Artikel top billede

Ikke kun for nørder: Sådan lærer du at kode

På nettet kan du gratis lære at kode. Se, hvordan du gør.

Du har brug for at kode, hvis du skal i gang med at lave din egen app, som vi tidligere guidet dig til


Men hvis du ikke er den store kode-troldmand, kan du dog heldigvis ret hurtigt lære nogle af de mest basale kode-trick. 

Der findes nemlig flere forskellige nettjenester, der hævder, at de kan lære os nybegyndere at kode.

Den mest populære tjeneste af sin art er Codeacademy, der på siden Codeyear.com tilbyder dig at lære at kode gratis.

Få lektioner på mail

Når du tilmelder dig Code Year, vil du hver uge modtage en mail med en interaktiv kode-lektion. I alt består hele Code Year-programmet af 19 forskellige kurser, der beskæftiger sig med forskellige emner inden for kodning, og hvert kursus består af en lang række øvelser.

Codeacademys koncept indeholder desuden et spilelement, hvor du løbende får point og små duelighedstegn, efterhånden som du gennemfører flere kurser.

Falder Codeacademy ikke i din smag, kan du også prøve kræfter med en lignende løsning ved navn CodeRacer, som vores kolleger på ComOn.dk tidligere har omtalt.

En tredje mulighed for de lidt mere prøvede er codeschool.com, der ser ud til at gå efter en målgruppe med lidt større erfaring end Codeacademy og CodeRacer.

Ikke kun for nørder

Sidder du tilbage og tænker lidt skeptisk, at kodning kun er noget for nørder, skal du måske tro om igen.

Codeacademy argumenterer eksempelvis for, at alle mennesker kan få glæde af at lære at kode, og ved årskiftet var New Yorks borgmester, milliardæren Michael Bloomberg, ude at afgive et nytårsforsæt om, at han i år vil lære at kode.

Siden da har der også i den britiske avis The Guardian kørt en debat, hvor den irske journalist og forsker John Naughton har argumenteret for, at de britiske børn ikke blot skal lære fremmedsprog i skolen. Men også allerede fra de helt små klasser lære programmeringssprog.

Læs også:

Drop dyre kurser - det er gratis at blive klog på nettet    

7 gode råd: Sådan laver du din egen app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere