Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

Dansk softwarehus taber en fjerdedel af omsætningen

Ét enkelt projekt er skyld i, at dansk softwarehus har tabt 24 procent af omsætningen på ét år. Men det slår ikke virksomheden ud.

Et SAP-projekt i Benelux-landene (Belgien, Holland, og Luxembourg) bemandet med primært lokale underleverandører udløb. Og det betød samtidig, at omsætningen hos et større dansk softwarehus faldt med 41 millioner kroner - svarende til ikke mindre end 24 procent af omsætningen. 

Det viser regnskabet fra Ciber Danmark A/S, hvor omsætningen fra 2011 til 2012 er gået fra 170 til 129 millioner kroner.

Administrerende direktør Lars Damgaard fra Ciber Danmark vil ikke oplyse, hvem den konkrete kunde er, samt hvad projektets navn er.

"Projektet er nu afsluttet, og vores rene danske omsætning var i 2012 på niveau med 2011," forklarer han dog.

Optimismen spirer

Imidlertid forventer selskabet en vækst i omsætningen i 2013-regnskabsåret på over 10 procent.

Også driftsresultatet forventes at blive fint. Her forventer virksomheden, at lande på omkring 15 millioner kroner, hvor underskuddet i 2012-regnskabet viste et underskud på 13 millioner kroner.

Men det er der også en god forklaring på, oplyser direktøren.

"Underskuddet på 13 millioner kroner i 2012 skyldes udelukkende goodwill afskrivninger på godt 15 millioner og koncernbidrag på 5 millioner," forklarer han.

Det driftsmæssige resultat var da også på godt 10 millioner, og "var ganske tilfredsstillende", oplyser Lars Damgaard fra Ciber Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere