Artikel top billede

Her ses Gottfrid Svartholm sammen med Peter Sunde, der også er medstifter af fildelingstjenesten Pirate Bay.

Fans kræver mistænkt tophacker løsladt

Tilhængere af den svenske it-mand Gottfrid Svartholm, der er mistænkt i kæmpe dansk hackersag, kræver ham løsladt.

Den hovedmistænkte i landets mest alvorlige hackersag, hvor dybt følsomme politioplysninger er blevet blottet, Gottfrid Svartholm, har mange tilhængere over hele verden.

Ikke på grund af mistanken mod ham, som han ikke er dømt for, men på grund af sin fortid, hvor han var en af stifterne bag fildelingstjenesten Pirate Bay.

Imidlertid tyder meget på, at tilhængerne ikke lader sig skræmme væk af det faktum, at svenskeren er dømt i en svensk hackersag, som dog er anket, og altså ifølge dansk politi har udført ugerninger i Danmark.

Således har gruppen Free Anakata, der er svenskerens kaldenavn på nettet, over 2000 likes.

Her kan man få et indblik i, hvordan hans fans ser på it-manden.

"Anakata is Swedish computer genius, who fights for Freedom of Internet," hedder det i første sætning om gruppen.

"Most well known for The Pirate Bay, he has also hosted Wikileaks and lots of other projects. He is imprisoned by an erratic trial and procedure. FREE ANAKATA!," lyder det videre.

Hackersager følges tæt

I gruppen følges både den danske og svenske hackersag. Gottfrid Svartholm ønskes held og lykke med ankesagen i Sverige og andre skriver "Lets pray".

Flere tilhængere er altså overbeviste om hans uskyld.

Faktisk beskrives flere detljer omkring svenskerens udlevering fra Cambodia til Sverige, hvor han bliver retsfulgt lige nu.

"Cambodia has no extradition treaty with Sweden, but Cambodian police spokesman Kirth Chantharith told the AFP news agency "we'll look into our laws and see how we can handle this case"," hedder det på gruppens hjemmeside.

Ifølge TorrentFreak har Gottfrid Svartholm da også modtaget flere gaver i fængslet, hvilket han har takket sine fans for via sin mor.

Moderen, Kristina Svartholm, har i øvrigt også gjort sig bemærket i den danske hacker-sag, hvor hun har været på nakken af en dansk it-sikkerhedsekspert.

Det kan du læse mere om her.

Assange, Snowden, Manning og Anakata

Flere af tilhængere sætter angiveligt lighedstegn mellem Gottfrid Svartholm og Wikileaks-stifter Julian Assange, den netop dømte whistleblower Bradley Manning og den nok så kendte Edward Snowden.

I en afstemning bliver tilhængere sprrgt, hvilke af disse "aktivister", der burde få international immunitet og beskyttelse.

Foreløbig har Danmark fået en svensk domstols ord for at få manden udleveret.

Udover Gottfrid Svartholm er også en 20-årige dansker sigtet i sagen.

Motivet for hackerangrebet i Danmark er ikke blevet offentliggjort.

Historisk hackerangreb mod Danmark

Men alvoren af sagen illustreres af, at Forsvarets Efterretningstjeneste, PET og Rigspolitiet alle er inde over efterforskningen.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har lovet, at "alle nødvendige ressourcer" sættes ind på opklaringen af sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere