Artikel top billede

Wipro's nordiske regionschef, Carl-Henrik Hallström.

Indisk gigant rykker massivt ind i København: Vil hapse danske udviklerjob

Den indiske kode-gigant Wipro, der har over 145.000 medarbejdere på lønningslisten, opruster aggressivt i kampen om det nordiske marked og vil etablere 100 arbejdspladser alene i Danmark.

Indiske Wipro, der er specialister i outsourcing, melder nu, at virksomheden over tre år vil oprette 500 stillinger i Norden og over 100 stillinger i Danmark alene.

"Timingen er god nu. Markedet er perfekt for os, når vi ser på vores strategi, der går på, at vi vil være mere landespecifikke," siger Wipro's nyudnævnte nordiske regionschef Carl-Henrik Hallström til Computerworld.

Her vil virksomheden gå benhårdt efter at få produktions-, retail-, logistik-, telekommunikations- og finanssektoren til at sætte underskrifter på kontrakter, der vil sikre Wipro outsourcing og proces-optimeringsaftaler foran virksomhedens konkurrenter TATA og Capgemini.

Ifølge regionschefen er Wipro allerede i gang med at rekruttere personale til det danske kontor, og håbet er, at de første nye kunder er i hus inden jul.

Rekrutteringsprocessen er i gang

Wipro opretter kontorerne i Danmark, Sverige, Norge og Finland for at komme helt tæt på det nordiske og danske marked.

"Vi har brug for folk i hvert enkelt land, der helt enkelt kan sproget og kender markedet. Selvom vores model er forankret i en global leveringsmodel, har vi brug for kontorer i de enkelte lande," fortæller Carl-Henrik Hallström fra hovedkontoret i Bangalore, hvor i alt 45.000 medarbejdere har deres daglige gang.

Medarbejder-kompetencerne på det danske kontor kommer til at bestå af udviklings-, regnskabs- og HR-personale.

Her ønsker Wipro, at de første kunder skal landes inden jul.

"Vi er allerede gået i gang med at hyre folk med kendskab til forsynings-, retail- og logistik-branchen i København, og jeg håber, at vi kan sige goddag til vores første kunde i Danmark før jul," fortæller regionschefen og fortsætter:

"Det er lokale ressourcer, der skal kunne producere indtægt globalt. Vi har simpelthen brug for at være helt skarpe på dansk lovgivning, som eksempelvis lønudbetalinger og så videre."

Wipro kommer til at kæmpe mod TATA

Wipros indiske konkurrent TATA er allerede godt etableret i Danmark og har ifølge virksomheden selv 75 kunder i Norden, hvor omkring 600 konsulenter er tilknyttet TATA's københavnske kontor.

Og det er tilsyneladende samme model, som Wipro nu skeler kraftigt til.

Hvad kan I tilbyde danske virksomheder, som andre ikke kan?

"Vi kigger på tilstedeværelsen med vores kommende lokalekontorer. Det betyder, at vi kan opnå en meget større relation til kunderne, og så er det meget nemmere at vise kunderne, hvad vi kan, når vi er til stede i Danmark," siger Carl-Henrik Hallström, der peger direkte på TATA som en af de helt store konkurenter.

"TATA, som også har en global leveringsmodel, bliver nok vores største konkurrent, men også Capgemeni, Accenture. Alle virksomheder med globale leveringsmodeller, og som samtidig investerer i standardprocesoptimering og standarder vil være konkurrenter," vurderer han.

Wipro: Fremtiden handler om automatisering og processer
Når kontrakterne skal i hus, handler det om at få overbevist virksomhederne om, at deres processer kan standardiseres, optimeres og automatiseres.

"Outsourcing er selvfølgelig kernen i vores virksomhed," siger Carl-Henrik Hallström og afslutter:

"Vi har udviklet mange standardmodeller og platforme, som er ens for mange forskellige industrier i dag, og kunderne har brug for flere optimeringsservices. Her taler vi blandt andet om optimering af SAP, Oracle-systemer og Salesforce.com-løsninger."

Læs også:

Fagforbund: Derfor er 2.500 danske it-folk fyret

It-skift blev svimlende dyrt for TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.