Banktilsynet afblæser alarm om sikkerhedshul i bank-app

Svenske myndigheder truer med lukning af Danske Banks app på grund af dårlig sikkerhed. Dansk banktilsyn ser dog ingen sikkerhedsproblemer her i kongeriget. Hør hvorfor.

I nabolandet mod øst har datatilsynet råbt vagt i gevær: Sikkerheden i bankernes mobile løsninger er alt for dårlig.

Den svenske kritik begrundes med, at de personlige oplysninger, der er bundet til en persons bankkonto ikke opbevares på en hensigtsmæssig måde.

Et konto-kig giver adgang til eksempelvis personnummer, og det er ikke godt nok, siger Datainspektionen i broderlandet.

Hackere har simpelthen alt for let adgang til de private oplysninger, der er knyttet mellem bankkunde og bankkonto.

Kritikken er rettet mod de apps, som både Nordea, Handelsbanken og Danske Bank tilbyder kunderne.

Og beskeden er klar: Ret ind - ellers lukker vi jeres mobilbank.

Læs også: Tilsyn: Så piv-ringe er sikkerheden i din bank-app

Dansk forvirring
I Danmark startede jagten på en forklaring med en del myndigheds-forvirring om, hvem der overhovedet har ansvaret for sikkerheden omkring de personlige oplysninger.

Datatilsynet og Finanstilsynet kunne i første omgang ikke blive enige om det ellers vigtige spørgsmål.

Læs også: Forvirring: Hvem har ansvar for sikkerheden i din bank-app?

Men nu tager Finanstilsynet så ordet i diskussionen. Tilsynets hovedformål er da også at føre tilsyn med, at lovgivningen overholdes af de finansielle virksomheder.

Ingen problemer
Og meldingen fra denne kant er: Ingen alarm.

I Sverige er Datainspektionen meget kritisk over for sikkerheden i danske bankers apps. Hvordan vurderer Finanstilsynet de danske bankers sikkerhed i forhold til beskyttelse af personlige data?

"Vi har ikke set nogen indikation på, at der er et aktuelt problem," siger Julie Galbo, vicedirektør i Finanstilsynet.

Så I mener, at der ikke er problemer med personsikkerheden i danske bankers apps?

"Vi har ikke set tegn på, at der er et problem. Men det er klart, at vi følger med i udviklingen."

Giver de svenske udmeldinger stof til eftertanke?

"Selvfølgelig. I Norge er vores kollegaer også ved at udarbejde en mere generel rapport om risiko og sårbarhed i mobile bank-apps. Den læser vi naturligvis også, når den kommer. Men vores indtryk er, at hvis bankkunden følger de retningslinjer, der er i forbindelse med password-beskyttelse og opdatering af softwareprodukter, så der i øjeblikket ingen grund til bekymring," siger Julie Galbo til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.