent
Blackberry: 4,7 procent
Windows Phone: 2,6 procent
Andre: 2 procent

Men selvom Microsoft indtil videre ikke har formået at gribe de markedsmæssige muligheder på mobil-området for alvor, er Bill Gates godt tilfreds med Steve Ballmers indsats på andre områder.

Bill Gates er glad for Windows 8

Bill Gates roser i CBS-interviewet det nye Windows 8/RT, der er Microsofts bud på et moderne styresystem, der fungerer på både almindelige pc'er og nye platforme som tablet-pc'er.

Microsoft-stifteren har også tidligere udtalt sig om Windows 8:

"Et særdeles spændende produkt," har han forklaret til nyhedsbureauet AP, hvor han samtidig kaldte Windows 8 "en meget stor ting" for Microsoft.

Før nytår var der alligevel - igen - rygter om, at Steve Ballmer står til en fyring blandt andet på grund af Windows 8, hvilket dog indtil videre har vist sig ikke at holde stik.

Her er Ballmers resultater

Den 13. januar var det 12 år siden, at Steve Ballmer blev udnævnt til administrerende direktør i Microsoft.

Steve Ballmer har siden 1980 været en del af Microsoft. Han blev ansat af selveste Bill Gates som blot nummer 30 i selskabet, lyder historien.

Selvom der ofte er megen kritik af Steve Ballmers lederskab, så formår manden at levere gode økonomiske resultater

I 2012-regnskabet havde Microsoft en omsætning på 427 milliarder kroner og en nettoindkomst på 134 milliarder kroner.

Selvom det var et år præget af krise, formåede Steve Ballmer og de 94.290 ansatte i Microsoft at skabe en vækst på fem procent i indkomsten.

Læs også:

Her er Bill Gates' dom over Microsofts Windows 8

Derfor er rygter om Ballmers fyring det rene vrøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere