Artikel top billede

Så mange unge søger ind på it-uddannelserne

Hvad er den mest populære it-uddannelse lige nu? Se svaret her, hvor Computerworld har taget temperaturen på ansøgningerne til de mange it-uddannelser.

En opgørelse baseret på tal fra Den Koordinerede Tilmelding viser, hvor mange unge der har søgt ind på en it-uddannelse i 2012.

Fem procent af dem, der søgte ind på en videregående uddannelse i 2012, blev optaget på en en it-uddannelse. Det svarer til godt 3.000 ud af det samlede antal optagne studerende i 2012, der var på 60.000.  

Det viser en opgørelse, som Computerworld har foretaget.

I undersøgelsen er medtaget godt 70 it-uddannelser, der spænder lige fra datalogi og datamatiker til digital design og it-kommunikation. 

Her er den mest søgte it-uddannelse

Den mest søgte it-uddannelse finder vi hos Copenhagen Business School. I 2012 søgte lidt under 500 unge nemlig ind på HA it.

123 af de ansøgninger var endvidere markeret som førsteprioritet, og den endelige adgangskvotient blev på 7,2, hvilket svarer til omkring 8,5 på den gamle skala.

Til sammenligning var de mest søgte uddannelser i landet i 2012 henholdsvis medicin på KU med omkring 2.600 ansøgere og jura på KU og HA på CBS, der begge havde lidt under 2.500. 

Alle de omkring 70 it-uddannelser havde knap 8.400 ansøgninger tilsammen.

Der skal her tages højde for, at en studerende godt kan ansøge flere uddannelsessteder på én gang.  

It-uddannelsen, der krævede det højeste gennemsnit, var Softwareudvikling på ITU, hvor 64 ud af 291 ansøgere blev lukket ind. Her endte gennemsnittet på 9.0.

Derudover var der også mange ledige pladser hos de forskellige it-uddannelser. Godt 74 procent af de 70 it-uddannelser havde således en plads tilovers. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.