Artikel top billede

Microsoft i slagsmål med CW-læser om forskel på apps og programmer

Er apps også programmer som Office og antivirus, eller er det bare et lille enkeltstående program i Windows 8? Hør hvorfor det spørgsmål deler vandene mellem Microsoft og Jesper Møller.

Jesper Møller ville bare lige fintune sin nye Windows 8-installation, og derfor valgte han menu-punktet 'Optimering af PC' og klikkede på knappen.

Men det kom han efterfølgende til at fortryde. 

Og det er specielt den vending, han møder i dialogboksen, der kommer til at irritere Jesper Møller: Apps, du har installeret fra diske eller websteder, fjernes.

Det vidste han dog ikke før han gik i gang, og derfor startede han optimeringen og gik derefter til frokost. 

Men da han kom tilbage, kunne han meget overrasket konstatere, at der var forsvundet mere end han havde forventet.

"Væk var således Microsoft Office-pakken, Outlook, Norton-antivirus, Java, Dropbox samt alle øvrige programmer," fortæller han til Computerworld.

Og det var langt fra hensigten med optimeringen.

Dårlig kommunikation

"Sprogvalg, ord og kommunikation forvirrer brugeren. Med informationen "Apps, du har installeret fra diske og websteder, fjernes" så fjerner Microsoft alle programmer herunder Office-pakken, der i Microsoft regi sælges som et program. Dét er efter min mening vildledende og dårlig kommunikation," siger han og forsætter:

"Havde jeg vidst det på forhånd, kunne jeg have undgået alle problemerne med at geninstallere," siger Jesper Møller, der i øvrigt selv arbejder med kommunikation.

Jesper Møller vælger nu at klage til Microsoft.

"Der er stor venlighed og interesse i at hjælpe med problemet, men der er ikke forståelse for, mine indvendinger mod sammenblandingen af apps og programmer. Virksomheden henviser til en online-manual med 12 sektioner med op mod 25 sider hver, som brugere forventes at have 'læst og forstået', før sikker brug af hver enkelt funktion i Windows 8," siger han.

"Jeg fik en tilbagemelding om, at apps og programmer er det samme - stik modsat af hvordan jeg tolker det. Jeg mener, at der er et stort problem med definitionerne. Jeg tror, at de fleste vil sætte pris på, at blive informeret om dette før de bruger funktionen." 

Men Microsoft er uenig i Jesper Møllers fortolkning af situationen.

Microsoft står fast

Thomas Schnegelsberg, der er direktør for kunde-og partnertilfredshed i Microsoft, ønsker ikke at kommentere den enkelte sag, men vil gerne forklare Microsofts generelle holdning.

"Når man vælger "Optimer din PC" får man en forklaring om, at apps, der er installeret fra diske eller websteder fjernes, hvilket også omfatter eksempelvis Office og et antivirusprogram," fortæller han.

Så Microsoft mener, at app og program er det samme?

"Ja. For mig er en app blot en forkortelse for en applikation."

Er det ikke forvirrende?

"Man kan selvfølgelig diskutere, om det skal kaldes apps, applikationer eller programmer, men vi har lavet et website, der forklarer hvad, der sker i denne situation. Der er ingen fælles standard for, hvad det skal hedde, og det er selvfølgelig et problem. 

Men jeg mener ikke, at den information man får, er forvirrende. Faktisk kan det være mere forvirrende, hvis man bruger for mange ord i dialogbokse."

Så det fremgår tydeligt, at Office-pakken og antivirusprogram er en app?

"Ja, det vil jeg mene."

Hvad gør I helt konkret, når I får en tilbagemelding af denne type?

"For det første forsøger vi at hjælpe kunden så godt som mulig. Dernæst tager vi henvendelser meget alvorligt, og de er basis for en evaluering om, hvor vi kan gøre tingene bedre.
Vi tager altid henvendelser med i overvejelserne, når det skal komme fremtidige opdateringer til programmerne eller i vores information på eksempelvis websiden."

Har I haft mange sager af denne type?

"Der har været nogle, men der er ikke tale om et stormløb eller et stort problem, der fylder hele vores hverdag. Men der har været nogle, og det tager vi alvorligt."

Jesper Møller har i øvrigt dokumenteret sin version af forløbet på sin web-side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere