Artikel top billede

Seneste Anonymous-angreb faldt til jorden med et brag

Anonymous truede en hel industri. Hvad skete der?

"Grådige olieselskaber - forvent os!"

Sådan lød den truende udgangsreplik i en af Anonymous ikoniske skabelonvideoer.

Men det viste sig, at der ikke rigtig var noget at frygte.

I torsdags, den 20. juni, havde Anonymous proklameret, at man vil mobilisere netværkets samlede kræfter til at hacke, lække og på anden måde gøre livet surt for verdens olieselskaber.

Operationen var navngivet #OPpetrol og havde til formål at straffe olieselskaberne for at afregne olieprisen i amerikanske dollar - og ikke i den lokale valuta i produktionslandene. En generel protest mod de vestlige landes magt i oliebranchen.

Noget skade blev lavet

Hacktivistgruppen mener selv, at operationen har været en succes med blandt andet brister på omkring 1.000 hjemmesider. Og lister blandt andet sine skalpe her.

Men sikkerhedseksperter og andre, der har forberedt sig på angrebet, kalder effekterne af #OPpetrol for nærmest ikke-eksisterende.

Anonymous' støtter var blevet opfordret til at deltage i denial-of-service-angreb (DDoS). Man kunne tage del i kampagnen med ulovligheder som kapring af hjemmesider og firmaernes profiler på sociale netværk. Eller ved at stjæle følsomme data, slette dem eller lægge dem online.

Men ifølge Techweekeurope.co.uk er der ikke noteret nogle større datalæk, og at nogle at de data, der hævdes at være lækket, stammer fra andre Anonymous-kampagner.

En anonym sikkerheds-konsulent i branchen kalder angrebet en fuser.

Anonymous er ikke ufarlige

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro, der ellers advarede om angrebet mod energisektoren, må efterfølgende også registrere, at deltagelsen og angrebenes størrelse har været begrænset - blandt andet i form af enkelte "defacements" og datalæk. Men alligevel kan operationerne være farlige.

"En operation som #OpPetrol giver forskellige angribere med forskellige evner og dagsordener, mulighed for at slutte sig til bevægelsen og udføre deres egne missioner," siger Trend Micro-researcher Darin Dutcher.

Og så påpeger han, at det langt fra er alle andre brancher, der har så store sikkerhedsforanstaltninger som olieindustrien, og derfor skal andre brancher ikke undervurdere Anonymous.

OPpetrol følger dog i kølvandet på OpUSA og OpIsrael, der heller ikke fik de påståede alvorlige effekter, som tidligere er registreret.

Her er den oprindelige video, der advarede branchen og rekrutterede web-aktivister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere