Artikel top billede

Dansk programmerings-spil til børn camoufleret som sjov og spas

Børn kan få forståelsen for programmering i nyt dansk spil. Download en demoversion her.

Med Treehouse, Codecademy og andre tjenester har du fået mulighed for at lære programmering i ultra-pædagogiske rammer.

Nu kommer der også flere muligheder for de yngste poder.

Et af dem er dansk.

Spillet Machineers syner umiddelbart at være et almindeligt platform puzzle-spil, men i virkeligheden er spillet bygget for at give spillerne en grundlæggende forståelse for programmering. 

Det vil sige, at når de 8-14-årige spillere løser gåder i spillet, bliver de ubevidst disponeret for tankegangen og terminologien bag programmering, så de angiveligt har lettere ved at lære faget i fremtiden.

Se udviklerne gennemgå nogle af øvelserne i videoen nederst.

Spillet kan downloades i en demoversion på fem forskellige sprog her.

Man kan ikke snyde børn
Spillet udspringer af et afsluttende projekt fra IT-Universitetet i København, der netop gik ud på at finde de mest optimale design-principper til et læringsspil.

"Mange læringsspil prøver at skjule den lave underholdningsværdi af traditionel undervisning, ved at belønne spilleren med stjerner og småkager, men de fleste børn lader sig ikke snyde så let," siger Henrike Lode, som har stiftet firmaet Lohika sammen med sine tidligere studiekammerater Giuseppe Franchi og Niels Frederiksen.

"Vores tilgang transformerer undervisningsindholdet til spændende spilkoncepter. Børnene har lyst til at spille dette undervisningsspil, lige så meget som de har lyst til at spille andre spil," hævder han. 

I spillet indtager man rollen som Zola.

En ung pige der skal hjælpe personer i en forlystelsesparkby.

Når hun løser mekaniske gåder og bygger maskiner, træner hendes dukkefører logisk tankegang; en basal færdighed når man skal lære programmering.

Machineers var blandt finalisterne ved en studenterspilkonkurence til ACM SIGCHI i år. En international konference om interaktion mellem computere og mennesker.

LÆS OGSÅ:

Ikke kun for nørder - sådan lærer du at kode

Slut med at drille nørderne - det er fremtidens rockstjerner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere