Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig

Store ændringer på vej i iOS 7: Apple kæmper for at blive færdig

Apple har både skruet op for hemmelighedskræmmeriet og indkaldt ekstra folk til at arbejde på iOS.

Der kan være store forandringer på vej i den kommende udgave af iPhone- og iPad-styresystemet, iOS 7.

De seneste år har Apple løftet sløret for nyhederne i den kommende version af iOS i forbindelse med Apples udviklerkonference i juni, men ændringerne i den kommende udgave er tilsyneladende så markante, at Apple i øjeblikket er bagefter tidsplanen med iOS 7.

Det oplyser den prominente og velinformerede Apple-blogger John Gruber på sin blog Daring Fireball.

Fyring gav design-skift

Ændringer formodes at være foranlediget af Apple-bossen Scott Forstalls afgang tidligere på året. Han havde ansvaret for iOS-styresystemet. 

Efterfølgende overtog Apples chefdesigner, Jonathan Ive, ansvaret for iOS, og der har længe været en forventning om, at Ive vil gennemtrumfe en mere minimalistisk designlinje i iOS.

Men noget kunne tyde på, at det nye design kræver mere arbejde end først antaget. Ifølge Apple-bloggeren John Gruber er Apple så langt bagud med arbejdet på iOS 7, at det har været nødvendigt at overføre ingeniører, der normalt beskæftiger sig med Mac-styresystemet, til iOS-afdelingen.

Hvor store ændringerne i iOS 7 bliver vides ikke, men Gruber skriver, at der tilsyneladende er tale om ganske betydelige ændringer af brugerfladen, hvor der vil blive gjort mindre brug af de såkaldte skeuomorphisms. Ændringer der ifølge Gruber vækker stor glæde i store dele af Apple.

Bruger særlige skjule-skærme

John Gruber kan desuden fortælle, at de Apple-ingeniører, der har tilladelse til at anvende de tidlige udgaver af iOS 7, har fået udstyret deres telefoner med særlige skærmfiltre, der gør det svært for nysgerrige forbipasserende at se telefonens skærm.

I sidste måned skrev Wall Street Journal dog, at selv om Jonathan Ive forventes at få gennemtrumfet et mere minimalistisk design i iOS 7, vil der ifølge avisens oplysninger være tale om relativt konservative design-ændringer.

Læs også:

Guide: Skal du vælge Android, iOS eller Windows? 

Apple lægger sig fladt ned: Undskyld!
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.