Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

Dansk softwarehus taber en fjerdedel af omsætningen

Ét enkelt projekt er skyld i, at dansk softwarehus har tabt 24 procent af omsætningen på ét år. Men det slår ikke virksomheden ud.

Et SAP-projekt i Benelux-landene (Belgien, Holland, og Luxembourg) bemandet med primært lokale underleverandører udløb. Og det betød samtidig, at omsætningen hos et større dansk softwarehus faldt med 41 millioner kroner - svarende til ikke mindre end 24 procent af omsætningen. 

Det viser regnskabet fra Ciber Danmark A/S, hvor omsætningen fra 2011 til 2012 er gået fra 170 til 129 millioner kroner.

Administrerende direktør Lars Damgaard fra Ciber Danmark vil ikke oplyse, hvem den konkrete kunde er, samt hvad projektets navn er.

"Projektet er nu afsluttet, og vores rene danske omsætning var i 2012 på niveau med 2011," forklarer han dog.

Optimismen spirer

Imidlertid forventer selskabet en vækst i omsætningen i 2013-regnskabsåret på over 10 procent.

Også driftsresultatet forventes at blive fint. Her forventer virksomheden, at lande på omkring 15 millioner kroner, hvor underskuddet i 2012-regnskabet viste et underskud på 13 millioner kroner.

Men det er der også en god forklaring på, oplyser direktøren.

"Underskuddet på 13 millioner kroner i 2012 skyldes udelukkende goodwill afskrivninger på godt 15 millioner og koncernbidrag på 5 millioner," forklarer han.

Det driftsmæssige resultat var da også på godt 10 millioner, og "var ganske tilfredsstillende", oplyser Lars Damgaard fra Ciber Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.