Artikel top billede

Microsoft i slagsmål med CW-læser om forskel på apps og programmer

Er apps også programmer som Office og antivirus, eller er det bare et lille enkeltstående program i Windows 8? Hør hvorfor det spørgsmål deler vandene mellem Microsoft og Jesper Møller.

Jesper Møller ville bare lige fintune sin nye Windows 8-installation, og derfor valgte han menu-punktet 'Optimering af PC' og klikkede på knappen.

Men det kom han efterfølgende til at fortryde. 

Og det er specielt den vending, han møder i dialogboksen, der kommer til at irritere Jesper Møller: Apps, du har installeret fra diske eller websteder, fjernes.

Det vidste han dog ikke før han gik i gang, og derfor startede han optimeringen og gik derefter til frokost. 

Men da han kom tilbage, kunne han meget overrasket konstatere, at der var forsvundet mere end han havde forventet.

"Væk var således Microsoft Office-pakken, Outlook, Norton-antivirus, Java, Dropbox samt alle øvrige programmer," fortæller han til Computerworld.

Og det var langt fra hensigten med optimeringen.

Dårlig kommunikation

"Sprogvalg, ord og kommunikation forvirrer brugeren. Med informationen "Apps, du har installeret fra diske og websteder, fjernes" så fjerner Microsoft alle programmer herunder Office-pakken, der i Microsoft regi sælges som et program. Dét er efter min mening vildledende og dårlig kommunikation," siger han og forsætter:

"Havde jeg vidst det på forhånd, kunne jeg have undgået alle problemerne med at geninstallere," siger Jesper Møller, der i øvrigt selv arbejder med kommunikation.

Jesper Møller vælger nu at klage til Microsoft.

"Der er stor venlighed og interesse i at hjælpe med problemet, men der er ikke forståelse for, mine indvendinger mod sammenblandingen af apps og programmer. Virksomheden henviser til en online-manual med 12 sektioner med op mod 25 sider hver, som brugere forventes at have 'læst og forstået', før sikker brug af hver enkelt funktion i Windows 8," siger han.

"Jeg fik en tilbagemelding om, at apps og programmer er det samme - stik modsat af hvordan jeg tolker det. Jeg mener, at der er et stort problem med definitionerne. Jeg tror, at de fleste vil sætte pris på, at blive informeret om dette før de bruger funktionen." 

Men Microsoft er uenig i Jesper Møllers fortolkning af situationen.

Microsoft står fast

Thomas Schnegelsberg, der er direktør for kunde-og partnertilfredshed i Microsoft, ønsker ikke at kommentere den enkelte sag, men vil gerne forklare Microsofts generelle holdning.

"Når man vælger "Optimer din PC" får man en forklaring om, at apps, der er installeret fra diske eller websteder fjernes, hvilket også omfatter eksempelvis Office og et antivirusprogram," fortæller han.

Så Microsoft mener, at app og program er det samme?

"Ja. For mig er en app blot en forkortelse for en applikation."

Er det ikke forvirrende?

"Man kan selvfølgelig diskutere, om det skal kaldes apps, applikationer eller programmer, men vi har lavet et website, der forklarer hvad, der sker i denne situation. Der er ingen fælles standard for, hvad det skal hedde, og det er selvfølgelig et problem. 

Men jeg mener ikke, at den information man får, er forvirrende. Faktisk kan det være mere forvirrende, hvis man bruger for mange ord i dialogbokse."

Så det fremgår tydeligt, at Office-pakken og antivirusprogram er en app?

"Ja, det vil jeg mene."

Hvad gør I helt konkret, når I får en tilbagemelding af denne type?

"For det første forsøger vi at hjælpe kunden så godt som mulig. Dernæst tager vi henvendelser meget alvorligt, og de er basis for en evaluering om, hvor vi kan gøre tingene bedre.
Vi tager altid henvendelser med i overvejelserne, når det skal komme fremtidige opdateringer til programmerne eller i vores information på eksempelvis websiden."

Har I haft mange sager af denne type?

"Der har været nogle, men der er ikke tale om et stormløb eller et stort problem, der fylder hele vores hverdag. Men der har været nogle, og det tager vi alvorligt."

Jesper Møller har i øvrigt dokumenteret sin version af forløbet på sin web-side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.