Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig

Store ændringer på vej i iOS 7: Apple kæmper for at blive færdig

Apple har både skruet op for hemmelighedskræmmeriet og indkaldt ekstra folk til at arbejde på iOS.

Der kan være store forandringer på vej i den kommende udgave af iPhone- og iPad-styresystemet, iOS 7.

De seneste år har Apple løftet sløret for nyhederne i den kommende version af iOS i forbindelse med Apples udviklerkonference i juni, men ændringerne i den kommende udgave er tilsyneladende så markante, at Apple i øjeblikket er bagefter tidsplanen med iOS 7.

Det oplyser den prominente og velinformerede Apple-blogger John Gruber på sin blog Daring Fireball.

Fyring gav design-skift

Ændringer formodes at være foranlediget af Apple-bossen Scott Forstalls afgang tidligere på året. Han havde ansvaret for iOS-styresystemet. 

Efterfølgende overtog Apples chefdesigner, Jonathan Ive, ansvaret for iOS, og der har længe været en forventning om, at Ive vil gennemtrumfe en mere minimalistisk designlinje i iOS.

Men noget kunne tyde på, at det nye design kræver mere arbejde end først antaget. Ifølge Apple-bloggeren John Gruber er Apple så langt bagud med arbejdet på iOS 7, at det har været nødvendigt at overføre ingeniører, der normalt beskæftiger sig med Mac-styresystemet, til iOS-afdelingen.

Hvor store ændringerne i iOS 7 bliver vides ikke, men Gruber skriver, at der tilsyneladende er tale om ganske betydelige ændringer af brugerfladen, hvor der vil blive gjort mindre brug af de såkaldte skeuomorphisms. Ændringer der ifølge Gruber vækker stor glæde i store dele af Apple.

Bruger særlige skjule-skærme

John Gruber kan desuden fortælle, at de Apple-ingeniører, der har tilladelse til at anvende de tidlige udgaver af iOS 7, har fået udstyret deres telefoner med særlige skærmfiltre, der gør det svært for nysgerrige forbipasserende at se telefonens skærm.

I sidste måned skrev Wall Street Journal dog, at selv om Jonathan Ive forventes at få gennemtrumfet et mere minimalistisk design i iOS 7, vil der ifølge avisens oplysninger være tale om relativt konservative design-ændringer.

Læs også:

Guide: Skal du vælge Android, iOS eller Windows? 

Apple lægger sig fladt ned: Undskyld!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere