Artikel top billede

Seneste Anonymous-angreb faldt til jorden med et brag

Anonymous truede en hel industri. Hvad skete der?

"Grådige olieselskaber - forvent os!"

Sådan lød den truende udgangsreplik i en af Anonymous ikoniske skabelonvideoer.

Men det viste sig, at der ikke rigtig var noget at frygte.

I torsdags, den 20. juni, havde Anonymous proklameret, at man vil mobilisere netværkets samlede kræfter til at hacke, lække og på anden måde gøre livet surt for verdens olieselskaber.

Operationen var navngivet #OPpetrol og havde til formål at straffe olieselskaberne for at afregne olieprisen i amerikanske dollar - og ikke i den lokale valuta i produktionslandene. En generel protest mod de vestlige landes magt i oliebranchen.

Noget skade blev lavet

Hacktivistgruppen mener selv, at operationen har været en succes med blandt andet brister på omkring 1.000 hjemmesider. Og lister blandt andet sine skalpe her.

Men sikkerhedseksperter og andre, der har forberedt sig på angrebet, kalder effekterne af #OPpetrol for nærmest ikke-eksisterende.

Anonymous' støtter var blevet opfordret til at deltage i denial-of-service-angreb (DDoS). Man kunne tage del i kampagnen med ulovligheder som kapring af hjemmesider og firmaernes profiler på sociale netværk. Eller ved at stjæle følsomme data, slette dem eller lægge dem online.

Men ifølge Techweekeurope.co.uk er der ikke noteret nogle større datalæk, og at nogle at de data, der hævdes at være lækket, stammer fra andre Anonymous-kampagner.

En anonym sikkerheds-konsulent i branchen kalder angrebet en fuser.

Anonymous er ikke ufarlige

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro, der ellers advarede om angrebet mod energisektoren, må efterfølgende også registrere, at deltagelsen og angrebenes størrelse har været begrænset - blandt andet i form af enkelte "defacements" og datalæk. Men alligevel kan operationerne være farlige.

"En operation som #OpPetrol giver forskellige angribere med forskellige evner og dagsordener, mulighed for at slutte sig til bevægelsen og udføre deres egne missioner," siger Trend Micro-researcher Darin Dutcher.

Og så påpeger han, at det langt fra er alle andre brancher, der har så store sikkerhedsforanstaltninger som olieindustrien, og derfor skal andre brancher ikke undervurdere Anonymous.

OPpetrol følger dog i kølvandet på OpUSA og OpIsrael, der heller ikke fik de påståede alvorlige effekter, som tidligere er registreret.

Her er den oprindelige video, der advarede branchen og rekrutterede web-aktivister.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere