Artikel top billede

Så mange unge søger ind på it-uddannelserne

Hvad er den mest populære it-uddannelse lige nu? Se svaret her, hvor Computerworld har taget temperaturen på ansøgningerne til de mange it-uddannelser.

En opgørelse baseret på tal fra Den Koordinerede Tilmelding viser, hvor mange unge der har søgt ind på en it-uddannelse i 2012.

Fem procent af dem, der søgte ind på en videregående uddannelse i 2012, blev optaget på en en it-uddannelse. Det svarer til godt 3.000 ud af det samlede antal optagne studerende i 2012, der var på 60.000.  

Det viser en opgørelse, som Computerworld har foretaget.

I undersøgelsen er medtaget godt 70 it-uddannelser, der spænder lige fra datalogi og datamatiker til digital design og it-kommunikation. 

Her er den mest søgte it-uddannelse

Den mest søgte it-uddannelse finder vi hos Copenhagen Business School. I 2012 søgte lidt under 500 unge nemlig ind på HA it.

123 af de ansøgninger var endvidere markeret som førsteprioritet, og den endelige adgangskvotient blev på 7,2, hvilket svarer til omkring 8,5 på den gamle skala.

Til sammenligning var de mest søgte uddannelser i landet i 2012 henholdsvis medicin på KU med omkring 2.600 ansøgere og jura på KU og HA på CBS, der begge havde lidt under 2.500. 

Alle de omkring 70 it-uddannelser havde knap 8.400 ansøgninger tilsammen.

Der skal her tages højde for, at en studerende godt kan ansøge flere uddannelsessteder på én gang.  

It-uddannelsen, der krævede det højeste gennemsnit, var Softwareudvikling på ITU, hvor 64 ud af 291 ansøgere blev lukket ind. Her endte gennemsnittet på 9.0.

Derudover var der også mange ledige pladser hos de forskellige it-uddannelser. Godt 74 procent af de 70 it-uddannelser havde således en plads tilovers. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere