Artikel top billede

Her er de hedeste rygter før Apples store præsentation

Der går rygter om nye iPhones, nyt styresystem og et nyt iWatch. Men hvad skal vi tro?

I næste uge afholder Apple sin udviklerkonference WWDC, hvor virksomheden for første gang i snart 8 måneder vil præsentere nye produkter.

Efter alt at dømme vil der primært være tale om fornyelser på software-siden.

Men der har dog også været rygter om, at Apple vil præsentere en ny iPhone 5S og en ny billigere iPhone.

Derudover har der også været rygter om, at Apple er ved at udvikle et såkaldt iWatch, der muligvis vil blive præsenteret i løbet af i år. Ligesom der også er rygter om, at Apple vil præsentere en tyndere og lettere iPad samt en iPad Mini med retina-skærm.

Rygterne på denne front lader dog til at være tørret en anelse ud, og denne skribent gætter på, at ingen af disse nyheder kommer på denne side af sommerferien.

Det får vi at se

Til gengæld er det så godt som sikkert, at Apple vil løfte sløret for det nye mobile styresystem iOS 7, der forventes at ligge færdig i efteråret.

Som vi tidligere har skrevet, vil iOS 7 få et såkaldt fladere design, hvor der er mindre lir og fancy effekter.

Til gengæld er det forventningen, at det nye design, der har Apples chefdesigner Jonathan Ive som ophavsmand, vil blive mere enkelt og stilrent.

Macsiden 9to5Mac har talt med flere kilder, der hæver at have set iOS 7.

Kilderne fortæller, at blandt andet Apples egne apps vil få et nyt designudtryk.

Eksempelvis vil iPhone og iPad's karakteristiske gule notesblok-app nu blive erstattet med en helt enkel og hvid notat-app.

Alle Apples apps vil få et mere ens udtryk med hvid som den gennemgående farve. Dog vil hver enkelt app have sin egen signaturfarve. 

Ifølge 9to5mac vil iOS 7 også få en ny og redesignet låseskærm, og der gættes også på, at notifikationscenteret vil få flere widgets - ud over den vejr- og aktie-widget der findes i dag.

Her er de nye funktioner i iOS 7

IOS7 kommer dog ikke udelukkende til at indeholde designmæssige ændringer. 

Der vil formodentligt også komme nye funktioner som eksempelvis en integration med billeddelingssiden Flickr og videotjenesten Vimeo. En integration, der sandsynligvis vil gøre det lettere at uploade filer til tjenesten direkte fra iPhonen eller iPad'en. 

Ny musiktjeneste

Som vi tidligere har nævnt, vil Apple formodentligt også præsentere en ny musikstreamingtjeneste, der af de amerikanske medier allerede er blevet døbt iRadio. 

Tjensten forventes at blive en integreret del af iOS 7, og ifølge Bloomberg vil tjenesten blive finansieret via Apples iAd-annoncesystem og derfor blive gratis for brugerne. Det amerikanske markedsføringsmagasin AdAge mener desuden at vide, at iRadio vil gøre brug af lydannoncer i stil med dem, som vi også kender fra Spotify og kommercielle radiostationer. 

Enkelte hardware-nyheder

Dog tyder meget på, at der også kommer et par enkelte hardware-nyhed. 

Macsiden 9to5-Mac skriver, at Macbook Air og sandsynligvis Macbook Pro med retinaskærm vil blive opdateret med Intels nye Hasswell-procesorer. 

Ifølge Intel er de nye processorer ekstra energifeffektive, hvilket kan betyde ekstra god batteritid på de nye Macs. 

Derudover gætter 9to5Mac også på, at de nye Macs vil blive udstyret med den nye og hurtigere Wi-Fi-standard, 802.11ac.

Følg: @wittorff

Læs også:

Knald eller fald for Apple: Hvor sløjt står det til med innovationen? 

Bliver Apples nye styresystem en gentagelse af Coca-Colas gigantiske fejl?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.