Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Disse it-firmaer dominerer dansk ERP-marked - endnu

Det danske ERP-marked er meget nøje delt op mellem leverandørerne. Se her, hvilke leverandører der dominerer - endnu i hvert fald.

Læs også:

It-firma opnår vækst på 283 procent efter kæmpe-ordre

Ifølge seneste opgørelse fra IDC hiver ERP-leverandørerne 4.7 milliarder hjem årligt fra de danske kunder.

Og her er det særligt to leverandører, der har fat i den lange ende.

"Særligt SAP og Microsoft har helt styr på fordelingen af markedet," vurderer Anders Ebbesen, der er senioranalytiker i analysevirksomheden IDC Nordic.

Men det kan ændre sig. Mange danske virksomheder venter nemlig i øjeblikket på næste bølge ERP-teknologi, mener analytikeren.

Ifølge analytikeren benytter størstedelen af de danske virksomheder nemlig i dag ældre EPR-løsninger.

Tidligere på måneden beskrev Computerworld, hvordan netop IFS Danmark med kapringen af Mærsk Drilling opnåede kæmpe vækst i virksomhedens licensomsætning.

Sådan er fordelingen
Seneste analyse fra IDC viser, at SAP sidder på 15,4 procent af markedet, mens Microsoft med godt 10 procent af markedet må tage sig til takke med andenpladsen.

Her satser de store ERP-firmaer

Microsoft sidder stærkt på markedet, når det drejer sig om levering af produkter til mindre og mellemstore virksomheder.

Det giver Microsoft en andel af markedet på godt 10 procent, og virksomheden trækker 465 millioner kroner hjem.

Og det kan mærkes hos konkurrenterne.

"Vi forsøgte at gå i direkte konkurrence med Microsoft, der står i en ekstremt stærk position i Danmark," udtalte IFS' skandinaviske topchef, Glenn Arnesen, til Computerworld.

Ifølge senioranalytiker Anders Ebbesen skal Microsofts position ses i lyset af tidligere opkøb af blandt andet Navision.

"Gennem Navision nappede Microsoft en stor del af markedet, fordi Navision netop havde en stor andel af de små og mellemstore virksomheder. Og med nuværende Dynamics AX installationer sidder de solidt på markedet," siger han.

Men Microsoft skal måske ikke vide sig alt for sikker. Selvom SAP og nu altså IFS satser på de største, er SAP i gang med at kapre andele med produktet Business One.

"SAP går også efter de store traditionelle virksomheder, det er ligesom deres kernemarked. Men med SAP Business One bevæger de sig længere og længere ned i virksomheds størrelse.

Ifølge IDC's seneste opgørelse fra 2011, har SAP en markedsandel på godt 15,4 procent, og hiver herved 735 millioner kroner hjem til kassen.

Det store opgør er på vej

Som i mange andre af it-branchens afkroge, vil cloud-teknologi og mobility være en drivkraft fremadrettet.

"Virksomhederne venter på teknologiudviklingen, når deres nuværende systemer skal opgraderes eller udskiftes til et helt andet system, som kan løse nye udfordringer blandt andet inden for mobilitet," siger han og fortsætter:

"Mange ERP-systemer er af ældre data i virksomhederne, men markedet er også samtidig præget af holdningen 'if it ain't broke, don't fix it,' og afventer i stedet modne cloud- og mobility-løsninger.

Ifølge analytikeren står ERP-leverandørerne overfor et kundeopgør med den nuværende enterprise-pakke model.

"ERP vil i fremtiden blive noget virksomhederne tilkøber sig i moduler og dermed mindre portioner."

"Der vil ske et opgør med hele enterprise-systemet, hvor man vil spørge sig selv om, om vi skal fortsætte med at være kunde hos nuværende leverandør, eller skal virksomheden skal skifte," siger Anders Ebbesen.

"Det kan blive en bølge, der blot bliver et lille skvulp, eller en decideret tsunami. Jeg tror personligt på det første. Ændringer af ERP-løsninger foregår typisk på direktions- eller bestyrelsesniveau og forceres ikke af CIO'er," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere