Ikke kun for nørder: Sådan lærer du at kode

På nettet kan du gratis lære at kode. Se, hvordan du gør.

Du har brug for at kode, hvis du skal i gang med at lave din egen app, som vi tidligere guidet dig til

Men hvis du ikke er den store kode-troldmand, kan du dog heldigvis ret hurtigt lære nogle af de mest basale kode-trick. 

Der findes nemlig flere forskellige nettjenester, der hævder, at de kan lære os nybegyndere at kode.

Den mest populære tjeneste af sin art er Codeacademy, der på siden Codeyear.com tilbyder dig at lære at kode gratis.

Få lektioner på mail
Når du tilmelder dig Code Year, vil du hver uge modtage en mail med en interaktiv kode-lektion. I alt består hele Code Year-programmet af 19 forskellige kurser, der beskæftiger sig med forskellige emner inden for kodning, og hvert kursus består af en lang række øvelser.

Codeacademys koncept indeholder desuden et spilelement, hvor du løbende får point og små duelighedstegn, efterhånden som du gennemfører flere kurser.

Falder Codeacademy ikke i din smag, kan du også prøve kræfter med en lignende løsning ved navn CodeRacer, som vores kolleger på ComOn.dk tidligere har omtalt.

En tredje mulighed for de lidt mere prøvede er codeschool.com, der ser ud til at gå efter en målgruppe med lidt større erfaring end Codeacademy og CodeRacer.

Ikke kun for nørder
Sidder du tilbage og tænker lidt skeptisk, at kodning kun er noget for nørder, skal du måske tro om igen.

Codeacademy argumenterer eksempelvis for, at alle mennesker kan få glæde af at lære at kode, og ved årskiftet var New Yorks borgmester, milliardæren Michael Bloomberg, ude at afgive et nytårsforsæt om, at han i år vil lære at kode.

Siden da har der også i den britiske avis The Guardian kørt en debat, hvor den irske journalist og forsker John Naughton har argumenteret for, at de britiske børn ikke blot skal lære fremmedsprog i skolen. Men også allerede fra de helt små klasser lære programmeringssprog.

Læs også:

Drop dyre kurser - det er gratis at blive klog på nettet    

7 gode råd: Sådan laver du din egen app

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.