Artikel top billede

Dansk programmerings-spil til børn camoufleret som sjov og spas

Børn kan få forståelsen for programmering i nyt dansk spil. Download en demoversion her.

Med Treehouse, Codecademy og andre tjenester har du fået mulighed for at lære programmering i ultra-pædagogiske rammer.

Nu kommer der også flere muligheder for de yngste poder.

Et af dem er dansk.

Spillet Machineers syner umiddelbart at være et almindeligt platform puzzle-spil, men i virkeligheden er spillet bygget for at give spillerne en grundlæggende forståelse for programmering. 

Det vil sige, at når de 8-14-årige spillere løser gåder i spillet, bliver de ubevidst disponeret for tankegangen og terminologien bag programmering, så de angiveligt har lettere ved at lære faget i fremtiden.

Se udviklerne gennemgå nogle af øvelserne i videoen nederst.

Spillet kan downloades i en demoversion på fem forskellige sprog her.

Man kan ikke snyde børn
Spillet udspringer af et afsluttende projekt fra IT-Universitetet i København, der netop gik ud på at finde de mest optimale design-principper til et læringsspil.

"Mange læringsspil prøver at skjule den lave underholdningsværdi af traditionel undervisning, ved at belønne spilleren med stjerner og småkager, men de fleste børn lader sig ikke snyde så let," siger Henrike Lode, som har stiftet firmaet Lohika sammen med sine tidligere studiekammerater Giuseppe Franchi og Niels Frederiksen.

"Vores tilgang transformerer undervisningsindholdet til spændende spilkoncepter. Børnene har lyst til at spille dette undervisningsspil, lige så meget som de har lyst til at spille andre spil," hævder han. 

I spillet indtager man rollen som Zola.

En ung pige der skal hjælpe personer i en forlystelsesparkby.

Når hun løser mekaniske gåder og bygger maskiner, træner hendes dukkefører logisk tankegang; en basal færdighed når man skal lære programmering.

Machineers var blandt finalisterne ved en studenterspilkonkurence til ACM SIGCHI i år. En international konference om interaktion mellem computere og mennesker.

LÆS OGSÅ:

Ikke kun for nørder - sådan lærer du at kode

Slut med at drille nørderne - det er fremtidens rockstjerner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere