Slut med at drille nørderne - udviklere er fremtidens rockstjerner og håndværkere

Zuckerberg og Gates er galionsfigurer i ny kampagne for at bringe kode ind i folkeskolen.

Mange skoleelever drømmer stadig om at blive astronauter, skuespillere og filmstjerner. Men fremtiden har behov for softwareudviklere.

Det er tanken bag en ny non-profit organisation ved navn Code.org, der vil forsøge at udbrede og ikke mindst afmystificere kode og faget datalogi blandt børn og unge.

Code.org vil gøre softwareudvikling og programmering tilgængelig for alle. Ikke kun dem, der har lyst og selv opsøger det. I en ny video fra organisationen siger en talsmand, at det snart bør opfattes som en borgerret at kunne læse og forstå kode.

I videoen optræder også koryfæer som Bill Gates og Mark Zuckerberg, der promoverer programmering som håndværk. Se den nederst.

Undervis i programmering - uden computere
En stribe andre it-personligheder forsøger også at være med til at sprede budskabet om nødvendigheden for computerfærdigheder.

"For 100 år siden blev folk stillet over for et valg, at de enten kunne vælge at lære at læse, eller fortsætte som ufaglærte arbejdere i en moderne verden, der bare rasede afsted. I det kommende årti bliver verden mere og mere digitaliseret, og så bliver det lige så vigtigt at kunne agere i den verden. Det vil også opdele folk mellem dem, der vil have succesfulde fremtidsudsigter, og dem der bliver godt og grundigt efterladt," mener Yishan Wong, direktør hos Reddit.

Kode-kyndige er simpelthen fremtidens håndværkere - og dem kommer vi til at mangle.

"Vores vision er, at alle børn i alle skoler får muligheden for at lære at kode. Vi mener, at programmering og softwareudvikling bør være på pensummet ved siden af andre videnskabelige fag. For eksempel biologi, fysik, kemi og matematik," lyder organisationens mission.

Man kan allerede hente inspiration og værktøjer på Code.org. Børn kan finde simple kode-undervisninger. Og undervisere kan finde eksempler på, hvordan de kan bringe programmering ind i flere fag. Også uden en computer.

Code.org opfordrer undervisere til at vise videoen til børn og unge. Så del den gerne med din omgangskreds.

LÆS OGSÅ:

Derfor skal du ikke lære at kode


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.