Artikel top billede

Her er Googles vilde fremtidsplaner: Spilkonsol på vej

Google kan være på vej med en Google-spilkonsol, der skal køre på Android.

Google har vokseværk og stiller sig ikke tilfreds med at stå på sidelinjen, mens andre virksomheder kommer med det ene nye hardware-produkt efter det andet.

Internetgiganten er efter sigende gået i gang med at afsøge helt nye markeder, hvilket helt konkret betyder en ny spilkonsol og smartwatch. 

Det skriver Wall Street Journal, der har haft kontakt med anonyme kilder tæt på Google-koncernen.

Det forlyder desuden, at begge hardware-produkter skal køres på det åbne Android-software. 

Google har ingen kommentarer til sagen.

Android på væksthormoner
Tilbage i maj sagde Googles Andorid-ansvarlige, at mere end 900 millioner enheder kørte Android, hvilket var 400 millioner for et år siden og 100 millioner for to år siden.

Så de nye planer skal ses i lyset af Googles vilje til at fortsætte succesen med Android og blive en endnu større spiller på forskellige hardware-markeder ved at få Android endnu mere udbredt.  

"Hardware-planerne er det seneste tegn på, at Google er fast besluttet på at bygge videre på sin succes med Android," skriver Wall Street Journal blandt andet.

En anden årsag til, at Google vil afsøge det nye spilkonsol-marked, skal ifølge mediets kilder ses i lyset af, at Apple højst sandsynlig også vil komme med sin egen spilkonsol som del af Apple TV's næste lancering. 

Og skal man tro CEO for Nvidia, der laver mikrochips til Android-enheder, så er Android også mere end kommet for at blive. 

"I den nærmeste fremtid vil vi få tre milliarder mennesker, der bruger en Android-enhed, og en million programmører verden over bruger allerede softwaren til at bygge applikationer og enheder med." 

Envidere gør han det klart, at det var helt uundgåeligt, at Android ikke skulle vende godt op og ned på markeder som videospil og forbruger-elektronikindustrien, computersystemer i biler og helt generelt personlige computere. 

I følge det amerikanske medie vil en ny version af Android ramme gaderne til efteråret.

Antallet af downloadede Android-apps vil desuden stryge forbi Apple på download-siden ved årets udgang. Det kan du læse mere om her.

Læs også: 
Derfor har Google det svært mod Microsoft i Danmark

Fem år med Android-mobiler: Den gode, den grimme og den grusomme

Mere populær: Android-apps buldrer snart forbi Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.