Attraktivt domæne på to tegn solgt for svimlende beløb

Spektakulært domænesalg er kun blevet overgået én gang tidligere.

Der kan stadig være gode penge i domæner. Vel at mærke de korte af slagsen.

Domænet Ig.com har lige skiftet hænder til en pris, der beskrives til at være den andenhøjeste i verden for et domæne på to tegn.

Tidligere satte Facebook angiveligt rekord ved at købe det enkle Fb.com som genvej til Facebook.com. Dengang var prisen cirka 8,5 milloner dollar.

Ifølge vores oplysninger er prisen på den aktuelle handel cirka fem millioner dollar.

Ig.com var, indtil underskriften blev sat, ejet af Brasiliens tredjestørste søgemaskine.

Den stiller sig nu tilfreds med at være tilgængelig på Ig.com.br - der er det foretrukne i Brasilien.

Det har taget otte måneder
Den nuværende indehaver af det korte domæne er IG Markets Ltd. En global handelsportal som ønskede at rebrande sig under "Ig"-varemærket.
"Selvom vi altid gerne havde villet bruge domænet IG.com, troede vi, at det ville være umuligt at opkøbe det, fordi det allerede var i brug," siger Mike Clark, produktionsleder for IG.

Forhandlingerne har da også strakt sig over otte måneder, og handlen er sket ved mellemkomst af NetNames, der har ageret agent for IG Markets.

NetNames har angiveligt forhandlet prisen for domænet ned med 50 procent, fortæller Marcus Kocak, leder for domæneopkøb hos NetNames.

Handelen indebar desuden en række tilknyttede domæner, som parterne ikke har afsløret.

De nuværende indehavere af Ig-domænet har tydeligvis en aggressiv domænestrategi.

En af deres samarbejdspartnere har lagt billet ind på de nye gTLD'er: .spreadbetting, .forex, .cfd, .trading, .nadex, .markets og .broker, skriver Domainnnamewire.com.

LÆS OGSÅ:

Lær at navigere mellem domænehajer og investorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.