Artikel top billede

Pas på: To nye kritiske sårbarheder hærger Java

Jagtsæsonen efter sårbarheder i Java er igen skudt i gang, og to nye sårbarheder udnyttes af hacker-værktøjer.

I sidste uge blev der fundet to dugfriske og kritiske sårbarheder i Oracle's Java-software, der blandt andet er udbredt på grund af, at den danner platform for, at NemID's applet kan fungere.

Sårbarhederne udnyttes allerede af flere hacker-værktøjer, de såkaldte exploit kits, som kan bruges til at få hackede hjemmesider til at sprede malware.

Sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group melder, at der på nuværende tidspunkt er fundet flere specifikke exploit kits. 

"Faktisk er disse sårbarheder af en så ny dato, at kun den seneste version af Java JRE giver beskyttelse mod drive-by-misbrug. Vi anbefaler, at man opdaterer med det samme," skriver sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group i en sikkerhedsadvarsel.

Det vil sige, at du skal have Java 7 Update 25 installeret for at være på it-sikker grund.

Bruges i hacker-værktøjer

Sikkerhedsfirmaet CSIS har testet sårbarhederne på ældre Java 6-versioner samt på Java JRE 7 Update 24, der alle er sårbare.

I forbindelse med sårbarhederne har sikkerhedsfirmaet set eksempler på kidnapnings-software, der er blevet installeret på systemer, der ikke er opdateret.

Det er software, der truer med at stjæle eller ødelægge data de data, der ligge på maskinen, hvis der ikke betales en løsesum.

Nyeste Java-version kan hentes på Javas webside.

Læs også:
Guide: Sådan får du styr på din Java-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.