Artikel top billede

Seneste Anonymous-angreb faldt til jorden med et brag

Anonymous truede en hel industri. Hvad skete der?

"Grådige olieselskaber - forvent os!"

Sådan lød den truende udgangsreplik i en af Anonymous ikoniske skabelonvideoer.

Men det viste sig, at der ikke rigtig var noget at frygte.

I torsdags, den 20. juni, havde Anonymous proklameret, at man vil mobilisere netværkets samlede kræfter til at hacke, lække og på anden måde gøre livet surt for verdens olieselskaber.

Operationen var navngivet #OPpetrol og havde til formål at straffe olieselskaberne for at afregne olieprisen i amerikanske dollar - og ikke i den lokale valuta i produktionslandene. En generel protest mod de vestlige landes magt i oliebranchen.

Noget skade blev lavet

Hacktivistgruppen mener selv, at operationen har været en succes med blandt andet brister på omkring 1.000 hjemmesider. Og lister blandt andet sine skalpe her.

Men sikkerhedseksperter og andre, der har forberedt sig på angrebet, kalder effekterne af #OPpetrol for nærmest ikke-eksisterende.

Anonymous' støtter var blevet opfordret til at deltage i denial-of-service-angreb (DDoS). Man kunne tage del i kampagnen med ulovligheder som kapring af hjemmesider og firmaernes profiler på sociale netværk. Eller ved at stjæle følsomme data, slette dem eller lægge dem online.

Men ifølge Techweekeurope.co.uk er der ikke noteret nogle større datalæk, og at nogle at de data, der hævdes at være lækket, stammer fra andre Anonymous-kampagner.

En anonym sikkerheds-konsulent i branchen kalder angrebet en fuser.

Anonymous er ikke ufarlige

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro, der ellers advarede om angrebet mod energisektoren, må efterfølgende også registrere, at deltagelsen og angrebenes størrelse har været begrænset - blandt andet i form af enkelte "defacements" og datalæk. Men alligevel kan operationerne være farlige.

"En operation som #OpPetrol giver forskellige angribere med forskellige evner og dagsordener, mulighed for at slutte sig til bevægelsen og udføre deres egne missioner," siger Trend Micro-researcher Darin Dutcher.

Og så påpeger han, at det langt fra er alle andre brancher, der har så store sikkerhedsforanstaltninger som olieindustrien, og derfor skal andre brancher ikke undervurdere Anonymous.

OPpetrol følger dog i kølvandet på OpUSA og OpIsrael, der heller ikke fik de påståede alvorlige effekter, som tidligere er registreret.

Her er den oprindelige video, der advarede branchen og rekrutterede web-aktivister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere