Artikel top billede

Disse it-firmaer dominerer dansk ERP-marked - endnu

Det danske ERP-marked er meget nøje delt op mellem leverandørerne. Se her, hvilke leverandører der dominerer - endnu i hvert fald.

Læs også:

It-firma opnår vækst på 283 procent efter kæmpe-ordre

Ifølge seneste opgørelse fra IDC hiver ERP-leverandørerne 4.7 milliarder hjem årligt fra de danske kunder.

Og her er det særligt to leverandører, der har fat i den lange ende.

"Særligt SAP og Microsoft har helt styr på fordelingen af markedet," vurderer Anders Ebbesen, der er senioranalytiker i analysevirksomheden IDC Nordic.

Men det kan ændre sig. Mange danske virksomheder venter nemlig i øjeblikket på næste bølge ERP-teknologi, mener analytikeren.

Ifølge analytikeren benytter størstedelen af de danske virksomheder nemlig i dag ældre EPR-løsninger.

Tidligere på måneden beskrev Computerworld, hvordan netop IFS Danmark med kapringen af Mærsk Drilling opnåede kæmpe vækst i virksomhedens licensomsætning.

Sådan er fordelingen
Seneste analyse fra IDC viser, at SAP sidder på 15,4 procent af markedet, mens Microsoft med godt 10 procent af markedet må tage sig til takke med andenpladsen.

Her satser de store ERP-firmaer

Microsoft sidder stærkt på markedet, når det drejer sig om levering af produkter til mindre og mellemstore virksomheder.

Det giver Microsoft en andel af markedet på godt 10 procent, og virksomheden trækker 465 millioner kroner hjem.

Og det kan mærkes hos konkurrenterne.

"Vi forsøgte at gå i direkte konkurrence med Microsoft, der står i en ekstremt stærk position i Danmark," udtalte IFS' skandinaviske topchef, Glenn Arnesen, til Computerworld.

Ifølge senioranalytiker Anders Ebbesen skal Microsofts position ses i lyset af tidligere opkøb af blandt andet Navision.

"Gennem Navision nappede Microsoft en stor del af markedet, fordi Navision netop havde en stor andel af de små og mellemstore virksomheder. Og med nuværende Dynamics AX installationer sidder de solidt på markedet," siger han.

Men Microsoft skal måske ikke vide sig alt for sikker. Selvom SAP og nu altså IFS satser på de største, er SAP i gang med at kapre andele med produktet Business One.

"SAP går også efter de store traditionelle virksomheder, det er ligesom deres kernemarked. Men med SAP Business One bevæger de sig længere og længere ned i virksomheds størrelse.

Ifølge IDC's seneste opgørelse fra 2011, har SAP en markedsandel på godt 15,4 procent, og hiver herved 735 millioner kroner hjem til kassen.

Det store opgør er på vej

Som i mange andre af it-branchens afkroge, vil cloud-teknologi og mobility være en drivkraft fremadrettet.

"Virksomhederne venter på teknologiudviklingen, når deres nuværende systemer skal opgraderes eller udskiftes til et helt andet system, som kan løse nye udfordringer blandt andet inden for mobilitet," siger han og fortsætter:

"Mange ERP-systemer er af ældre data i virksomhederne, men markedet er også samtidig præget af holdningen 'if it ain't broke, don't fix it,' og afventer i stedet modne cloud- og mobility-løsninger.

Ifølge analytikeren står ERP-leverandørerne overfor et kundeopgør med den nuværende enterprise-pakke model.

"ERP vil i fremtiden blive noget virksomhederne tilkøber sig i moduler og dermed mindre portioner."

"Der vil ske et opgør med hele enterprise-systemet, hvor man vil spørge sig selv om, om vi skal fortsætte med at være kunde hos nuværende leverandør, eller skal virksomheden skal skifte," siger Anders Ebbesen.

"Det kan blive en bølge, der blot bliver et lille skvulp, eller en decideret tsunami. Jeg tror personligt på det første. Ændringer af ERP-løsninger foregår typisk på direktions- eller bestyrelsesniveau og forceres ikke af CIO'er," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.