Artikel top billede

IPhonen møder hård konkurrencen fra Android-telefoner, der ofte både har gode specifikationer samt lavere priser.

Analytiker spår: Lavpris iPhone kommer allerede i år

Se her, hvor billig den forventes at blive.

Der går vedholdende rygter om, at Apple er på vej med en billigere udgave af virksomhedens populære, men dyre iPhone.

Ifølge Brian White, der er analytiker ved investeringsvirksomheden Topeka Capital, er det sandsynligt, at en billigere iPhone vil være klar allerede i løbet af i år.

Den nye iPhone vil formodentligt være bygget i plastik i stedet for  glas og aluminium, vurderer Brian White ifølge Business Insider.

Lavet i billige materialer

Denne vurdering er helt i tråd med meldinger, der tidligere på året kom fra den amerikanske avis Wall Street Journal, der ligeledes skrev, at Apple overvejer at producere en iPhone lavet af billigere materialer.

Ifølge Wall Street Journal skyldes det, at den høje pris på iPhonen betyder, at den har svært ved at få fodfæste på markeder som det kinesiske.

Det vil dog heller ikke være helt fremmed for Apple at tilbyde en billig og en mere eksklusiv udgave af sine produkter. Eksempelvis har virksomheden tidligere både produceret en Macbook Pro (også kendt som en Powerbook) i eksklusive materialer og kraftfuld indmad samt en lidt billigere Macbook (også kendt som en iBook) i plastik og med mindre kraftfuld indmad. 

Billigere end iPad Mini

Analytikeren Brian White anslår, at en ny og billigere iPhone vil komme til at koste mindre end en iPad Mini og under det halve af en iPhone 5.

White forventer, at den såkaldt billige iPhone kommer til at koste 300 dollar (cirka 1700 kroner), mens en iPad Mini koster fra 329 dollar i USA og den billigste iPhone 5 koster fra 649 dollar.

Den billige iPhone er blot et af mange Apple-rygter, der florerer i øjeblikket. Eksempelvis bliver der også spekuleret i, at efterspørgslen efter smartphones med skærme på op mod 5 tommer er så stor, at Apple føler sig nødsaget til også at producere en iPhone i denne størrelse.

Apple-bloggeren Marco Arment, der er kendt for have udviklet den populære app Instapaper, spekulerer i, at Apple vil lancere en såkaldt iPhone Plus med en skærm på 4,94 tommer, der skal være et supplement til den allerede eksisterende iPhone 5.

Herudover går der stærke rygter om, at Apple er langt fremme med planerne om at udvikle et såkaldt smartwatch samt et tv.

Læs også:
 

Efter tre måneder: Derfor er iPhone 5 den bedste telefon jeg har ejet

Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch

Amerikansk avis: Apple er i gang med at teste nyt fjernsyn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere