Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mail-brugere river sig i håret over Microsofts Outlook.com

Microsofts Outlook.com har netop fået en afgørende ny funktion, men langt fra alle brugere kan få den til at fungere i praksis.

Microsoft meddeler i et blogindlæg, at selskabets Outlook.com nu understøtter IMAP-protokollen.

Det betyder, at man kan koble sin Outlook.com-konto sammen med den email-klient, man måtte have på sin pc, telefon eller tablet, så man ikke hele tiden skal logge ind via browseren.

Ikke lang tid efter at blogindlægget fra Microsoft var blevet offentliggjort, begyndte en del brugere dog at brokke sig over, at den nye funktion slet ikke fungerer i praksis. 

Det er ikke mindst Apple-brugere, der oplever problemerne med eksempelvis at synkronisere Outlook.com med mailprogrammet på Mac.

"Jeg har konfigureret Mac Mail til IMAP, som det er beskrevet, og alt med konfigurationen ser ud til at fungere fint. Desværre går den time out, hver gang jeg forsøger at hente emails, så jeg får ingen emails," forklarer en bruger i debatten.

"Mail på Mac skaber sine egne ‘Sent Messages' og ‘Deleted Messages' mapper på serveren, og det giver nogle synkroniseringsproblemer. Serveren ser ud til at forsøge at synkronisere mellem sin egne ‘Sent' og ‘Deleted' mapper og de ‘Sent Messages' og ‘Deleted Messages', som Mac Mail har skabt," skriver en anden bruger.

"Jeg er meget forvirret"

Microsoft får generelt ros for nu at understøtte IMAP, og selskabet forsøger også at hjælpe brugerne med de problemer, de oplever.

Det ser dog ikke ud til at stoppe mailbøvlet. En bruger skriver eksempelvis:

"Jeg har stadig et problem med 'logging into outlook.com IMAP server (imap-mail.outlook.com) failed.' Der er intet i vejen med mit password eller brugernavn, så jeg er meget forvirret. Har nogen af jer idéer eller måske det samme problem?"

"Det problem, jeg har, er, at beskederne modtages med nogle minutters forsinkelse, når jeg benytter min email-klient. Gmail når indboksen med det samme, Outlook.com email-beskeder tager minutter," lyder beskrivelsen hos en anden bruger af Outlook.com.

Microsofts svar til brugerne

En Outlook.com-chef fra Microsoft forsøger at svare på de mange spørgsmål i debatten.

"Mac Mail bør have en mulighed for, at du kan give den besked om at benytte en bestemt folder til slettet indhold (og til sendte beskeder og junk)," skriver han et sted i debatten, og senere svarer han også:

"Vi har fået en håndfuld rapporteringer om brugere, der løber ind i error 9, så vi ser på dette med høj prioritet."

Så mange bruger Microsoft

En opgørelse fra statistikfirmaet comScore viste sidste år, at Microsofts Hotmail (hedder i dag Outlook.com) var den mest populære webbaserede e-mailservice i Europa med 108,2 millioner unikke brugere.

Googles Gmail var andenstørst med 74,7 millioner brugere, mens Yahoo Mail havde 44,3 millioner brugere i Europa ifølge comScore.

Det er dog i de senere år Gmail, der har haft størst held til at nuppe flest nye brugere, mens Microsoft forsøger at forsvare den dominerende position, selskabet opnåede med Hotmail - blandt andet ved at relancere tjenesten som Outlook.com.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Slut med Hotmail - her er Microsofts nye Outlook.com

Så mange kører e-mail og kontorpakker fra nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere