Artikel top billede

Nye brancher på vej: Her er din nye it-leverandør

Klumme: It-afsætningen vil forandre sig totalt i de kommende år, hvor hele markedet vil være præget af kaos.

Informationsteknologi køber man da hos en it-virksomhed - og store it-projekter omfatter både producenter af hardware og software, forhandlere og systemintegratorer og måske endda distributører.

Selv om den traditionelle it-afsætningskanal med producenter, distributører og forhandlere har været i opbrud i ganske mange år, er det ikke noget imod det kaos, som i de kommende år ser ud til at ville forandre it-afsætningen.

I en verden med serviceorienteret it kan it-leverandøren i fremtiden måske også være dit shippingfirma eller en hvilken som helst anden virksomhed, der har knækket koden i en bestemt forretningsproces og kodet en "intelligent industry solution," som udbydes til salg med en eller flere it-leverandører som partnere af drift i datacenter, udvikling og support.

Den intelligente industry solution er shippingfirmaets.

Profitten er shippingfirmaets.

Æren er shipping-firmaets.

Hårdt arbejde tilbage

Så er der kun det hårde arbejde og små marginer tilbage til it-service leverandørerne?

Svaret på det spørgsmål vender jeg tilbage til, men først et perspektiv.

Intelligent Industry Solutions er IDC's beskrivelse af de konstellationer af apps og den bagvedliggende databehandling, som i de kommende år vil blive den dominerende måde at integrere informationsteknologi i stort set alle forretningsprocesser - og for den sags skyld alle andre processer.

Databehandlingen rykker i stor udstrækning ud i datacentre sammen med ansvaret for og vedligholdelsen af den vitale hardware og software.

Anvendelsen af og input af data sker på maskiner (terminaler, telefoner, tablets, pc'er ... kært barn har allerede mange navne og vil få endnu flere).

Her ligger pengene for dig

Tilbage i virksomhederne bliver det it-lederskab, som skal sikre de bedste intelligente industry solutions som grundlag for virksomhedens processer.

It-lederskabet og arbejdet med at integrere processer vil uden tvivl føre til, at mange virksomheder i mange brancher - i første omgang serviceerhvervene - vil gøre forsøg på at skabe egne intelligente industry solutions.

I det tidlige forår vakte det opsigt, at Yahoo gjorde den unge brite Nick D'Aloisio til mere end dollarmillionær ved at købe hans nyhedsapp Summly for lige omkring 30 millioner dollars.

Dermed var de første seriøse skud løsnet i en jagt, hvor it-leverandører konstant vil være på udkig efter opkøb af apps og intelligent industry solutions hos kunderne, men hvor kunderne også vil vælge at lade it-leverandørerne videresælge og dermed selv have et nyt forretningsområde eller endda vælge selv at stå som leverandør af det varemærke, som denne service blive kendt som.

Services skal 'produktificeres'

Dermed er vi tilbage ved svaret på spørgsmålet, om it-serviceleverandørerne blot må tage til takke med det hårde arbejde og de små marginer?

Det er der naturligvis intet, der tyder på - tværtimod.

Overalt i virksomheder, der leverer it-service anno 2013 - som outsourcing, systemintegration og lignende - arbejdes der mere eller mindre målrettet på at "produktificere" de services og løsninger, som er blevet udviklet i de senere år.

Når jeg sætter anførselstegn om "produktificere", er det fordi, der netop ikke er tale om én løsning, som så skal være én løsning på ét problem.

Derimod tegner der sig et billede af standarder, som i en ikke al for fjern fremtid vil skabe intelligente industry solutions a la carte for kunderne ved at bruge den intellektuelle kapital, som virksomhederne har.

Med en it-branche rustet til tænderne og nye leverandører på udkig efter nye produkter med bedre marginer er der alt andet lige udsigt til masser af konkurrenceevneforbedring med informationsteknologi i fremtiden - eller måske en ny boble?

Jan Horsager er research manager i IDC Nordic.

Computerworlds klummer er alene udtryk for skribentens egne holdninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.