Artikel top billede

Wipro's nordiske regionschef, Carl-Henrik Hallström. (Foto: Copyright © Mattias Ahlm, All Rights Reserved. Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729) / Mattias Ahlm)

Indisk gigant rykker massivt ind i København: Vil hapse danske udviklerjob

Den indiske kode-gigant Wipro, der har over 145.000 medarbejdere på lønningslisten, opruster aggressivt i kampen om det nordiske marked og vil etablere 100 arbejdspladser alene i Danmark.

Indiske Wipro, der er specialister i outsourcing, melder nu, at virksomheden over tre år vil oprette 500 stillinger i Norden og over 100 stillinger i Danmark alene.

"Timingen er god nu. Markedet er perfekt for os, når vi ser på vores strategi, der går på, at vi vil være mere landespecifikke," siger Wipro's nyudnævnte nordiske regionschef Carl-Henrik Hallström til Computerworld.

Her vil virksomheden gå benhårdt efter at få produktions-, retail-, logistik-, telekommunikations- og finanssektoren til at sætte underskrifter på kontrakter, der vil sikre Wipro outsourcing og proces-optimeringsaftaler foran virksomhedens konkurrenter TATA og Capgemini.

Ifølge regionschefen er Wipro allerede i gang med at rekruttere personale til det danske kontor, og håbet er, at de første nye kunder er i hus inden jul.

Rekrutteringsprocessen er i gang

Wipro opretter kontorerne i Danmark, Sverige, Norge og Finland for at komme helt tæt på det nordiske og danske marked.

"Vi har brug for folk i hvert enkelt land, der helt enkelt kan sproget og kender markedet. Selvom vores model er forankret i en global leveringsmodel, har vi brug for kontorer i de enkelte lande," fortæller Carl-Henrik Hallström fra hovedkontoret i Bangalore, hvor i alt 45.000 medarbejdere har deres daglige gang.

Medarbejder-kompetencerne på det danske kontor kommer til at bestå af udviklings-, regnskabs- og HR-personale.

Her ønsker Wipro, at de første kunder skal landes inden jul.

"Vi er allerede gået i gang med at hyre folk med kendskab til forsynings-, retail- og logistik-branchen i København, og jeg håber, at vi kan sige goddag til vores første kunde i Danmark før jul," fortæller regionschefen og fortsætter:

"Det er lokale ressourcer, der skal kunne producere indtægt globalt. Vi har simpelthen brug for at være helt skarpe på dansk lovgivning, som eksempelvis lønudbetalinger og så videre."

Wipro kommer til at kæmpe mod TATA

Wipros indiske konkurrent TATA er allerede godt etableret i Danmark og har ifølge virksomheden selv 75 kunder i Norden, hvor omkring 600 konsulenter er tilknyttet TATA's københavnske kontor.

Og det er tilsyneladende samme model, som Wipro nu skeler kraftigt til.

Hvad kan I tilbyde danske virksomheder, som andre ikke kan?

"Vi kigger på tilstedeværelsen med vores kommende lokalekontorer. Det betyder, at vi kan opnå en meget større relation til kunderne, og så er det meget nemmere at vise kunderne, hvad vi kan, når vi er til stede i Danmark," siger Carl-Henrik Hallström, der peger direkte på TATA som en af de helt store konkurenter.

"TATA, som også har en global leveringsmodel, bliver nok vores største konkurrent, men også Capgemeni, Accenture. Alle virksomheder med globale leveringsmodeller, og som samtidig investerer i standardprocesoptimering og standarder vil være konkurrenter," vurderer han.

Wipro: Fremtiden handler om automatisering og processer
Når kontrakterne skal i hus, handler det om at få overbevist virksomhederne om, at deres processer kan standardiseres, optimeres og automatiseres.

"Outsourcing er selvfølgelig kernen i vores virksomhed," siger Carl-Henrik Hallström og afslutter:

"Vi har udviklet mange standardmodeller og platforme, som er ens for mange forskellige industrier i dag, og kunderne har brug for flere optimeringsservices. Her taler vi blandt andet om optimering af SAP, Oracle-systemer og Salesforce.com-løsninger."

Læs også:

Fagforbund: Derfor er 2.500 danske it-folk fyret

It-skift blev svimlende dyrt for TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital