Artikel top billede

Mail-brugere river sig i håret over Microsofts Outlook.com

Microsofts Outlook.com har netop fået en afgørende ny funktion, men langt fra alle brugere kan få den til at fungere i praksis.

Microsoft meddeler i et blogindlæg, at selskabets Outlook.com nu understøtter IMAP-protokollen.

Det betyder, at man kan koble sin Outlook.com-konto sammen med den email-klient, man måtte have på sin pc, telefon eller tablet, så man ikke hele tiden skal logge ind via browseren.

Ikke lang tid efter at blogindlægget fra Microsoft var blevet offentliggjort, begyndte en del brugere dog at brokke sig over, at den nye funktion slet ikke fungerer i praksis. 

Det er ikke mindst Apple-brugere, der oplever problemerne med eksempelvis at synkronisere Outlook.com med mailprogrammet på Mac.

"Jeg har konfigureret Mac Mail til IMAP, som det er beskrevet, og alt med konfigurationen ser ud til at fungere fint. Desværre går den time out, hver gang jeg forsøger at hente emails, så jeg får ingen emails," forklarer en bruger i debatten.

"Mail på Mac skaber sine egne ‘Sent Messages' og ‘Deleted Messages' mapper på serveren, og det giver nogle synkroniseringsproblemer. Serveren ser ud til at forsøge at synkronisere mellem sin egne ‘Sent' og ‘Deleted' mapper og de ‘Sent Messages' og ‘Deleted Messages', som Mac Mail har skabt," skriver en anden bruger.

"Jeg er meget forvirret"

Microsoft får generelt ros for nu at understøtte IMAP, og selskabet forsøger også at hjælpe brugerne med de problemer, de oplever.

Det ser dog ikke ud til at stoppe mailbøvlet. En bruger skriver eksempelvis:

"Jeg har stadig et problem med 'logging into outlook.com IMAP server (imap-mail.outlook.com) failed.' Der er intet i vejen med mit password eller brugernavn, så jeg er meget forvirret. Har nogen af jer idéer eller måske det samme problem?"

"Det problem, jeg har, er, at beskederne modtages med nogle minutters forsinkelse, når jeg benytter min email-klient. Gmail når indboksen med det samme, Outlook.com email-beskeder tager minutter," lyder beskrivelsen hos en anden bruger af Outlook.com.

Microsofts svar til brugerne

En Outlook.com-chef fra Microsoft forsøger at svare på de mange spørgsmål i debatten.

"Mac Mail bør have en mulighed for, at du kan give den besked om at benytte en bestemt folder til slettet indhold (og til sendte beskeder og junk)," skriver han et sted i debatten, og senere svarer han også:

"Vi har fået en håndfuld rapporteringer om brugere, der løber ind i error 9, så vi ser på dette med høj prioritet."

Så mange bruger Microsoft

En opgørelse fra statistikfirmaet comScore viste sidste år, at Microsofts Hotmail (hedder i dag Outlook.com) var den mest populære webbaserede e-mailservice i Europa med 108,2 millioner unikke brugere.

Googles Gmail var andenstørst med 74,7 millioner brugere, mens Yahoo Mail havde 44,3 millioner brugere i Europa ifølge comScore.

Det er dog i de senere år Gmail, der har haft størst held til at nuppe flest nye brugere, mens Microsoft forsøger at forsvare den dominerende position, selskabet opnåede med Hotmail - blandt andet ved at relancere tjenesten som Outlook.com.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Slut med Hotmail - her er Microsofts nye Outlook.com

Så mange kører e-mail og kontorpakker fra nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.