Dansk programmerings-spil til børn camoufleret som sjov og spas

Børn kan få forståelsen for programmering i nyt dansk spil. Download en demoversion her.

Med Treehouse, Codecademy og andre tjenester har du fået mulighed for at lære programmering i ultra-pædagogiske rammer.

Nu kommer der også flere muligheder for de yngste poder.

Et af dem er dansk.

Spillet Machineers syner umiddelbart at være et almindeligt platform puzzle-spil, men i virkeligheden er spillet bygget for at give spillerne en grundlæggende forståelse for programmering. 

Det vil sige, at når de 8-14-årige spillere løser gåder i spillet, bliver de ubevidst disponeret for tankegangen og terminologien bag programmering, så de angiveligt har lettere ved at lære faget i fremtiden.

Se udviklerne gennemgå nogle af øvelserne i videoen nederst.

Spillet kan downloades i en demoversion på fem forskellige sprog her.

Man kan ikke snyde børn
Spillet udspringer af et afsluttende projekt fra IT-Universitetet i København, der netop gik ud på at finde de mest optimale design-principper til et læringsspil.

"Mange læringsspil prøver at skjule den lave underholdningsværdi af traditionel undervisning, ved at belønne spilleren med stjerner og småkager, men de fleste børn lader sig ikke snyde så let," siger Henrike Lode, som har stiftet firmaet Lohika sammen med sine tidligere studiekammerater Giuseppe Franchi og Niels Frederiksen.

"Vores tilgang transformerer undervisningsindholdet til spændende spilkoncepter. Børnene har lyst til at spille dette undervisningsspil, lige så meget som de har lyst til at spille andre spil," hævder han. 

I spillet indtager man rollen som Zola.

En ung pige der skal hjælpe personer i en forlystelsesparkby.

Når hun løser mekaniske gåder og bygger maskiner, træner hendes dukkefører logisk tankegang; en basal færdighed når man skal lære programmering.

Machineers var blandt finalisterne ved en studenterspilkonkurence til ACM SIGCHI i år. En international konference om interaktion mellem computere og mennesker.


LÆS OGSÅ:

Ikke kun for nørder - sådan lærer du at kode

Slut med at drille nørderne - det er fremtidens rockstjerner


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.