Artikel top billede

Så mange unge søger ind på it-uddannelserne

Hvad er den mest populære it-uddannelse lige nu? Se svaret her, hvor Computerworld har taget temperaturen på ansøgningerne til de mange it-uddannelser.

En opgørelse baseret på tal fra Den Koordinerede Tilmelding viser, hvor mange unge der har søgt ind på en it-uddannelse i 2012.

Fem procent af dem, der søgte ind på en videregående uddannelse i 2012, blev optaget på en en it-uddannelse. Det svarer til godt 3.000 ud af det samlede antal optagne studerende i 2012, der var på 60.000.  

Det viser en opgørelse, som Computerworld har foretaget.

I undersøgelsen er medtaget godt 70 it-uddannelser, der spænder lige fra datalogi og datamatiker til digital design og it-kommunikation. 

Her er den mest søgte it-uddannelse

Den mest søgte it-uddannelse finder vi hos Copenhagen Business School. I 2012 søgte lidt under 500 unge nemlig ind på HA it.

123 af de ansøgninger var endvidere markeret som førsteprioritet, og den endelige adgangskvotient blev på 7,2, hvilket svarer til omkring 8,5 på den gamle skala.

Til sammenligning var de mest søgte uddannelser i landet i 2012 henholdsvis medicin på KU med omkring 2.600 ansøgere og jura på KU og HA på CBS, der begge havde lidt under 2.500. 

Alle de omkring 70 it-uddannelser havde knap 8.400 ansøgninger tilsammen.

Der skal her tages højde for, at en studerende godt kan ansøge flere uddannelsessteder på én gang.  

It-uddannelsen, der krævede det højeste gennemsnit, var Softwareudvikling på ITU, hvor 64 ud af 291 ansøgere blev lukket ind. Her endte gennemsnittet på 9.0.

Derudover var der også mange ledige pladser hos de forskellige it-uddannelser. Godt 74 procent af de 70 it-uddannelser havde således en plads tilovers. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere