Artikel top billede

Attraktivt domæne på to tegn solgt for svimlende beløb

Spektakulært domænesalg er kun blevet overgået én gang tidligere.

Der kan stadig være gode penge i domæner. Vel at mærke de korte af slagsen.

Domænet Ig.com har lige skiftet hænder til en pris, der beskrives til at være den andenhøjeste i verden for et domæne på to tegn.

Tidligere satte Facebook angiveligt rekord ved at købe det enkle Fb.com som genvej til Facebook.com. Dengang var prisen cirka 8,5 milloner dollar.

Ifølge vores oplysninger er prisen på den aktuelle handel cirka fem millioner dollar.

Ig.com var, indtil underskriften blev sat, ejet af Brasiliens tredjestørste søgemaskine.

Den stiller sig nu tilfreds med at være tilgængelig på Ig.com.br - der er det foretrukne i Brasilien.

Det har taget otte måneder
Den nuværende indehaver af det korte domæne er IG Markets Ltd. En global handelsportal som ønskede at rebrande sig under "Ig"-varemærket.
"Selvom vi altid gerne havde villet bruge domænet IG.com, troede vi, at det ville være umuligt at opkøbe det, fordi det allerede var i brug," siger Mike Clark, produktionsleder for IG.

Forhandlingerne har da også strakt sig over otte måneder, og handlen er sket ved mellemkomst af NetNames, der har ageret agent for IG Markets.

NetNames har angiveligt forhandlet prisen for domænet ned med 50 procent, fortæller Marcus Kocak, leder for domæneopkøb hos NetNames.

Handelen indebar desuden en række tilknyttede domæner, som parterne ikke har afsløret.

De nuværende indehavere af Ig-domænet har tydeligvis en aggressiv domænestrategi.

En af deres samarbejdspartnere har lagt billet ind på de nye gTLD'er: .spreadbetting, .forex, .cfd, .trading, .nadex, .markets og .broker, skriver Domainnnamewire.com.

LÆS OGSÅ:

Lær at navigere mellem domænehajer og investorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere