Topnyhed:GDPR-ekspert efter ny Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mail-brugere river sig i håret over Microsofts Outlook.com

Microsofts Outlook.com har netop fået en afgørende ny funktion, men langt fra alle brugere kan få den til at fungere i praksis.

Microsoft meddeler i et blogindlæg, at selskabets Outlook.com nu understøtter IMAP-protokollen.

Det betyder, at man kan koble sin Outlook.com-konto sammen med den email-klient, man måtte have på sin pc, telefon eller tablet, så man ikke hele tiden skal logge ind via browseren.

Ikke lang tid efter at blogindlægget fra Microsoft var blevet offentliggjort, begyndte en del brugere dog at brokke sig over, at den nye funktion slet ikke fungerer i praksis. 

Det er ikke mindst Apple-brugere, der oplever problemerne med eksempelvis at synkronisere Outlook.com med mailprogrammet på Mac.

"Jeg har konfigureret Mac Mail til IMAP, som det er beskrevet, og alt med konfigurationen ser ud til at fungere fint. Desværre går den time out, hver gang jeg forsøger at hente emails, så jeg får ingen emails," forklarer en bruger i debatten.

"Mail på Mac skaber sine egne ‘Sent Messages' og ‘Deleted Messages' mapper på serveren, og det giver nogle synkroniseringsproblemer. Serveren ser ud til at forsøge at synkronisere mellem sin egne ‘Sent' og ‘Deleted' mapper og de ‘Sent Messages' og ‘Deleted Messages', som Mac Mail har skabt," skriver en anden bruger.

"Jeg er meget forvirret"

Microsoft får generelt ros for nu at understøtte IMAP, og selskabet forsøger også at hjælpe brugerne med de problemer, de oplever.

Det ser dog ikke ud til at stoppe mailbøvlet. En bruger skriver eksempelvis:

"Jeg har stadig et problem med 'logging into outlook.com IMAP server (imap-mail.outlook.com) failed.' Der er intet i vejen med mit password eller brugernavn, så jeg er meget forvirret. Har nogen af jer idéer eller måske det samme problem?"

"Det problem, jeg har, er, at beskederne modtages med nogle minutters forsinkelse, når jeg benytter min email-klient. Gmail når indboksen med det samme, Outlook.com email-beskeder tager minutter," lyder beskrivelsen hos en anden bruger af Outlook.com.

Microsofts svar til brugerne

En Outlook.com-chef fra Microsoft forsøger at svare på de mange spørgsmål i debatten.

"Mac Mail bør have en mulighed for, at du kan give den besked om at benytte en bestemt folder til slettet indhold (og til sendte beskeder og junk)," skriver han et sted i debatten, og senere svarer han også:

"Vi har fået en håndfuld rapporteringer om brugere, der løber ind i error 9, så vi ser på dette med høj prioritet."

Så mange bruger Microsoft

En opgørelse fra statistikfirmaet comScore viste sidste år, at Microsofts Hotmail (hedder i dag Outlook.com) var den mest populære webbaserede e-mailservice i Europa med 108,2 millioner unikke brugere.

Googles Gmail var andenstørst med 74,7 millioner brugere, mens Yahoo Mail havde 44,3 millioner brugere i Europa ifølge comScore.

Det er dog i de senere år Gmail, der har haft størst held til at nuppe flest nye brugere, mens Microsoft forsøger at forsvare den dominerende position, selskabet opnåede med Hotmail - blandt andet ved at relancere tjenesten som Outlook.com.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Slut med Hotmail - her er Microsofts nye Outlook.com

Så mange kører e-mail og kontorpakker fra nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital