Artikel top billede

Dansk programmerings-spil til børn camoufleret som sjov og spas

Børn kan få forståelsen for programmering i nyt dansk spil. Download en demoversion her.

Med Treehouse, Codecademy og andre tjenester har du fået mulighed for at lære programmering i ultra-pædagogiske rammer.

Nu kommer der også flere muligheder for de yngste poder.

Et af dem er dansk.

Spillet Machineers syner umiddelbart at være et almindeligt platform puzzle-spil, men i virkeligheden er spillet bygget for at give spillerne en grundlæggende forståelse for programmering. 

Det vil sige, at når de 8-14-årige spillere løser gåder i spillet, bliver de ubevidst disponeret for tankegangen og terminologien bag programmering, så de angiveligt har lettere ved at lære faget i fremtiden.

Se udviklerne gennemgå nogle af øvelserne i videoen nederst.

Spillet kan downloades i en demoversion på fem forskellige sprog her.

Man kan ikke snyde børn
Spillet udspringer af et afsluttende projekt fra IT-Universitetet i København, der netop gik ud på at finde de mest optimale design-principper til et læringsspil.

"Mange læringsspil prøver at skjule den lave underholdningsværdi af traditionel undervisning, ved at belønne spilleren med stjerner og småkager, men de fleste børn lader sig ikke snyde så let," siger Henrike Lode, som har stiftet firmaet Lohika sammen med sine tidligere studiekammerater Giuseppe Franchi og Niels Frederiksen.

"Vores tilgang transformerer undervisningsindholdet til spændende spilkoncepter. Børnene har lyst til at spille dette undervisningsspil, lige så meget som de har lyst til at spille andre spil," hævder han. 

I spillet indtager man rollen som Zola.

En ung pige der skal hjælpe personer i en forlystelsesparkby.

Når hun løser mekaniske gåder og bygger maskiner, træner hendes dukkefører logisk tankegang; en basal færdighed når man skal lære programmering.

Machineers var blandt finalisterne ved en studenterspilkonkurence til ACM SIGCHI i år. En international konference om interaktion mellem computere og mennesker.

LÆS OGSÅ:

Ikke kun for nørder - sådan lærer du at kode

Slut med at drille nørderne - det er fremtidens rockstjerner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere