Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Disse it-firmaer er de mest kostbare i verden

It-firmaer sætter et solidt præg på de mest værdifulde varemærker og snupper hele sejrsskamlen. Her er de 10 højest værdisatte it-firmaer i øjeblikket.

Du har nok hørt navnet før:

Apple.

Et firma, der netop er blevet vurderet til at være verdens mest værdifulde varemærke foran eksempelvis læskedrikken Coca Cola og burger-kæden McDonalds.

Apples varemærkeværdi opgøres til cirka 1.000 milliarder kroner.

Men det er ikke kun Apple, der viser tænder på analysefirmaet Millward Browns årlige opgørelse over de mest værdifulde varemærker.

Brandz Top 100 placerer således søgegiganten Google på andenpladsen, med en værdi på 650 milliarder kroner, og den blå it-gigant IBM på tredjepladsen med næsten samme varemærkeværdi.

Men Apple får mere konkurrence i dette års udgave af varemærkeværdien.

Telefon-rivalen fra Samsung har øget sin varemærkeværdi med mere end 50 procent på et enkelt år, og navnet anslås til at være 125 milliarder kroner værd, hvilket primært skyldes satsningen på Galaxy-serien.

Facebook på vej ned

Microsoft er den fjerde it-virksomhed, der dukker op på listen på en samlet syvendeplads.

Redmond-gigantens brand vurderes til at være 400 milliarder værd.

Den sociale medie-komet Facebook har set bedre tider. Varemærkeværdien er faldet med 36 procent i forhold til sidste år og lander på 'sølle' 125 milliarder kroner.

Men sociale medier er ikke gået af mode, hvilket viser sig i form af den kinesiske netportal Tenecent, der har øget sin varemørkeværdi med 52 procent og derved lander på en 21.
plads på listen med en værdi på 159 milliarder og altså overgår Facebook.

Lidt længere nede på listen finder man tidligere tiders søgegigant Yahoo, som måske er ved at genskabe dele af imperiet. Yahoo er ny på listen, og firmaet dukker på som nummer 92.

Her er verdens mest kostbare it-firmaer - se listen

Her er it-firmaernes indbyrdes Top 10.

I parentesen kan du se placeringen på Top 100-listen.

- Apple (1)

- Google (2)

- IBM (3)

- Microsoft (7)

- SAP (19)

- Tencent (21)

- Samsung (30)

- Facebook (31)

- Bai du (33)

- Oracle (36)

Hele top 100-listen kan du se her ( PDF-format).

Læs også:
Nye brancher på vej: Her er din nye it-leverandør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere