Artikel top billede

Ny strategi fra HP: Derfor skal kunderne købe hos os

HP vil væk fra den brogede produkt-portefølje.

Design, design, design.

Sådan lyder det nye mantra fra pc-producenten HP, der kæmper for at beholde sin position i toppen på listen over verdens største pc-firmaer, hvor selskabet især udfordres af kinesiske Lenovo.

HP sigter efter, at en opfrisket og fornyet design-linie vil få kunderne til at foretrække et HP-computer.

Centralt i den nye linie er, at HP standardiserer både designet og en række funktioner i både selskabets bærbare computere og tablet-computere.

Det skal dels gøre det nemmere for forbrugerne at identificere HP's computere, dels mindske produktionsomkostningerne.

Med beslutningen følger HP på mange måder i kølvandet på Apple, der for længst har standardiseret materialer, farver, design og funktioner, mens HP's portefølje hidtil har været meget broget.

Det skyldes, at HP har arbejdet med produkt-vertikaler, der hver især har bygget på forskellige ideer, strategier og produkt-design.

"Når jeg har set på en maskine, så har intet fortalt mig, at det er en HP," siger Chad Paris, der er kreativ direktør for HP's notebook-design-afdeling til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Standardiserer logoer

Et eksempel er, at HP nu standardiserer brugen af noget så enkelt som HP-logoet, der tidligere har optrådt i flere forskellige udgaver på forskellige maskiner.

"Tidligere har vi set måske 20 forskellige logo-størrelser i forskellige farver på tværs af produkterne. Nu bliver de konsistente," siger Chad Paris.

HP har tidligere forsøgt at personalisere sine produkter ved at udbyde dem i mange forskellige farver. Blandt andet har selskabet samarbejdet med modedesigneren Vivienne Tam.

Fremover vil selskabet satse på langt færre farver og mere ens design, selvom Chad Paris understreger, at det vil blive en løbende proces.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere