Seneste Anonymous-angreb faldt til jorden med et brag

Anonymous truede en hel industri. Hvad skete der?

"Grådige olieselskaber - forvent os!"

Sådan lød den truende udgangsreplik i en af Anonymous ikoniske skabelonvideoer.

Men det viste sig, at der ikke rigtig var noget at frygte.

I torsdags, den 20. juni, havde Anonymous proklameret, at man vil mobilisere netværkets samlede kræfter til at hacke, lække og på anden måde gøre livet surt for verdens olieselskaber.

Operationen var navngivet #OPpetrol og havde til formål at straffe olieselskaberne for at afregne olieprisen i amerikanske dollar - og ikke i den lokale valuta i produktionslandene. En generel protest mod de vestlige landes magt i oliebranchen.

Noget skade blev lavet
Hacktivistgruppen mener selv, at operationen har været en succes med blandt andet brister på omkring 1.000 hjemmesider. Og lister blandt andet sine skalpe her.

Men sikkerhedseksperter og andre, der har forberedt sig på angrebet, kalder effekterne af #OPpetrol for nærmest ikke-eksisterende.

Anonymous' støtter var blevet opfordret til at deltage i denial-of-service-angreb (DDoS). Man kunne tage del i kampagnen med ulovligheder som kapring af hjemmesider og firmaernes profiler på sociale netværk. Eller ved at stjæle følsomme data, slette dem eller lægge dem online.

Men ifølge Techweekeurope.co.uk er der ikke noteret nogle større datalæk, og at nogle at de data, der hævdes at være lækket, stammer fra andre Anonymous-kampagner.

En anonym sikkerheds-konsulent i branchen kalder angrebet en fuser.

Anonymous er ikke ufarlige
Sikkerhedsfirmaet Trend Micro, der ellers advarede om angrebet mod energisektoren, må efterfølgende også registrere, at deltagelsen og angrebenes størrelse har været begrænset - blandt andet i form af enkelte "defacements" og datalæk. Men alligevel kan operationerne være farlige.

"En operation som #OpPetrol giver forskellige angribere med forskellige evner og dagsordener, mulighed for at slutte sig til bevægelsen og udføre deres egne missioner," siger Trend Micro-researcher Darin Dutcher.

Og så påpeger han, at det langt fra er alle andre brancher, der har så store sikkerhedsforanstaltninger som olieindustrien, og derfor skal andre brancher ikke undervurdere Anonymous.

OPpetrol følger dog i kølvandet på OpUSA og OpIsrael, der heller ikke fik de påståede alvorlige effekter, som tidligere er registreret.

Her er den oprindelige video, der advarede branchen og rekrutterede web-aktivister.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.