Teknologidirektør: Derfor er Facebook-reklamer helt til grin

Interview: Gratis smartphones og billige fjernsyn kan blive to resultater af big data-revolutionen, mener teknologidirektør i international storage-virksomhed. Du skal så bare betale med informationer om dit liv.

Big data er i de seneste år blevet udskreget som det helt store håb for virksomheder og offentlige myndigheder til at hive forretningsværdi ud af myriader af mere eller mindre strukturerede datasæt.

Teknologidirektør Peter Sjoberg fra Hitachi Data Systems (HDS) er en blandt flere varme fortalere for hele processen med at fremfinde, indhente og købe sig til alskens data, der ultimativt kan bruges til at vride brugbare kundemønstre ud af datamængderne og i sidste ende bidrage til en øget forretningsværdi.

"Når du stiller de rigtige forretningsspørgsmål, kan du få svarene i dine dataanalyser," opsummerer den amerikanske CTO essensen af big data over for Computerworlds udsendte, der møder ham på Hitachis danske domicil i Nærum.

Du betaler med information
Han erkender samtidig, at der er en pris for big data, og dermed kommer myndighedernes og virksomhedernes ønsker om at få mere præcis viden om dig som borger eller kunde ikke uden beregning.

"Du kan jo kun bruge tjenester som Google og Facebook gratis, fordi de to selskaber direkte er født til at være big data-selskaber, hvor information om dig er den pris, som du betaler," forklarer Peter Sjoberg.

Men selv om du betaler for en gratis service som Facebook med informationer om dig selv, er mange reklamer på det populære sociale medie stadig dårlige til at ramme skiven.

Det begrunder Peter Sjoberg med, at big data på mange områder stadig er i sin barndom.

Eller rettere - brugen af big data er langtfra så forfinet, som den kan blive, fordi antallet af datakilder set med virksomhedernes øjne med fordel kan udvides og ikke mindst inkludere realtids-datakilder som Twitter-opdateringer, blogs og Google-søgninger.

"Jeg vil sige, at big data er en etableret industri, men samtidig er der ofte et begrænset antal datasæt bag en annonce. De (Facebook, red.) ved en smule om dig, men de kan endnu ikke reelt skabe noget værdi af den viden. Det er lidt hit or miss lige nu," vurderer amerikanske Peter Sjoberg.

Så vildt kan det blive
Han forklarer, at inden for få år vil det billede højst sandsynligt være vendt til en helt, helt anden virkelighed på nettet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.