Sådan kortlægger Coop kunderne med big data - og tjener flere penge

Coop har fokus på big data for at få et bedre overblik over kunderne. Her fortæller firmaets CIO, hvordan de mange data konverteres til en bedre forretning.

Detailkæderne borer sig dybere og dybere ned i kunders adfærd for at få større tal på bundlinjen og for at levere bedre service til kunderne.

Og det gør man naturligvis også hos Coop, der benytter dataindsamling og it-systemer til at gøre forretningen bedre i hele Norden ved at identificere nye forretningsmuligheder.

I Coop indsamler man i dag store datamængder gennem eksempelvis kasseapparater, smartphones og via nettet.

Det handler om alt fra salgsstatistikker til indkøbsvaner, og informationerne anvendes til at udforme sortimentet, sætte prisen og til at give gode tilbud baseret på analyser af købsadfærden.

Ekstra es
I Coop har man et ekstra es i ærmet i forhold til mange af konkurrenterne.

Firmaet har nemlig en solid medlemsdatabase, som virksomheden kan målrette kommunikationen og tilbuddene til.

"Ved hjælp af big data kan vi øge indsigten i vores kunders vaner og derved skabe skræddersyede tilbud til dem," fortæller CIO René Munk-Nissen til Computerworlds svenske søsterside.

"Min opgave er at gøre it mere effektiv og sikre, at it gør en forskel i Coop. I den proces er analyse kombineret med big data en afgørende faktor for at lære os at stille de rigtige spørgsmål og derved opbygge en bedre forståelse af kunderne," siger han.

For at stille de spørgsmål, der skal forbedre forretningen, er det tanken, at beslutningstagerne i Coop skal benytte den indsigt, som big data giver i eksempelvis geografiske og lokale forskelle i indkøbsmønstre.

Ambitionen er at komme ned på individ-niveau.

"Big data er god til måling af det, som er vigtigt i en dagligvarebutik. Eksempelvis vareomsætningen og kundegennemstrømningen i butikken," fortæller han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.