Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

Dansk softwarehus taber en fjerdedel af omsætningen

Ét enkelt projekt er skyld i, at dansk softwarehus har tabt 24 procent af omsætningen på ét år. Men det slår ikke virksomheden ud.

Et SAP-projekt i Benelux-landene (Belgien, Holland, og Luxembourg) bemandet med primært lokale underleverandører udløb. Og det betød samtidig, at omsætningen hos et større dansk softwarehus faldt med 41 millioner kroner - svarende til ikke mindre end 24 procent af omsætningen. 

Det viser regnskabet fra Ciber Danmark A/S, hvor omsætningen fra 2011 til 2012 er gået fra 170 til 129 millioner kroner.

Administrerende direktør Lars Damgaard fra Ciber Danmark vil ikke oplyse, hvem den konkrete kunde er, samt hvad projektets navn er.

"Projektet er nu afsluttet, og vores rene danske omsætning var i 2012 på niveau med 2011," forklarer han dog.

Optimismen spirer

Imidlertid forventer selskabet en vækst i omsætningen i 2013-regnskabsåret på over 10 procent.

Også driftsresultatet forventes at blive fint. Her forventer virksomheden, at lande på omkring 15 millioner kroner, hvor underskuddet i 2012-regnskabet viste et underskud på 13 millioner kroner.

Men det er der også en god forklaring på, oplyser direktøren.

"Underskuddet på 13 millioner kroner i 2012 skyldes udelukkende goodwill afskrivninger på godt 15 millioner og koncernbidrag på 5 millioner," forklarer han.

Det driftsmæssige resultat var da også på godt 10 millioner, og "var ganske tilfredsstillende", oplyser Lars Damgaard fra Ciber Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Danmark vil komme til at mangle 22.000 it-professionelle i løbet af de kommende 10 år
Manglen på it-medarbejdere kommer til at eksplodere i løbet af de kommende 10 år. Det sker på trods af stort fokus på området i årevis, hvor både virksomheder og interesseorganisationer har gjort opmærksom på problemet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.