Artikel top billede

Wipro's nordiske regionschef, Carl-Henrik Hallström. (Foto: Copyright © Mattias Ahlm, All Rights Reserved. Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729) / Mattias Ahlm)

Indisk gigant rykker massivt ind i København: Vil hapse danske udviklerjob

Den indiske kode-gigant Wipro, der har over 145.000 medarbejdere på lønningslisten, opruster aggressivt i kampen om det nordiske marked og vil etablere 100 arbejdspladser alene i Danmark.

Indiske Wipro, der er specialister i outsourcing, melder nu, at virksomheden over tre år vil oprette 500 stillinger i Norden og over 100 stillinger i Danmark alene.

"Timingen er god nu. Markedet er perfekt for os, når vi ser på vores strategi, der går på, at vi vil være mere landespecifikke," siger Wipro's nyudnævnte nordiske regionschef Carl-Henrik Hallström til Computerworld.

Her vil virksomheden gå benhårdt efter at få produktions-, retail-, logistik-, telekommunikations- og finanssektoren til at sætte underskrifter på kontrakter, der vil sikre Wipro outsourcing og proces-optimeringsaftaler foran virksomhedens konkurrenter TATA og Capgemini.

Ifølge regionschefen er Wipro allerede i gang med at rekruttere personale til det danske kontor, og håbet er, at de første nye kunder er i hus inden jul.

Rekrutteringsprocessen er i gang

Wipro opretter kontorerne i Danmark, Sverige, Norge og Finland for at komme helt tæt på det nordiske og danske marked.

"Vi har brug for folk i hvert enkelt land, der helt enkelt kan sproget og kender markedet. Selvom vores model er forankret i en global leveringsmodel, har vi brug for kontorer i de enkelte lande," fortæller Carl-Henrik Hallström fra hovedkontoret i Bangalore, hvor i alt 45.000 medarbejdere har deres daglige gang.

Medarbejder-kompetencerne på det danske kontor kommer til at bestå af udviklings-, regnskabs- og HR-personale.

Her ønsker Wipro, at de første kunder skal landes inden jul.

"Vi er allerede gået i gang med at hyre folk med kendskab til forsynings-, retail- og logistik-branchen i København, og jeg håber, at vi kan sige goddag til vores første kunde i Danmark før jul," fortæller regionschefen og fortsætter:

"Det er lokale ressourcer, der skal kunne producere indtægt globalt. Vi har simpelthen brug for at være helt skarpe på dansk lovgivning, som eksempelvis lønudbetalinger og så videre."

Wipro kommer til at kæmpe mod TATA

Wipros indiske konkurrent TATA er allerede godt etableret i Danmark og har ifølge virksomheden selv 75 kunder i Norden, hvor omkring 600 konsulenter er tilknyttet TATA's københavnske kontor.

Og det er tilsyneladende samme model, som Wipro nu skeler kraftigt til.

Hvad kan I tilbyde danske virksomheder, som andre ikke kan?

"Vi kigger på tilstedeværelsen med vores kommende lokalekontorer. Det betyder, at vi kan opnå en meget større relation til kunderne, og så er det meget nemmere at vise kunderne, hvad vi kan, når vi er til stede i Danmark," siger Carl-Henrik Hallström, der peger direkte på TATA som en af de helt store konkurenter.

"TATA, som også har en global leveringsmodel, bliver nok vores største konkurrent, men også Capgemeni, Accenture. Alle virksomheder med globale leveringsmodeller, og som samtidig investerer i standardprocesoptimering og standarder vil være konkurrenter," vurderer han.

Wipro: Fremtiden handler om automatisering og processer
Når kontrakterne skal i hus, handler det om at få overbevist virksomhederne om, at deres processer kan standardiseres, optimeres og automatiseres.

"Outsourcing er selvfølgelig kernen i vores virksomhed," siger Carl-Henrik Hallström og afslutter:

"Vi har udviklet mange standardmodeller og platforme, som er ens for mange forskellige industrier i dag, og kunderne har brug for flere optimeringsservices. Her taler vi blandt andet om optimering af SAP, Oracle-systemer og Salesforce.com-løsninger."

Læs også:

Fagforbund: Derfor er 2.500 danske it-folk fyret

It-skift blev svimlende dyrt for TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere